|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 25> |
Автор | ||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
No vazno e da ima i prakticna primena podatokot, inaku dzabe e... |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
има примена
дека атеисти на светот ги има повеќе него верници така да религиозните водачи имат многу работа за да ја одрзат религијата која према мене кје ја снема пред верата верата ќе успее некако да се задржи религијата била насекаде присутна 1900 години последните 100 е лош периот за неја па како и да е тенденција си е тенденција |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne e problemot vo postoenjeto ili nepostoenjeto na gospod tuku cestopati vo ludjeto koi se postavuvaat samite sebe si kako negovi zastapnici. Изменето од Majkl - 21.Јануари.2009 во 22:49 |
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Анакин велиш атеисти на светот има повеќе отколу верници.........па штоако......... А колкумина му веруваа на Исус и му беа ученици кога тој одеше по земјата.........колкумина беа тогаш???????/ Колку беа на број апостолите????????? А колку сме сега??????????? Изменето од polzavce - 21.Јануари.2009 во 23:49 |
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И колку за информација во последните истражувања на религиозноста во Македонија се доаѓа до сознание дека во нашата земја степенот на религиозност на луѓето е зголемен.......се движи некаде околу 80 % од вкупното население........сега дали се номинални верници, по тредиција верници, не навлегувам......важно веруваат во натприродно битие, а тоа е суштината на религиозноста............ |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
samoit znaes koja e vistinata vo makedonija procentot e visok oti go zgolemuvat muslimanite zasto e toa taka e jasno tie verata ja zamenuvat so nacionalnosta , ne vo prav smisol nego vo prioritetniot jasen e faktor deka religijata e na izumiranje, sto e i normalno denesnata civilizacija so globalizacijata ja prezema ulogata na religijata taka sega se upravuva so individuata vo celina toa e toa, prema mene za 100 godini Svetcite kje bidat mitovi i legendi religijata se obiduva, sto podolgo da se zadrzi, so nacionalni obicai, praznici i dnevna koreografija je dobra borba, no na kraj sepak kje izgubi ne nesme zaboraveni od Gospod toj kje bide zaboraven od civilizacijata kako sto bile zaboraveni manitu amon ra zevs egipcani veruvaa vo Amor RA , kako vrhoven bog, potoa stanaa kristijani, za na kraj poveruvat vo Alah i Koran, sekogas ima proces koj ja sledi civilizacijata edino, ako saka Gospod religijata i verata za se zadrzi posle ovie 100 godini, treba da se POJAVI tuka na lice mesto da nepostoi 2000 godisno veruvanje nego znaenje pozdrav od Anakin Sk |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto pravi tvojot ostrovjanin, Anakin? Uste li e ateist ili veruva vo bogot na ognot |
||
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Anakin велиш во Македонија процентот е голем оти го зголемуваат муслиманите, а тие ја поистоветуваат религијата со националноста..........хм........ Кога се спомнува мерење на религиозност во една земја се мисли на сите граѓани кои живеат во неа без разлика на која вера и припаѓаат.......се мисли на ставот на луѓето дека постои натприродно битие кое се нарекува БОГ..... Што се однесува до муслиманите кај нас точно е тоа што викаш дека кај нив верските и националните чувства им се испреплетуваат до степен да едните ги засилуваат другите.......но тешко е да дадеш приоритет на националноста пред верата .....зашто може да се сфати и обратното дека верските чувства и предизвикуваат поголема кохезивност на групата а тоа води до поголема национална посветеност... Сепак религиозност е висока во Република Македонија сакал ти тоа да го признаеш или не........пак ќе повторам колку од нас сме вистински верници е друго прашање, колку ги почитуваме верските правила и обичаи исто така........но суштината е верувањето во натприродното...... А твојот став дека религијата ќе исчезне е сосема нерационален......... религијата постои со милениуми, се соочувала со различни проблеми, искушенија...се и сешто и пак опстанала.....и пак постои.... Луѓето никогаш нема да си ги обајснат сите тајни на природата, на универзумот, на смислата на животот, никогаш нема да ја победат смртта итн итн........така што секогаш ќе имаат потреба од религија која ќе им дава одговори на прашањата за кои ќе немаат одговори..... А за тоа што викаш дека ќе го смениш ставот само ако Бог се појави тука на лице место....СЛАТКО СЕ ИЗНАСМЕАВ......дури тогаш Анакин ти го обра бостанот...... |
||
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Испреплетеноста на верата со нацијата е многу поголема кај православните отколку кај муслиманите. На пример, верската заедница на православните во Македонија се вика Македонска Православна Црква (забележете, во нејзиниот наслов го нема ни зборот "христијанска", туку приоритет се става на националноста "Македонска"). Додека кај муслиманите е обратното. Нивната верска заедница се вика Исламска Веркса Заеднца. Значи "Исламска", а не "Албанска" или сл.
|
||
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vopsto ne e taka muslimanite svojata vera ja stavat pred nacijata ako do sega ne vi e jasno, togas ste se zaebale gadno pitajte gi torbesite dali se custvuvat povekje makedonci ili muslimani so i da vi odgovorat nemenuva na faktot deka na svoeto dete kje mu najdat soprug ili sopruga muslimanka od bilo koja ncinalnost nego makedonec pravoslaven ili ateista ste se zaebale ili ne si gledate pred ocite drugo......... religioznosta rapidno opadna i kje ja snema , i toa e fakt a vas moze toa da ve zasega ili ne, no ne se sekirajte nema da doziveete vo vasata era kolaps no nekade pri krajot na vekot kje ja snema pozdrav pojacanoto dokazuva deka Nacijata ne im e vazna samo verata ISLAMSKA EEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ........ ISTO TO GO ZBORUVAME Изменето од anakin - 22.Јануари.2009 во 18:53 |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да е јасно , ако читаш почекот на темата ќе видиш дека островјанецот бил на Меси не мој |
||
|
||
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Неколку пати велиш религијата ќе ја снема......... Дај аргументи за својот став дека опаѓа религиозноста..... Кога тврдиш нешто редно е да го поткрепиш со факти нели..????? |
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хе,хе, хе ова е случај Анакин версус Народот Занимливо, занимливо
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Внеси реплика | страница <1 2021222324 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |