|
Дали сме наследници на АнтичкитеМакедонци |
Внеси реплика | страница <1 7273747576 93> |
Автор | ||
skywaker
Сениор Регистриран: 11.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 96 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
samo da znajs ako prajme muabet za anticki makedonci to znaci da makedonija ne znaci deka ima anticki gen,mozi da postojat takvi vo indija,vo iraq,vo egipet zato ne mozis da kazis dali imame ili nemame
|
||
oho
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е, па яс ако имам да речем 50% ДНК од траките, требе ли да се лупам во грдите дека сум тракиец а не бугарин? Мене тоа ми е през малкиот Охо. Ако ште да имам и ДНК од Патагония, тоа нема да промени ништо во мене. |
||
skywaker
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama sakam da mu kazam deka Kralstvoto Makedonija bilo i vo azija,evropa,afrika a od togas mesani,mesani kolku sme
|
||
skywaker
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za toa vo pravo si site sme luge od krv,meso i koski nisto ne menuva toa |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога е Македонец во прашање нема му друго - Македонец е и тоа му е - примесите се секогаш добредојдени ама ние не сме домазетовци како на пр.Бугарите - тие се знае дека се дојденци и окупатори,тие траките и др. ги Бугаризирале а Траките како етникум изумреле - со Македонците тоа не е така бидејки народот постои на просторов уште од создавањето на Македонската нација,никој не успеал да не пороби етнички,ние сме само Македонци и ништо повеке
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
точно така, ние сме си староседелци, уште пред александар, сакале другите или нејќеле
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема дали сакаат дали нејкат - ако се Македонци тогаш се староседелци а ако не се Македонци тогаш разбирам зошто им смета тврдењето на Македонците за нивната античност - едноставно бараат кои се и што се а не им одговара античката Македонска основа
Па немора бе луѓе сите да сте Македонци - има ентитети во Македонија пун куп може за што сака да се изјасните,оставете не нас Македонците да си бидеме тоа што сме |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...znam |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Треба сите да знаат - не ни е срам на нас Македонците дека сме имале Епирска снаа у куќа
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...... gledam kje me banira moderatorot... |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЗаштоНема врскаТи си умна
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozebi gresham ama mislam deka e ova malku preterano. Vo potraga po dokazuvanjeto na vistinata malku se zabeguva.
Ќе позајмиме Александар од Турците? Македонската влада побарала од Турција да и го даде саркофагот на Александар Македонски, кој всушност и не е негов, објавува вчерашното издание на неделникот „Фокус“. Според текстот, тој му припаѓа на Абдалоним, крал на Сидон кој во чест на Александар побарал по смртта да биде закопан во ова грандиозно ремек- дело. Извори на МНР во споменатиот напис велат дека Турците покажале разбирање за желбата на владата да го има саркофагот, но објасниле дека толку големо и вредно парче мермер не може да биде изнесено надвор од границите на земјата. Турците се сложиле да дозволат да се направи копија од саркофагот, која ќе се донесе во Скопје и ќе биде изложена. Според Иван Микулиќ, професор по археологија, копијата што ќе се прави во Турција може да претставува голема туристичка атракција. Станува збор за саркофаг кој во 1877 година бил пронајден во античкиот град Сидон, во Јужен Либан. Гробницата ја ископал турскиот антиквар и сликар Осман Хамди Беј, кој вредниот антиквитет го пренел во својата земја. Денес тој саркофаг се наоѓа во археолошкиот музеј во Истанбул, сместен во кралската палата Топкапи, кај Босфор. На саркофагот е насликана битката кај Гавгамела каде што Александар го поразил персискиот крал Дариј Трети. Познато е дека гробот на Александар е мошне интересна тема за археолозите кои повеќе од две илјади години го бараат местото каде што почива познатиот војсководец. Сепак, гробот на Александар Македонски се уште не е пронајден. |
||
Legenda883
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mamamd, shto mislish, dali e vreme za da se otkrie kade e grobot na
Aleksandar? I dali i ti mislish deka navisitna "neznaat kade e"?? |
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Незнааат
|
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
Внеси реплика | страница <1 7273747576 93> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |