![]() |
|
Гени... |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
mmomirovski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 20.Јануари.2009 во 00:44 |
Седејќи покрај ќејот на вардар, пиејќи кафе, со пријатели, наслушнав еден разговор(кој подоцна од разговорот дознав дека се докторки), некоја си жена, и покрај тоа што знаела дека има лоши гени, и дека шансите нејзинте потомци да ја дочекаат дваестата година, се slim to none, како би се изразиле америте, и покрај тоа што неколку деца веќе ги испратила во вечниот дом, а последното е на пат, таа повторно и повторно, има бебиња, бидејќи морав да си заминам, доста ме замисли разговорот, правото на мајката да има деца, но дали таа има право на своите потомци, што ќе ги донесе на овој свет однапред да ги осудува.... Изменето од mmomirovski - 20.Јануари.2009 во 00:45 |
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NOormalno deka nema pravo ,no koj da ja sopre ovaa zena da nosi na svet potomci na koi ushte pred da se rodat im e izrechena prasudata.Neznam koja i e poentava na ova t.n. majka,nekoj nedefiniran sluchaj mi e ....Momirovski,shto ne ostana podolgo na kej da ja slushnesh i razvrskata
![]() ![]() |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Удрена со мокра чорапа
|
|
![]() |
|
DAC23 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 357 |
СЕ НАДЕВА ЖЕНАТА ЛУЃЕ А НАДЕЖТА ПОСЛЕДНА УМИРА.ДЕНЕС ВЕЛАТ НЕМА ЛЕК ЗА ОВА ЗА ОНА ОТКАЖИ СЕ ОДИ ЕВТАНИЗИРАЈ СЕ,АБЕ НЕ СЕ ПРЕДАВАЈТЕ ОБИДУВАЈ СЕ И ОБИДУВАЈ СЕ ЛИ КЕ ГУБИШ МОЖЕ ЕДНАШ И КЕ ДОБИЕШ
![]() Изменето од DAC23 - 20.Јануари.2009 во 13:42 |
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Никој не и забранил на жената да подарува живот иако тој трае кратко. Можеби ќе се најде некое решение. Надежта последна умира.
|
|
![]() |
|
tamara1990 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Genite se cudna rabota...No sepak zenata treba da e svesna deka nosi na svet decinja koi imaat nekoj hendikep,i deka taka ke bide so site sledni,mislam deka treba da prestane...Iako na sekoj normalen covek najgolemata zelba e da ostavi potomstvo zad sebe,taa treba da prestane bidejki najgolema kazna sto moze da go snajde eden covek e da rodi hendikepirano dete``osakateno``dete fizicki ili mentalno.Golema e makata i na roditelite no i na detenceto.
Изменето од tamara1990 - 20.Јануари.2009 во 19:14 |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
лоши гени е најголемо проклетство за еден човек,да не сме им во кожа на тие луѓе
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Porakata od nasite predci ja nosime vo nasite geni , kakvi bile tie ke bideme i nie..............dali nesto mozeme da smenieme vo smisol na podobro.....toa majka priroda znae!
![]() |
|
![]() |
|
Eli ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
stvarno losa rabota..da ne docekame takvo neso..
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Не верувам во ова... ... Кога станува збор за породот, не постојат "лоши гени", туку лоши генетски предиспозиции. Покрај тоа, децата не ги наследуваат гените само од мајката, туку и од таткото, а исто така и од нивните предци, па најчесто децата претставуваат некаков "генетски коктел". Тоа значи дека тие можеби ќе бидат поподложни на некои болести, но не мора да значи дека тоа ќе биде 100% така. Освен тоа, не знам каква е таа "генетска болест" од која би умирале дечињата, а мајката е се уште жива. Зошто и таа не умрела "in a first place" (што би рекле Америте ![]() Па според сево ова што го кажав мислам дека разговорот воопшто не го воделе докторки, туку е "рекла-казала" ![]() Можеби евентуално се работи за некоја друга болест... (да речеме мајката да е HIV позитивна и сл.) ... но не е битно... Како и да е.... не верувам дека некој здрав разум би продолжил со правање деца, ако е толку "очигледно" дека нешто не е во ред... Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 14:11 |
|
![]() |
|
mmomirovski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Јас лично мислам дека беа докторки, премногу стручно ми се изразуваа да беа жени во стилот на рекла-казала, а бидејќи јас само слушав, а не би било културно да се вмешувам во разговорот(подобро да се изразам, увото некако го фати разговорот), колку што разбрав се работи за генетска предизпозиција на мајката да своите гени што ќе ги пренесе не се исклучени како кај нејзе што се, значи кај мајката истите гени се switched off,али кај децата се switched on, и страдаат, и почнаа со латинизми,па потоа со стручни изрази, и тука веќе ништо не разбрав, иоко латински нешто знам, али медицински стручни изрази не, повеќе од мојата професија нешто така...
Изменето од mmomirovski - 20.Јануари.2009 во 23:37 |
|
![]() |
|
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Ako ova sto go kazuvas e vistina, jas ne bi izdrzal da i kazam dva-tri "ubavi" zbora u faca...
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |