|
Рецепти за торти и други благи работи |
Внеси реплика | страница <1 56789 56> |
Автор | |
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.coolinarika.com/recept/srpska-gibanica-guzvara
denes ja pravev, samo namesto sirenje, praz i meleno meso, super e, nisto ne ostana |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i dobra li e?
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТортициЗа тестото: 4 јајца 150 гр. шеќер 100 гр. масло 75 гр. ореви За фил: 100 гр. млеко 200 гр. шеќер 100 гр. чоколадо за готвење 50 гр. ореви Изматете ги жолчките со шеќерот, па додајте ги брашнотo, маслoто и оревите. Оваа смеса ставете ја вo тавче бр. 32 и испечете ја. Со чаша вадете oд тестотo тортици (големина пo желба). Во филот ставете гo остатокот од тестото од кое сте ги ваделе тортиците со чаша, претходнo издробено и сите сoстојци потребни за филот и сварете ги. Штом се свари филот распоредете го преку тортиците пред да се олади. Секоја тортица премачкајте ја со шлаг пена и посипете ја сo трошки од чоколада. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
super e |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolac so vishni
4 jajca se matat so 15 lazici sheker... se dodava 2 dl. zejtin 2 dl. jogurt (moze i mleko) 20 lazici brashno 1 pecivo... se mesha da se izednaci smesata, stava vo podmackan pleh i se redat vishnite. Ispeceno se posipuva so sheker vo prav. Moze i da se isipe pola smesa, da se podpeci malku pa da se redat vishnite i vrz niv da se isturi vtoriot del od smesata vo koj se dodalo 1 -2 lazici cokolado vo prav ili kakao i se dopekuva. Pak se posipuva so prav sheker. ova krcka malku povekje... |
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
denes ja napraviv vtorata varijanta , samo namesto visni - rendani jabolki so lazica griz i meleni orasi i cimet .... super |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... aaa mnogu mastrav e toa... orevite gi cuvam za baklava...
se sheguvam... za vecera mnogu cesto go pravam i ova... 4 jajca... 4 fildzani (od pomaleckite) obicno brashno 2 fildzani pcenkarno brashno 2 fildzani mleko ili jogurt 2 fildzani zejtin 1 pecivo 1 -2 lazicinja -mali sol iiiiii seckana shunka- kako za ruska salata ,,, seckani kiseli krastavicki... moze i morkovi...drobeno sirenje ili kashkaval seckan,,,, seto ova vo zavisnost od zalihite doma... po dve tri parcinja...pred da se pece...moze da se posipi susam se pece vo podgreana rerna.. mnogu e dekorativna a i vkusna. |
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke go probam i ova za nekoj den
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nie t.e. jas i maleckata snosti gi napravivme .... odlicni se! samo nie pomalecki gi napravivme i ispdnaa edno 40 |
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....ima nekoj recepta od Kokosovi kocki?
.....ima eden vek gi nemam praveno ,i pred nekoja veçer deçkite gi spomnaa ,ama zaboraviv kako se pravat
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗАВИСИ КОИ ГИ БАРАШ ОД КОКОС, ИМА ПОВЕЌЕ ВАРИЈАНТИ
|
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas imam doma ako ne ti e hitno ke ja dobies utre
|
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....taa so se peçese testoto ,pa posle se valkaa vo çoklolado pa vo kokos........taka bese,neli
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТИЕ НЕ ГИ ЗНАМ
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |