|
Рејтингот на свекрвите |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ова ми личи на научна фантастика не..не се жалам јас од мојата свекрва...се наоѓа кога треба...ја почитувам ради маж ми,нормално...ама кога е секој башка многу е порелаксирано.во иста куќа би се скарала и со мајка ми,не само со свекрва ми.секој си има свои начини и правила.две жени ја реметат хармонијата.нема место де... за две...тесна кујна... ама Кали ова е веќе искористување ако секој си ја работи својата работа ќе нема замерки |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
знаете како се вика на македонски свекрва ми не доаѓа кај нас? ЈЕС
|
размисли пред да напишеш глупост
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не дека ја следев анкетава будно секој ден ама, нешто доста чудни се резултативе
Како вака излегоа? Смешно е дури, ни баланс нема богати |
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прашање е што се подразбира под ’искористување’ , ’користење’ во човечките односи, во пријателствата, во љубовта, на работа, итн. Тоа можеме да го дискутираме во филозофија и психологија. Свои начини и правила има секоја куќа, и ’секој својата работа’ е прашање на кој која улога ја има во куќата/семејството. Доколку семејството функционира здраво и среќно, тогаш секој навистина си ја работи својата работа и ја има својата вистинска улога во семејството. А мојата куќа се всушност 2 посебни стана со две семејства. Тие двете се одделени во се’, но сепак постои некоја симбиоза. Бабите и дедовците над 65 години, кои се во пензија а се сеуште витални и здрави, имаат основна потреба да придонесуваат. Да бидат потребни. Тие си имаат свој живот, свои пријатели, свој биоритам. А нивниот ден не започнува најубаво доколку насабајле не им свари баба ми чајче на домашните: а посебно е среќна и ја чека неделата сабајле за да ја замеси питата која сите ја обожаваме. Таа знае дека неделата е ’нејзин’ ден за целото семејство. Тоа ја прави среќна, тоа и е потребно, и тоа е така бидејќи таа избрала така: таа е жена со големо животно искуство и мудрост, реализирана во секој поглед, и таа знае да ги прави вистинските избори за себе. Обратно, нашата грижа за нив не е ништо помала. Знам дека личи на научна фантастика. Поради тоа сум посебно среќна што имам такво семество. Изменето од Kali - 10.Јануари.2009 во 16:06 |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neeeee ova ne e mozno... ... pa jas ne zabelezav... lele...oaaa ni na son...
Изменето од mamamd - 10.Јануари.2009 во 19:59 |
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
о мамичке ами Анкетата не е поставена убаво,може да се гласа повеќекратно
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... I za povekjekratno e mnogu... 558 glasa da ni se zivi i zdravi...
Изменето од mamamd - 10.Јануари.2009 во 20:16 |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стварно чудни ова резултатите од анкетава Мојата свекрва... доволно е да кажам дека сите во фамилија ја викаат генерал, па дури и свекорот И морам да кажам, за таквиот фамилијарен рејтинг сама си е заслужна...
Има малку тежок карактер (за среќа тешка е и на зборови), но не е лоша или злобна жена... освен што сака работите најчесто да бидат по нејзино. Имало меѓу нас на 2-3 пати искричави ситуации, но не дошло до кавга и навредливи зборови. Јасно и укажавме дека син и’ веќе оформил сопствено семејство и е способен сам (со мене, нели де) да се грижи за него, без мешање од никој. До сега го почитува тоа...
За среќа живееме далеку, се почитуваме, се сакаме... да бевме во заедница можеби немаше да биде така.
А и кујната и е ептен тесна, сигурно немаше да не собере двете
|
monitor
Сениор Регистриран: 19.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЕКОЈ ИМА РАЗЛИЧНО ИСКУСТВО И СПОРЕД ТОА РАЗЛИЧНО МИСЛЕЊЕ ЗА СВЕКРВИТЕ.ЗА МЕНЕ ЛИЧНО СВЕКРВАТА МИ Е СУПЕР.МИ ПОМАГА МЕ ПОЧИТУВА , А ИСТО И ЈАС НЕА.
ГЛЕДАЈТЕ ПОМИНЕТЕ СО НИВ КОРИСТА Е ОБОСТРАНА И ЗА СНААТА И ЗА СВЕКРВАТА. |
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KOJ SE SVEKRVITE
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сега ми текна еден муабет од баба ми
во смеа занеше да каже- абе кога бев млада тоа свекрвиштата многу беа лоши,за никаде како почнав да застарувам...мооооре чурук снаи по нашава улица Филе,познавам и јас такви кои од сабајле цел свет го мразат,а попладне се мразат самите...ама се научив со време на секој нивни коментар да се насмевнувам...тоа ги нервира |
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога ќе престанат свекрвите да мислат дека снаата им го украла синот и ќе разберат дека друга жена влегла на приоритетната листа на синот нејзин се ќе биде во ред .
Ова е мое мислење. |
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali ste ja gledale serijata Site go sakaat Rejmond? Iskreno, mene takva svekrva da mi se pogodi, jas ke ja deportiram na Mars...ama ni 5 minuti nema da ja trpam doma
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |