IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Мој став за хомосексуалноста
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мој став за хомосексуалноста

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4142434445 103>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 15:58
Neka si brkaat svoja rabota, ne e moja rabota da kazuvam sto e vo red ili ne e. Ednostavno ne se zanimavam so luge koi ne mi prestavuvaat zakana.
Poveke mi smetaat t.n. hetero koi se upikuvaat u sekoj poznacaen gz sto ke go vidat i uste govedoto ili kravata orospijska me ubeduvaat deka taka trebalo. Koga gledam od strana kako se odnesuvaat grupa koga ke im vleze nekoj smrdliv direktor sto ne go vadi prsot od nos so nepoznat akcent od nekoja seuste neotkriena planina i pazi molim te, sum se zgranal koga sum zagledal deka na zenite nozete im se sirat ili avtomatski fakaat izazovni pozicii, a doma imaat familii, pa pogadno od toa nema болен
A da ne zboram kolku maco bandoglavi praznoglavi morale da bidat iskrseni zaradi toa sto si izlegol so zenska i moralo nekoja budala da te predizvika i da ti go rasipe raspolozenieto...
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 13:45
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Ти ова го збораш од памет,како навиен.Најинтересно е што ТИ немаш докази дека тие НЕ постоеле,додека ја имаш најстарата печатена книга на светот во која е забележано постоење на сето ти што не веруваш дека постои.
Исто така Бог не ги создал хомосексуалците,туку луѓето од кои произлегле хомосексуалците.

Ама сепак јас мислам дека не се тие криви поради тоа што имаат хормонски пореметувања.И не треба да се задеваа се доколку не почнат да се експонираат.

E вака сега, да нацртаме:
Не зборувам ништо на патем, туку се служам со научно докажани факти.
A Библијата сигурно не е прв запис за постоење и создавање на луѓе. Врати се уште 2000-3000 години наназад кога древните кинески и египетски народи користеле папирус и други средства за да остават траги од својата егзитенција. Ете, јас сепак имам докази дека луѓето постоеле и пред некој да се сети да напише етичко-морални норми во една книга намигнување.
(И колку за информација, во времето за кое ти тврдиш дека била испечатена таа книга, се` уште не била измислена машината за печатење - на тоа Гутенберг се сетил дури во 15 век )

А ако Бог ги создал луѓето што создале хомосексуалци, пак индиректно е замешан во сета таа работа голема%20насмевка.

За тоа дали е хормонско пореметување, по не_знам_кој_пат ќе повторам не си компетентен да кажеш, а компетентните кажаа одамна.
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 13:52
Originally posted by skywaker skywaker напиша:

Originally posted by doriangray doriangray напиша:

Originally posted by skywaker skywaker напиша:

gospod dal na zemjava ADAM I EVA ne dal ADAM I ADAM
jas sum protiv geystvoto
geystvo -> Хајлајтголема%20насмевка! Најнов збор, кој мора да најде соодветно место во мојот вокабулар.

taka se veli zboro jas sum ateista inace a ako nejcis GEYSTVO togas neka bide PEDERIZAM

Е сега стварно немам веќе сили да се смеам...
Он да ми ти биде атеист, а се служи со „божји вистини“!
Ај, да не коментирам натаму, ме боли стомакот од смеење...

смеење газење%20од%20смеење смеење газење%20од%20смеење  смеење газење%20од%20смеење  смеење газење%20од%20смеење  смеење газење%20од%20смеење  смеење газење%20од%20смеење

Бтв, баш ми се свига гејство намигнувањеголема%20насмевка.
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
FERARI Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 03.Јануари.2009
Поени: 40
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FERARI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 17:54
Za gej parovite nemam ama bas nikakvo mislenje,ama zatoa imam bezbol palica ako slucajno pocnat da se lapaat pred mene.I tie parovi(zamisli)ke se institucijalno ke se borele da imaat pravo da posvojuvaat deca.Vo kakva sredina ke rastat tie kutri decfa so dva istopolni roditeli.malce izgleda ponezno koga se raboti za lezbiski par ama i toa e neprirodno.Na decata dodeka rastat vo period od deset godini periodicno po eden od roditelite im e idol.
Mozda vo ova vreme-nevreme toa stanuva normalno no znam deika nikogas nema da bide prirodno.
Zaqmislete koga zivotnite i nivniot zivoten iinstikt i "skromno" razvieN mozoik vo sporedba so toj na logeto(HOMOSAPIENS),tie 90%od denot go koristaat za naoganje hrana za prezivuvanje no ostanatiot procent (znci10%)go pominuvaat so isto zivotno so pol razlicen od nivniot(dali kako copori ili kako 2-3 para).E sega amerive snimile na aljaska pingvini pederi tvrdejki deka toa e pojava poznata uste so postanokot na covekot.Ama gi demantiram samo so edna prosetka od kozle prema crnice pa da vidis kako KASTRIRANIkucinja(pes-maski primerok) si ripaat megu sebe.Dali e toa pricina da gi prifatime kako normalni,ili pricina deka sega ne treba da gi osuduvame.Ako sakate smetajte me za fasist(ama jas porasnav na balkanot kade sto petelot pee nasabajle,koga ke pocnela kokoskata da pee odma i go krckale vratceto,so eden zbor posle site onie vojni vo ovie kraista sum cvrsto PATRIJAHALNO vospitan) ama ako stigne vo skopje da se orvanizira GEJ-PARADA jas ke bidam toj sto ke go frli prviot kamen vo necija pederska glava(baram podrska za vtoriot).Pa neli e sramota na CNN,BBS,SBS,da se vrtat spotovi za makedonija kako kolevka za hristijanstvoto,zemjata niz koja APOSTOL PAVLE go pisuval evangelieto po pavel nie da glumime mnogu napredni so pesetina NGO ZA SEKSUALNI SLOBDI.E navistina mi e strav sto e sledno!Tie sto doma cuvaat kucinja ke moraat da gi zadovolat seksualno zosto i tie imale pravo na seks.Veruvam deka seuste ke se dvizam po zemjava koga ke se pojava i takva organizacija za "ZASTITA NA POLOVATA SLOBODA NA DOMASNITE MILENICI"
P.S.
Dodeka go pisuvav iva tatko mi bil pozadi i cital sto pisuvam i utrte moram so nego na lekar da videl dali e so mene se oik?:))))))))))mala sala samo komentirame
deka se otide u P***U M******U
Кон врв
igi 3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
KVO VADIS

Регистриран: 30.Ноември.2008
Поени: 18736
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај igi 3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2009 во 20:17
Mojot stav e SAPUN
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2009 во 21:01
Originally posted by doriangray doriangray напиша:

Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Ти ова го збораш од памет,како навиен.Најинтересно е што ТИ немаш докази дека тие НЕ постоеле,додека ја имаш најстарата печатена книга на светот во која е забележано постоење на сето ти што не веруваш дека постои.
Исто така Бог не ги создал хомосексуалците,туку луѓето од кои произлегле хомосексуалците.

Ама сепак јас мислам дека не се тие криви поради тоа што имаат хормонски пореметувања.И не треба да се задеваа се доколку не почнат да се експонираат.
E вака сега, да нацртаме:Не зборувам ништо на патем, туку се служам со научно докажани факти. A Библијата сигурно не е прв запис за постоење и создавање на луѓе. Врати се уште 2000-3000 години наназад кога древните кинески и египетски народи користеле папирус и други средства за да остават траги од својата егзитенција. Ете, јас сепак имам докази дека луѓето постоеле и пред некој да се сети да напише етичко-морални норми во една книга намигнување.(И колку за информација, во времето за кое ти тврдиш дека била испечатена таа книга, се` уште не била измислена машината за печатење - на тоа Гутенберг се сетил дури во 15 век )А ако Бог ги создал луѓето што создале хомосексуалци, пак индиректно е замешан во сета таа работа голема%20насмевка.За тоа дали е хормонско пореметување, по не_знам_кој_пат ќе повторам не си компетентен да кажеш, а компетентните кажаа одамна.

Е кои ти се тие научно докажани факти.
Адам и Ева не биле создадени кога библијата била запишана туку таму само се забележува Настанокот.Инаку Стариот Завет е напишан од Мојсеј.
Инаку да индерктно е замешан но е е директно виновен за нивното создавање,бидејќи самите одлучиле да одат по тој пат,не по воља на Бог.
Во право си дека не ми е од струката да кажам дали е хормонско пореметување ама па и не треба да бидеш професионалец за да видиш човек кој се дели од нормално генетски "програмираните" луѓе.Исто како луѓето кои се раѓаат со срцеви мани,недостаток на есктремитети,и така натаму.
Инаку компетентните се поделени,не се усогласени.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
FERARI Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 03.Јануари.2009
Поени: 40
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FERARI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2009 во 23:09
nemama stav tuku STRAV za nekoj blizok,kako da go "tepas" kako da go "tesis"
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2009 во 01:35

Доријан криво ми е што си геј..........сериозно........толку си паметен, културен, срце од човек...( барем јас таков впечаток добив)........ама си геј..........

Не можам стварно.........предрасудата е посилна од мене........
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2009 во 14:30
Колку што набрзина прелистав неколку страни од оваа тема, воочив (барем според пишаното) дека има луѓе кои се хомосексуалци (а, бидејќи се од машки род значи се педери), потоа, луѓе кои ги поддржуваат и оправдуваат нивните однесувања и, луѓе кои се против хомосексуалноста. Во овие последниве сум и јас. Јас сум против хомосексуалците (како педери така и лезбејки). Или поточно, против сум нивното залагање за некакви „човечки“ права. Никој не им го скратува правото со себе да прават што сакаат. Но, да се парадира низ улици како што тие тоа го прават, да се бара озаконување на нивна брачна заедница, на посвојуање деца, да се пропагира по медиуми ... е со тоа не се согласувам.
Ај овие што се педери, и така и така. Но, се чудам на луѓето кои ги оправдуваат нивните постапки. Дали навистина не ја согледувате опасноста од хомосексуалноста или и вас ве фатил виорот на демократичноста, па се правите дека и вие сте во „тренд“ со тоа што искажувате разбирање за нивното однесување? Демек, нивно демократско право е како тие ќе си го живеат нивниот живот! Наизглед звучи дека тоа е праведно, демократски. Но, не гледате ли дека (да не речам) секој ден се јавуваат нови и нови болести кај хомосексуалците. Од нив тие се пренесуваат и кај другите луѓе. Гледано од овој аспект, ве прашувам, каде е сега демократското право на сопругата на некој бисексуалец да живее здрав живот? Кое е тоа демократско право на хомосексуалецот да си игра со животот на друг човек, во случајов со неговата сопруга? И што е уште пострашно, му се одзема демократското право на здрав и долг живот на зачнатото бебе во утробата на мајката. Дали сте слушнале колкав е бројот на новороденчиња кои во себе го носат ХИВ вирусот?
Дали после ова ќе ме обвинувате и осудувате мене зошто сум против педерите? изненадување
По однос на ова само уште една работа. Замислете ја следнава хипотетична ситуација. Вашите синови да ги прифатат високоморалните вредности на хомосексуалноста и дома ви донесат „зет“ или „снаа“! Кои внучиња ќе ги „думкате“ на колено кога ќе остарите? Ако целата оваа работа е нормална, тогаш кои деца ќе се посвојуваат од страна на „брачните парови“ ? На овој  начин после кратко време би изумрело целото човештво. Којзнае, можеби така би било и подобро!тага

Изменето од Zlatnik - 14.Јануари.2009 во 14:32
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2009 во 19:48
Potpolno se soglasuvam jas so tebe.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 19:21
NEMOZAM DA GI SMISLAM
Кон врв
igi 3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
KVO VADIS

Регистриран: 30.Ноември.2008
Поени: 18736
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај igi 3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 19:37
Ama bre ic ne gi sakam
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 11:32
Iskreno ne mi smeta,neka si brkaat rabota..i taka niv ne gi dopira toa sto go zborat lugeto i nikad nema da prestanat da bidat gej..niso ne mozeme da smenime..ali u sekoj slucaj debilno mi e,koga stanuva zbor za dete,koga pravat familija..boze sacuvaj.. ne znam nekako mi e grdo.. [:-&]

Изменето од Eli - 17.Јануари.2009 во 11:33
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
afrodit Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Декември.2008
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2009 во 00:56
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Колку што набрзина прелистав неколку страни од оваа тема, воочив (барем според пишаното) дека има луѓе кои се хомосексуалци (а, бидејќи се од машки род значи се педери), потоа, луѓе кои ги поддржуваат и оправдуваат нивните однесувања и, луѓе кои се против хомосексуалноста. Во овие последниве сум и јас. Јас сум против хомосексуалците (како педери така и лезбејки). Или поточно, против сум нивното залагање за некакви „човечки“ права. Никој не им го скратува правото со себе да прават што сакаат. Но, да се парадира низ улици како што тие тоа го прават, да се бара озаконување на нивна брачна заедница, на посвојуање деца, да се пропагира по медиуми ... е со тоа не се согласувам. Ај овие што се педери, и така и така. Но, се чудам на луѓето кои ги оправдуваат нивните постапки. Дали навистина не ја согледувате опасноста од хомосексуалноста или и вас ве фатил виорот на демократичноста, па се правите дека и вие сте во „тренд“ со тоа што искажувате разбирање за нивното однесување? Демек, нивно демократско право е како тие ќе си го живеат нивниот живот! Наизглед звучи дека тоа е праведно, демократски. Но, не гледате ли дека (да не речам) секој ден се јавуваат нови и нови болести кај хомосексуалците. Од нив тие се пренесуваат и кај другите луѓе. Гледано од овој аспект, ве прашувам, каде е сега демократското право на сопругата на некој бисексуалец да живее здрав живот? Кое е тоа демократско право на хомосексуалецот да си игра со животот на друг човек, во случајов со неговата сопруга? И што е уште пострашно, му се одзема демократското право на здрав и долг живот на зачнатото бебе во утробата на мајката. Дали сте слушнале колкав е бројот на новороденчиња кои во себе го носат ХИВ вирусот? Дали после ова ќе ме обвинувате и осудувате мене зошто сум против педерите? изненадувањеПо однос на ова само уште една работа. Замислете ја следнава хипотетична ситуација. Вашите синови да ги прифатат високоморалните вредности на хомосексуалноста и дома ви донесат „зет“ или „снаа“! Кои внучиња ќе ги „думкате“ на колено кога ќе остарите? Ако целата оваа работа е нормална, тогаш кои деца ќе се посвојуваат од страна на „брачните парови“ ? На овој  начин после кратко време би изумрело целото човештво. Којзнае, можеби така би било и подобро!тага
potpolno se soglasuvam so tebe i jas sum protiv na sve sto e neprirodno.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4142434445 103>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.