|
Дали треба да се јаде месо или не? |
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Автор | |
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе не мислев на тебе мило
ти не си кокоша,ти си славејче |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
биљбиљ
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ти си славејчето на Мандана од Мис Стон
|
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не го знам
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не го знаеш Мандана?
ме зезаш блу? |
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дај слика
|
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи...зборот ми беше... За добро здравје неопходен е правилен внес на сите видови храна во исхраната. Протеини-неопходни за изградба и обнова на ткивата Јаглени хидрати и масти - за топлина и енергија Минерали - за градба на коските,завите,крвта итн,итн... Витамини-за поттикнување на раст и за сочувување на здравјето(то имунитет јакнење,едно-друго).... Месото содржи вредни протеини,има енергетска вредност благодарение на мастите,важни минерали и витамини Протеините се исклучително вредни бидејќи содржат висок процент есенцијални аминокиселини(т.е) ги содржи сите неопходни аминокиселини. Месото е главен извор на витамините од Б-комплексот(т.н.хидросолубилни или растворливи во вода витамини)кои се неопходни за човекот,потоа содржи и мали количини на витамините А,C,D,E i K... Месото е добар извор на минерали,посебно на железо,цинк и фосфор,но не содржи пак доволно калциум Од мастите содржи есенцијалните масни киселини... А ич да не спомнувам сега,у ниедно време,пак, како се тоа фино мириса док се пече...мхмхмхмхмх...
|
|
karamandi
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
retko ne jadam
|
|
Ssssssssssssss
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 197 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Treba da se jade zs da ne se jade
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене у последно време ми се повраќа од помислата да јадам месо.......... Ама имам такви периоди, па ми поминуваат...... |
|
igi 3
Сениор KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mesoto e osnovna hrana.
Ako nema meso jas sum nervozen |
|
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |