|
Не можам да спијам... |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 26> |
Автор | |
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кој не може да спие лексилиум и валиум де ако и тоа не помогне има гриза на совест-најверојатно
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам дали постои ваква тема...па јас да си прашам,дали често ви се случува да не можете да заспиете и што преземате околу тоа?
Тие совети,како броење овци,ѕвезди итн. кај мене немаат ефект. |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam na se loso sto mi se slucilo vo zivotot
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ednostavno ne spijam...citkam,tepam vreme na net,najcesto strakam so aparatot...ali vazno ne pokusavam da zaspijam...i taka edno 72 casa..E ali zatoa pa posle-a stavam glava na pernica-a top
|
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se obrakam za pomos na mojot minister za vnatresni odnosi
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke probas da ne mislish na nishto koga si legnuvash.najchesto lugjeto se zafateni preku den so se i seshto i nemaat vreme za razmisluvanje, pa koga ke si legnat navecher namesto da spijat rasmisluvaat za se i seshto, baraat reshenija za problemi i ne mozat da se opushtat i da zaspijat.
drugo, dosta vazna e i fizichkata aktivnost preku denot.shto povekje si aktiven pobrzo i polesno ke zaspivash navecher |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па тогаш се вртам,вртам и ми доаѓа тешко(ама многу ретко е тоаобично заспивам за 2 сек.)
и лекот ми е само на грп спиење,ама дека спијам и без перница...секогаш тоа ме асоцира на мртовец па помислувам на нешто лошо (ама сепак заспивам само така) |
|
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лексилиум, и пиф паф пуф, нема ништо живо да ве разбуди после шала на страна, а што ако нема што да типкаш, да прочиташ, или едноставно... нешто длабоко пече....обично порано седев и све преточував во текстови, и пројудуваше, ама некако веќе не пали тоа :)))
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Врел туш и после тоа ако пиеш алкохол - едно пивце или една ракиичка, ако не пиеш - топло млеко добро зашеќерено (со мед или шеќерче) и ќе си заспиеш како бепче. Јас заспивам без проблем. Но во стресни периоди се будам во мугрите околу 5 - 6 часот и се врткам во кревет, правејки јога позиции за опуштање, па пак ќе заспијам за пола саат - саат, па после ми е тешко да станам во нормално време.
Важно е човек ако може да не се нервира дека не може да спие, пошто нашиот организам е доста издржлив и може подолго време да тера без многу сон (јас не спаѓам тука, мене ми треба секогаш нанање).
Затоа ако не можете да спиете, земете читајте си, станете, напијте се вода, направете неколку вежби за оптегнување (ова го имам читано во едно интервју со еден стручњак за несоници) и ќе биде се ок. Изменето од chuchuliga - 02.Октомври.2008 во 00:30 |
|
super babicka
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas go imam toj problem so nesonica,bez razlika dali cel den sum so nekoi aktivnosti nadvor od doma ili po cel den nesto cepkam po doma isto mi se faka.pa sto mi e ubavo koga sum tuka so vas,pa koga si citam vesnici,ubavina-kakvo spienje.no tuka e mislata koja od sekogash me pratela ;zoshto da spijam dovolni se nekolku casa spienje pa tolku brgu minuva zivotot/ke pocustvuvate vie pomladite posle 45 godini/ zar ke go prespivam? Ete zavcera : okolu rucek bev na konferencija za rak na dojka,pa vecerta na promocija kaj Kaliopi,pa od tamu na cetvrta godina po red humanitarna vecer po povod praznikot Sv.m. Vera,Ljuba i Nada i majka Sofija a sredstvata nameneti za domot Majka Tereza .Vcera po gosti/vecerva/utre ke imam gosti i mnogu mi e ubavo.A toa so broenje ovci,pa nishkanje glava levo desno, nishto ne mi pomaga ,no citanjeto na kniga DA i e obavezna pred spienje.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу малку спијам... 4-5 часа сон ми се доволни...
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga sum napnata,koga imam nekoja bitna zadacha naredniot den teshko zaspivam,moram da prochitam nekoja stranica od nekoja kniga,ama se deshava da ja drzam knigata vo raka i da gi preprochituvam rechenicite po nekolku pati.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas imam problem so spienje...
nikako da zaspijam koga ne sum sam vo krevet... se nesto mi teknuva... a koga sum sam... spijam ko klen... |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тетка Инсомнија ми е дојдена во посета неколку дена,никако не можам да ја натерам да си замине.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |