|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 180181182183184 242> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мене ми е добро познат тој коментар, но не знам со која цел го повторуваш? Каква врска има тој со мене или тековната дискусија? |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ме чуди што уште и прашуваш каква врска има?!
Не ја гледаш?! Го отфрливте светото предание,Светата Црква и што уште не.Буквално го "одравте" целото христијанство од се’,инаку ерес тоа и значи=одбирање,одбирање што ќе земам а што ќе отфрлам од учењето на Светата и Апостоска Црква, чија глава е Христос. и на крај што ви останува уште и последната пречка да ја "одерете" а тоа е самиот Христос.. ќе ве биде добри муслимани изгледа,(проблем ќе ви биде само што они покажуваат поголема почит кон Богородица отколку вие баптистите) |
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не те разбирам што зборуваш и за кого зборуваш. Изгледа не сум во тек со дискусијата што сте ја имале предходно.
Јас погоре зборував за "обожавањето" т.е. необожавањето на Светото Писмо од страна на христијаните. Доколку мојот коментар ти беше предолг за читање, главната поента ми беше дека христијаните не го обожаваат Светото Писмо, туку Го обожаваат Бог меѓу другото и преку послушност кон Неговиот Збор - Светото Писмо.
Исто така дадов пример и како Христос, начиот Учител, постапувал на идентичен начин.
Поздрав и секое добро! Изменето од EvAngelos - 23.Јануари.2009 во 16:08 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пожелно е човек да биде еретик во вистинска смисла на зборот.
Тоа е комбинација на арапскиот збор муслим + персијското ан и значи: оној кој ја врши Божјата волја. Така да камо сите да станат муслимани во дословното значење на зборот. Камо среќа сите да се учиме се повеќе и повеќе да ја вршиме Божјата волја, оти „Бидете совршени како Отецот ваш во Небесата„ поучи Исус од Назарет во својата беседа на Гората. Изменето од Majkl - 23.Јануари.2009 во 17:55 |
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vaa tema e za se i sesto aj ve molam da mi odgovorite zosto tema za ISUS e BOG e 100% vistina e izbrisana voa stvarno ne e vo red ili tuka nekoj ne veruva deka ISUS e BOG pa ima vlast i kje gi zamrznuame temii voa e nevideno ama aj.
|
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има многу луѓе кои не веруваат дека Исус е Бог! Има многу членови на овој форум кои не веруваат во тоа.
Форумов не служи за другите да ги убедуваш во твојата вера, туку за дискусии за истата. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne gi ubeduvam samo iznesov fakti ali ostaj nema vrska
|
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Макариос - ова е општ разговор за религиите. Не се занимавај директно со некој член на форумот.
Ако имаш нешто општо да упатиш како порака, во ред, а ако имаш нешто кое е упатено кон една личност - пиши и порака. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега и јас ке скапам н форум ... браво бе срце - сега ке ми биде повторно интересно со тебе ...
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Љубовта твоја се вратила, и тоа со литија. Гледам, пак има икона клаено во аватарот. |
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што знаете за крстењето? Не крштевањето во вода, туку чинот на прекрстувањето.
1. Од кога се практикува крстењето? Ниту во библијата го има (како најава дека такво нешто треба да се прави, исто како што најавиле дека ќе дојде месијата!), ниту Исус се крстел, ниту апостолите, ниту нивните ученици. Значи, кој, зошто и од кога почнал да се крсти? 2. Како било првичното крстење? Од десно на лево (православните) или од лево на десно (католиците)? Значи, кој останал на „своето“ (првобитното), а кој го прифатил новиот начин? 3. Што симболизира крстењето? Крстот како предмет, заковувањето на Исус или нешто трето? Соодветно на ова, дали сите христијани се крстат? Ако не - зошто? |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Крстењето (со рака) е една од многуте новотарии во православието и нема врска со христијанството. Ниту Исус, ниту апостолите, ниту првите ученици не мафтале со раката лево десно горе доле, тоа го измислија католиците и православните подоцна.
|
||
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa jasno e deka krstenjeto poteknuva od krstot kako simbol na Isusovoto raspetie, a kako takov vgraden e mnogu podocna vo Hristijanskoto teoloshko filigranstvo.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи ли тоа дека католиците го измислија крстењето? Дека прво тие почнале од лево на десно, а православниве (за да се разликуваат) од десно на лево? Значи пред да се раздвои христијанстовот немало крстење? Тек после појавата на католицизмот. А знае некој кога било тоа? Има некој пишан документ или некаков друг артефакт? |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Внеси реплика | страница <1 180181182183184 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |