IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Гени...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Гени...

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Статус: Офлајн
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Гени...
    Испратена: 20.Јануари.2009 во 00:44

Седејќи покрај ќејот на вардар, пиејќи кафе, со пријатели, наслушнав еден разговор(кој подоцна од разговорот дознав дека се докторки), некоја си жена, и покрај тоа што знаела дека има лоши гени, и дека шансите нејзинте потомци да ја дочекаат дваестата година, се slim to none, како би се изразиле америте, и покрај тоа што неколку деца веќе ги испратила во вечниот дом, а последното е на пат, таа повторно и повторно, има бебиња, бидејќи морав да си заминам, доста ме замисли разговорот, правото на мајката да има деца, но дали таа има право на своите потомци, што ќе ги донесе на овој свет однапред да ги осудува....

Изменето од mmomirovski - 20.Јануари.2009 во 00:45
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2009 во 09:03
NOormalno deka nema pravo ,no koj da ja sopre ovaa zena da nosi na svet potomci na koi ushte pred da se rodat im e izrechena prasudata.Neznam koja i e poentava na ova t.n. majka,nekoj nedefiniran sluchaj mi e ....Momirovski,shto ne ostana podolgo na kej da ja slushnesh i razvrskata i mene me kopka za motivot na ovaa majka
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2009 во 11:45
Удрена со мокра чорапа
Кон врв
DAC23 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Декември.2008
Поени: 357
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAC23 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2009 во 13:41
СЕ НАДЕВА ЖЕНАТА ЛУЃЕ А НАДЕЖТА ПОСЛЕДНА УМИРА.ДЕНЕС ВЕЛАТ НЕМА ЛЕК ЗА ОВА ЗА ОНА ОТКАЖИ СЕ ОДИ ЕВТАНИЗИРАЈ СЕ,АБЕ НЕ СЕ ПРЕДАВАЈТЕ ОБИДУВАЈ СЕ И ОБИДУВАЈ СЕ ЛИ КЕ ГУБИШ МОЖЕ ЕДНАШ И КЕ ДОБИЕШ

Изменето од DAC23 - 20.Јануари.2009 во 13:42
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2009 во 15:32
Никој не и забранил на жената да подарува живот иако тој трае кратко. Можеби ќе се најде некое решение. Надежта последна умира.
Кон врв
tamara1990 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Септември.2008
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tamara1990 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2009 во 19:13
Genite se cudna rabota...No sepak zenata treba da e svesna deka nosi na svet decinja koi imaat nekoj hendikep,i deka taka ke bide so site sledni,mislam deka treba da prestane...Iako na sekoj normalen covek najgolemata zelba e da ostavi potomstvo zad sebe,taa treba da prestane bidejki najgolema kazna sto moze da go snajde eden covek e da rodi hendikepirano dete``osakateno``dete fizicki ili mentalno.Golema e makata i na roditelite no i na detenceto.

Изменето од tamara1990 - 20.Јануари.2009 во 19:14
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2009 во 19:20
лоши гени е најголемо проклетство за еден човек,да не сме им во кожа на тие луѓе
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2009 во 20:03
Porakata od nasite predci ja nosime vo nasite geni , kakvi bile tie ke bideme i nie..............dali nesto mozeme da smenieme vo smisol na podobro.....toa majka priroda znae!
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2009 во 21:26
stvarno losa rabota..da ne docekame takvo neso..
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2009 во 21:26

Не верувам во ова...
... Кога станува збор за породот, не постојат "лоши гени", туку лоши генетски предиспозиции. Покрај тоа, децата не ги наследуваат гените само од мајката, туку и од таткото, а исто така и од нивните предци, па најчесто децата претставуваат некаков "генетски коктел". Тоа значи дека тие можеби ќе бидат поподложни на некои болести, но не мора да значи дека тоа ќе биде 100% така. Освен тоа, не знам каква е таа "генетска болест" од која би умирале дечињата, а мајката е се уште жива. Зошто и таа не умрела "in a first place" (што би рекле Америте ), ако е таа носител на таа генетска пореметеност.
Па според сево ова што го кажав мислам дека разговорот воопшто не го воделе докторки, туку е "рекла-казала" на некои лаици...
Можеби евентуално се работи за некоја друга болест... (да речеме мајката да е HIV позитивна и сл.)
... но не е битно... Како и да е.... не верувам дека некој здрав разум би продолжил со правање деца, ако е толку "очигледно" дека нешто не е во ред...

Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 14:11
Кон врв
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2009 во 23:35
Јас лично мислам дека беа докторки, премногу стручно ми се изразуваа да беа жени во стилот на рекла-казала, а бидејќи јас само слушав, а не би било културно да се вмешувам во разговорот(подобро да се изразам, увото некако го фати разговорот), колку што разбрав се работи за генетска предизпозиција на мајката да своите гени што ќе ги пренесе не се исклучени како кај нејзе што се, значи кај мајката истите гени се switched off,али кај децата се switched on, и страдаат, и почнаа со латинизми,па потоа со стручни изрази, и тука веќе ништо не разбрав, иоко латински нешто знам, али медицински стручни изрази не, повеќе од мојата професија нешто така...

Изменето од mmomirovski - 20.Јануари.2009 во 23:37
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2009 во 00:10
Ako ova sto go kazuvas e vistina, jas ne bi izdrzal da i kazam dva-tri "ubavi" zbora u faca...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.