IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Лустрација и кога ќе се проветриме?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Лустрација и кога ќе се проветриме?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 26>
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 12:17
hto li napravija od drzavata... zoshto li vo se kasnime...

kaj nas se odi pod moto , brodot tone, spasavaj se ko moze, namesto da se cuva brodot, pa dolgo , dolgo da se plovi so nego   
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 14:29
Krajno vreme e veke da se sprovedi toj neminoven i neophoden proces na ilustracija,bidejki togas i samo togas Makedonija moze da si bide Makedonija i da trgni napred.
Ama kako sto vo eden predhoden post spomenaja,a i jas ke povtoram citirajki go Cacko Konopishki:

"I SHO?PA SHO?TAKA CE GRADIME NIE DRZAVA BE?TO TREBA DA SE UBIE!"
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 07:55
...site imaat svoi tajni informatori... site znaat kako treba..ama nikako da bidne...a eve i zoshto...
ТАЈНИТЕ СЛУЖБИ, ЛУСТРАЦИЈАТА И РЕФОРМИТЕ
Отстранете ја параполицијата
Нема ниту метар суштински да се помрднеме во реформите на севкупното општество, ако не се направи сериозен исчекор кон отстранување на моќта на она што ги врзува старото и навидум новото - невидлива
та тајна полиција или параполицијата! Тие се „невидливи“. Тие преку своите „очи“ и „уши“ се сеприсутни. Тие ако сакаат, знаат или барем се близу до тоа да знаат се'. Тие се само навидум сегашен или поранешен дел од институциите. Тие се само навидум патриоти. Нивните нозе се исцапани во ѓубришта, а нивните раце и метафорично и вистински се во крв до лакти. Нивните џебови се преполни. Обично со валкани пари, иако тие добиваат само дел од големиот колач. Нивниот зачин е секаде присутен во политичкиот и криминалниот живот во општеството. Организираат се'. Од крштевки до погреби. Од стечаи и промовирање олигарси до пералници на пари. Од местење избори, инсценирање инциденти, бунтови до војни. Тие убиваат илегално и анонимно или во експонирани атентати. Тие знаат да компромитираат до коска, користејќи вистински или инсценирани слабости. Подметнуваат и лажат. Подметнуваат долгогодишни „пријателства“ започнати „ни од чега“, па дури и старосвати и кумови... Прават се' ако имаат интерес тоа го сторат.
Овие редови погоре се само запис на зборовите искажани од устата на еден сведок-инсајдер, што ми ги беше бил раскажал на улица и јас само ги пренесувам онака како што ги запаметив во тоа време.
 ------------------------------------------------------------------------------------------
...a svedokot insajder veli deka...
Параполицијата, некогашната полициска елита што ги започна процесите пред две децении и што ги организираа трите големи грабежи во транзицијата во 90-тите години (приватизацијата, шверцот и пирамидалните штедилници), не е таму. Тие или се распоредени како советници за безбедност кај олигарсите или се во и низ политичките партии или тераат некои самостојни бизниси во кои, секако, спаѓа и купопродажба на информации собрани навреме од архивите.

Кај нас сите овие процеси, ми беше бил раскажал сведокот, започнале со феноменот ОКТОПУС или „осумтемина“ од МВР. Тоа било во едно време пред дваесетина години, кога заради потребите на „перестројката“ се инсценирала „гласност“, т.е. бунт во МВР, на чие чело биле осуммина видни припадници. Како луѓе, некој подобар, некој полош. Но, како џандари - речиси ненадминати во улогата што ја одиграле, по што „се заѕидаа“ како еден од столбовите на новата Македонија. Тие што одбиле да играат, откако сфатиле што играат, веќе не ги гледаме...
..e ova e najsimpaticno vo na pisot vo Dnevnik...
Оттаму, процесот на лустрација, чија зачмаеност деновиве повторно беше тема на новинарско потсетување, не треба да ги плаши политичките партии. Исто како во Србија и тука регистрите на книгите со соработници и нивните имиња, верува нашиот сведок-наратор, се изменети. Притоа се исчистени оние вистински војници на полициско-политичката мафијашка елита што управува со земјата. Таму ќе ги најдете оние што не им се важни или оние што се подметнати и впишани/злоупотребени без нивно знаење. Затоа, храбро и без страв со лустрацијата. Ќе настрадаат само ситните...
..znaci po tolku cekanje kje docekame...shpioni koi ne bile shpioni...

Изменето од mamamd - 22.Ноември.2008 во 07:55
Кон врв
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 10:05
За проветрување ќе чекаме подобри времињеа, кога сите оние шпиони, ќе бидат престари за да ја обавуваат својата работа, кога ќе се пензинираат... Мене лустрацијава ми изгеледа наместена работа, Стојан Андов, промоторот, од еднаш менува "Партија", а старава "партија", па демек, ќе биде се како што треба, а всушност било работата, само да се има нешто на лист хартија колку изговореното, да не остане на тоа, да се покажеме на дело малце.
Кон врв
FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2009
Поени: 370
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 01:59
ТУКА СУМ И ЈАС !!! КАДЕ МОЖЕ ОВА БЕЗ МЕНЕ ДА ПОМИНЕ
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 22:44
jas sum za lustracija...neka se znae koj, sto, i za kogo rabotese ...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2009 во 17:07

Агим Мехмети - прв претседател на Комисија за лустрација

Комисијата за лустрација конечно ќе профункционира. Според извори на А1, прв претседател на Комисијата ќе биде Агим Мехмети, кој ќе дојде на предлог на ДПА.

Мехмети е поранешен новинар и публицист, а сега е вработен во Исламската верска заедница. ВМРО-ДПМНЕ ќе го предложи потпретседателот на Комисијата.

На лидерската средба во петокот лидерите на четирите најголеми партии се договорија Комисијата да профункционира набрзо, да има ротирачко претседателство на секои шест месеци, а првиот да биде од опозицијата.

Според новите изборни правила, лустрациската комисија ќе оценува дали некој од предложените кандидати за изборите бил соработник на тајните служби.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2009 во 17:09
konecno nesto da mrdne...iako sto covekot ama bas ic ne mi se dopagja...premnogu e partiski orientiran...moze da ja zloupotrebi funkcijata koja  ceka da ja prezeme...
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2009 во 17:13
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2009 во 17:27
Originally posted by nema sto nema sto напиша:

konecno nesto da mrdne...iako sto covekot ama bas ic ne mi se dopagja...premnogu e partiski orientiran...moze da ja zloupotrebi funkcijata koja  ceka da ja prezeme...
Во оваа комисија нема партиски одредени личности.Оваа е едно сериозно тело кој ке се занимава со лустрацијата.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2009 во 18:00
Originally posted by mileg mileg напиша:

Originally posted by nema sto nema sto напиша:

Во оваа комисија нема партиски одредени личности.Оваа е едно сериозно тело кој ке се занимава со лустрацијата.
go znaes li covekot voopsto ti be...koga ne go znaes ne mora da komentiras za nego...covekot e eden od najvlijatelnite 'intelektualci' na DPA vo Skopje... 
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2009 во 18:07
Човекот го знам јас лично тој е на татко ми пријател и тој како што кажав не е партиски определен.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2009 во 19:07
Originally posted by mileg mileg напиша:

Човекот го знам јас лично тој е на татко ми пријател и тој како што кажав не е партиски определен.

hahahahaha...sega me nasmea...aj neka ostane po tvoe...ne sum gi treniral zivcite deneska da diskutiram so tebe...

Изменето од nema sto - 13.Јануари.2009 во 21:58
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2009 во 20:54
Лустрацијаизненадување... предизборни местенкиизненадување Која ли е вистинатазбунетост
СЕ РАЗГОРЕА ИСТОРИСКИТЕ ДУХОВИ, КОЈ ПОВЕЌЕ ГО САКАЛ ТИТО
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.