IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што кога не сме во право?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што кога не сме во право?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
Автор
Порака
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2009 во 19:39
јас сум всушност во право, само од друг агол гледанонамигнување

во случај да се потрошени сите други агли до еден,
тогаш е
е добро де...па и јас некогаш да згрешам...
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2009 во 19:48
Takvo nesto ne mi se slucilo do sega....znam i mene mi e cudno am sho da praam .
Nekolku pati si vikam aj i ja da bidam ednas u krivo....dzabe site okolu mene mi vikaat...ne be u pravo si плазење
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2009 во 21:05
ретко се побунувам за нешто.........стрпливо си снимам се
па затоа значи без причина не зборувам многу
и пак тоа значи дека секогаш сум во право
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2009 во 22:58
MRAZAM KOGA NE SUM VO PRAVO.. NE ZBORUVAM MNOGU I ZATOA SEKOGAS SUM VO PRAVO
Кон врв
anelija l Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Јануари.2009
Поени: 609
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anelija l Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2009 во 13:32
bezgresen ne postoi ,idealnost ne postoi,koga ne sum vo pravo se trudam da ne bidam tvrdoglava, ke si priznam ne sum vo pravo,mozda nekogas ne taj den.
Кон врв
igi 3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
KVO VADIS

Регистриран: 30.Ноември.2008
Поени: 18736
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај igi 3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2009 во 19:46
..... a koga si vo pravo
Jas stalno sum vo pravo
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2009 во 19:48
Sto koga ne sme vo pravo ????

Paaaaaa , koga ne sme vo pravo ........... sigurno sme vo ekonomija !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2009 во 20:25
sekogas sum vo pravo
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 18:02
izgleda nekoj pretera vo iskrenosta
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 23:29
Kaj sto ima sila nema pravdina...vo nasevo opstestvo koe go potkrepuva ova pravilo,ako imas sila sekogas ke bides vo pravo...sto znaci od ova avtomatski sleduva deka koga site mi prefrlaat deka ne sum vo pravo znaci ednostavno treba samo da steknam povekje mokj.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2009 во 18:56
sum vo pravo ...i krivo
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2009 во 19:37
Originally posted by ..GorGeOuS.. ..GorGeOuS.. напиша:

Сите грешиме некогаш и тоа е сосема нормално, но колку вие ги прифаќете своите грешки и сте спремни да ги сносите последиците доколку постојат? Дали можете без многу мислење да пеизнаете дека сепак сте погрешиле или пак се држите до својот став дури и ако можеби отпосле сфатите дека не сте во право? Што ако на пример многу сте се залагале за да се изборите за некое свое мислење затоа што сте биле цврсто убедени дека ја говорите вистината, кога одеднаш ќе излезат други факти и ќе сфатите дека сте биле во заблуда? Како се однесувате тогаш? Дали не сакајќи да си ја повредите гордоста продолжувате по старо или пак умеете да кажете стоп, и да ја признаете грешката? што ако можеби сте повредиле некого со вашето однесување кое се засновало на невистина?
Мене искрено не би ми било сеедно да се избламирам пред некои луѓе затоа што сум била 100% сигурна во она што го говорам а потоа да излезе дека не сум била во право..Знам да се поправам и да ја признаам грешката, но зависи и пред кои луѓе но најмногу и од самата ситуација. Некогаш и кога не сум во право знам да си продолжам по старо само за да не паднам ниско пред некои луѓе кои така би го протолкувале тоа.. Сепак, сите си се сакам себеси и кога ќе погрешам го сметам тоа за сосема нормално, но секако дека знам да ги разберам и другите ако се најдат во таа положба..
Како вие се однесувате? Ги признавате грешките или пак гордоста е посилна и владее со вас во најчестите случаи? Колку вие имате разбирање за другите кои многу се залагале за нешто а сте знаеле дека не се во право, што и самите го сфатиле но малку подоцна? Дали знаете да кажете дека не сте во право? Повелете

Секогаш,и се молам на Господ да забележам секогаш кога не сум во право,а често не сум бил.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2009 во 19:57
Ne se druzam so takvi sto mi vikaat deka ne sum vo pravo
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2009 во 20:10
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Ne se druzam so takvi sto mi vikaat deka ne sum vo pravo

eh da, taka e, priznavamсреќа
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.