|
ГРЧКА ПРОПАГАНДА, притисоци, уцени, инциденти... |
Внеси реплика | страница <1 2324252627 62> |
Автор | |
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve, se falat i deka gi zakacile flaerite....
http://sloven.myphotoalbum.com/slideshow.php?set_albumName=album01 |
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oon
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 397 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поранешниот министер за надворешни работи, а сега прв човек на грчката култура во новата влада на Караманлис, Андонис Самарас, е против официјалниот став на Атина за сложено име во кое ке стои зборот Македонија како основа за решение на спорот за името.
Во интервју дадено за Грчката државна телевизија пред да биде назначен за министер за култура со приоритет да го докажува грчкото право врз Античка Македонија, Самарас тврди дека доколку на земјава и се дозволи да го користи библискиот збор Македонија, тоа ке биде национално предавство. Покрај Скопје, Самарас директно ја прозива и Софија, која според него полага право на античката историја. „Го надразнува исто така иредентизмот на Бугарија, која смета дека, на пример, кога се спомна името Горна Македонија, дека Горна Македонија е Бугарија, дека е Пиринска Македонија, како што ја викаат тие. Му испратиле и протестно писмо на Скопје за тоа. Освен тоа, во текот на времето, Горна Македонија ќе остане само Македонија, нема да се викаат Горномакедонсци, како што не се викаат Британците, Великобританци“, изјави Самарас. Тврдокорниот националист, кој во 1993 година беше сменет поради радикализам во врска со името од страна на Мицотакис, смета дека времето работи за Грција и дека Македонија наскоро ќе се распадне. Самарас вели дека Грција не треба да се плаши од Голема Албанија и Голема Бугарија, кои би се создале по распадот на Македонија. „Верувам дека наскоро Скопје нема да постојат како единствен субјект. Тоа значи дека времето е на наша страна, практично е на наша страна, бидејќи јас мислам дека тие нема да успеат да го оддржат единството, кое веќе не е единство. Грција, според мене. како сила, како развој, како население, ние сме побројни, помоќни и многу поразвиени и нема апсолутно ништо за да се плашиме од нив“, додава Самарас. Во интервјуто за ЕРТ, Самарас ја повикува грчката јавност да не се плаши од реакцијата на европските партнери поради тврдите позиции на Атина кон македонското прашање. Во случајот со Кипар се виде дека ЕУ, и покрај тоа што беше излажана од дволичната игра на Грција, нема да се откаже од својот партнер на Јужната европска граница, смета Самарас. Принципот на Грција долгогодишниот спор за Кипар да биде решен откако грчката заедница на поделениот остров ќе влезе во Унијата, не важи за Македонија. Самарас ја поддржува Владата во Атина, Грција да го блокира секој чекор кон Европа, доколку Македонија не ги прифати грчките позиции и се откаже од сопствениот идентитет. http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=102842 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за тоа ГОМНО кој целата работа со името ја почна во 1992 година
не треба да се трошат страните тука на форумов |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
oon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тие дур чекаат Македонија да се распадне...нивната држава пепел ќе се стори...
|
|
Rafiz Aliti
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samaras si kaza mnogu vistiniti,,Realno e toa sto go zbori i podobro bi bilo da go slusate kako razmisluva.
Dosta so mavanje vo gradi!!! Изменето од Rafiz Aliti - 10.Јануари.2009 во 19:55 |
|
afrodit
Сениор Регистриран: 23.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bezobrazni turcija na niv im e lek.
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вистината и размислувањето не се исто. Па според тоа не треба да го слушаме. Можете вие да го слушате и да се чукате........... |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мразам што морам да кажам, но шиптарот за некои работи има право, ние самите ќе си ја распаднеме државата, а да бевме луѓе од типот на Грците досега 10 анархии ќе ни се случеа во Македонија, а од таа анархија ни А не ни се случи во последниве 18-тина години.
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сосем се сложувам со тебе главна активност во последно време ни е удирање во гради ако повеќе дејствувавме а помалку се докажувавме кој е поголем патриот ова можеби и немаше да се случи |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
oon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сум сушнал дека најтврдите националисти во политиката дека дефакто со тоа го свртувале вниманието на друга страна за да ја прикријат својата хомосексуалност? Ништо чудо што европа ја брани грција, хомосексуалците се подржуваат меѓу себе.
|
|
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам да кажам дека Македонија нема да се распадне туку ќе живее уште милион години.А овој Самарас да не си троши време за џабе и да не јаде постојано... (да не кажам што оти не ми е дозволено)
|
|
FILIP
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 370 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
море тој никој не би го ЕБ*Л !!! него ни мравките не го сакаат...
|
|
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bi sakal da veruvam deka zborovite na ministerot Samaras se edna obicna gnasna fashizoidna Grcka propaganda. No za zal slednata vest objavena vo Dnevnik od Sabota 10.01.2009 ukazuva deka rabotite imaat seriozna tendencija:
Navidum dve nepovrzani raboti... no onie koi se trudat da gledaat pozadi kulisite na sekojdnevnite politicki zbidnuvanja mozat da prepoznaat golemi predupreduvanja. Samaras nema nisto posebno da prevzeme(dobro, mozebi ce ima spotovi na CNN demek Macedonia is GREECE bla bla), rabotata ce ja zavrsat drugi drzavi izgleda. Grcite samo ce si sedat vo udobnite evropski fotelji i ce gledaat so zlobno zadovolstvo kako pravednosta zgasnuva pred "pravoto". A da ne gi zaboravime i bugarite vo Makedonija! Pa makar bile tie bugari i makedonci so "prodadeni dusi"(nebare dusata moze da se prodade). Efahristo poli na predupreduvanjeto kiries Samaras! Изменето од Majkl - 11.Јануари.2009 во 12:24 |
|
Внеси реплика | страница <1 2324252627 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |