IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали вреди да се биде добар?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали вреди да се биде добар?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6061626364 118>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 12:21
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

кој е тој што за себе може да рече, јас сум добар???
а?
ти си добар???
и никогаш никого намерно не си повредил?
и не си бил никогаш дволичен?
колку е полесно туѓите постапки да ги судиш
и како секогаш за истите тие постапки кога ние ги правиме постои објаснување и оправдување

ајде ти се молам....
паролата, кога некој ќе те удри, свтри го другиот образ, одамна не е во мода

... Jas sum dobra...ama ne sum glupa... изненадување
... Nemerno sum gi povredila onie koi i mene me povredile, znaci ne deka ne sum dobra, tuku ne sum glupa. Da ne se ispozanesat onie koi mislat deka moze da mi plesnat u faca...a jas da im prekjutam i posle da mi se prevrtuva zeludecot zoshto ne sum im vratila so ista mera...
... Gi sudam samo postapkite na politicarite... na"obicnite smrtnici" NE
... Za postapkite na onie shto gi sakam i mi se mili sekogash imam opravduvanje... среќа... i baram opravduvanje zoshto postapile taka...
... Za zal ne sum od onie hristijani koi go vrtat drugiot obraz...oti ic ne trpam "shamari" skapa mi e kozickata i ne dozvoluvam da bide "oshtetena"...
...Se na se... ne sum najdobra...ama ne sum ni losha... ama realno...najubavo si znae ovoj do mene shto mora so mene zivotot da go pomine... do dlaboka starost...oti kogo jas sum fatila...faten e za cel zivot... greota ne greota...taa e realnosta...

Изменето од mamamd - 23.Декември.2008 во 12:22
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 12:24
... iako velat deka dobriot i budaliot se brakja , sepak vredi da se bide dobar ........... zosto , nikogas ne znaes sto ti nosi zivotot ......... ostavi zad sebe , za da najdes pred sebe голема%20насмевкаголемо%20гушкањеголема%20насмевка
Кон врв
MIJATA Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Декември.2008
Поени: 50
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MIJATA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 13:04
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

... iako velat deka dobriot i budaliot se brakja , sepak vredi da se bide dobar ........... zosto , nikogas ne znaes sto ti nosi zivotot ......... ostavi zad sebe , za da najdes pred sebe голема%20насмевкаголемо%20гушкањеголема%20насмевка

И јас се сложувам со ова, колку повеќе се трудиш да бидеш добар, толку повеќе добри работи ти се случуваат.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 13:09
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

... pa jas ne mislam deka si losh ako na nekoj mu plesnesh u faca vistinata... Bash naprotiv...zasluzuvash titula najdobar... zatoa shto mu ukazuash da ne se zanesuva...da ne greshi dusha ni so sebe ni kon drugi... a za ona ostavash zad sebe,,,nema brat vishe ostavanje zad sebe...grabaat brakja,,, ni ronka ne ostanuva...mnogu katil narod se zakoti... Malku dobri kako mene ostanaa...газење%20од%20смеење
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 13:16

jas kje poftoram ... vredi da se bide dobar ......... zivotot e kako trkalo ...... голема%20насмевка

Кон врв
monitor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Декември.2008
Поени: 97
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај monitor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 14:50
Вреди да се биде добар ,прво за себе а потоа за другите.
Кон врв
emilyXX Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 53
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emilyXX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 22:12
Definitivno vredi da si dobar poso taka poubavo se cusvuvam koga znam deka nekoj e sreken zaradi mene
Just Be Who You Wanna Be...Not What Others Wanna See!!!
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2009 во 21:34

На овој свет се е ..минливо..освен добрите и лошите постапки....Да правиш добро за оној за кого си уверен дека заслужува ...а... и за оној кој не ,,заслужува,,....значи дека си ,, добродетел,,........... вреди.....

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 13:48
dobrinata ima samo kvalitet so ogranicen kvantitet koj treba dobro da se vnimava na kogo ke se potrosi
Кон врв
Ssssssssssssss Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јануари.2008
Поени: 197
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ssssssssssssss Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 14:38
Ne vredi zosto losite luge ziveat mnogu podobar a dobrite sekoas go jadat stapot
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 14:45
Originally posted by Ssssssssssssss Ssssssssssssss напиша:

Ne vredi zosto losite luge ziveat mnogu podobar a dobrite sekoas go jadat stapot
Dobro go rece ova........
Кон врв
igi 3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
KVO VADIS

Регистриран: 30.Ноември.2008
Поени: 18736
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај igi 3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 16:07
Vredi i te kako!!! Koj saka neka bide los i neka zivee taka sa mene e pravilo da ziveam takov kakov sto sum i da bidam dobar so dobrite,a los so losite.
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 20:07
Ushte ako mozesh na losh*te so dobro da im vratish ,najdobar nachin da vozvratish udar.
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 21:08
SE SLOZUVAM POTPOLNO SO TEBE SSSSSSSSSSS
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6061626364 118>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.