IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Судбина или случајност?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Судбина или случајност?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 30>
Автор
Порака
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2008 во 02:42
toa samo jas si go znam
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2008 во 10:12
Sudbina ni e da umreme slucajno
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2008 во 11:21
...eeee.....si se lapame taka,ja bez dvaeset i nesto zabi vo usta,koga za belja ja griznav za toa pupkata....abe ostaj,belja...maler...црвенеење
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
monitor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Декември.2008
Поени: 97
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај monitor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2008 во 14:06
Све е судбина ништо во животот не е случајно.
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 12:59
nash karakter = nasha sudbina
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 13:11
nasata misla e nasata sudbina
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 13:28
sekoj ne kazuva shto misli,a i ne trebaнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 13:29
pa mislata ne ja kazuvat ama toa ne znaci deka nema efekt
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 13:38
mislata ima efekt samo koga e upotrebena.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 14:39
Edna misla odkoga ke se sozdade mora negde da oitide,
ako ne ti uspee da mu ja pratis, taa ke ti se vrati.
Mislata e energija, nekoj ja koristi za dobri nameri, nekoj za losi.
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2009 во 20:44

"Очигледно" е дека некои нешта се случуваат сосема "случајно"... изненадно, неочекувано, без никаква можност за наш избор или интервенција...
Од друга страна пак, постојат моменти на наша одлука... кога ние одлучуваме, свесно одбираме... Но се поставува прашање, дали и при тој избор постои слободна воља... дали сме сосема независни, или пак и за тоа постои некоја предодреденост....
Не би сакал да верувам дека нашите животи се како филм, снимен на филмска лента која полека се одмотува, без наша можност да "стиснеме" ffd (fast forward ) и да видиме што не очекува во иднината... или без можност нешто да промениме од веќе "изрежираниот филм"...
Знам дека за животот не функционира здраворазумското размислување и нашата секојдневна логика.... па... до крајот ќе си останам скептик....

Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 14:22
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2009 во 21:07
Nishto vo zivotot ne e sluchajno...sve se sluchuva so prichina
Кон врв
Sho-Sana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2008
Поени: 2944
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sho-Sana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2009 во 21:10
СЛУЧАЈНОСТА Е НОСОЗНАЕНА НУЖНОСТ. - Б. СПИНОЗА

Пред догледно време, силно ме “мавна“ вистината во горенаведената мисла. И драго ми е што мојата судбина била случајно да ја слушнам среќата како чука на мојата врата и нужно да и’ отворам за да влезе внатре во мојот живот, а не засекогаш да си замине од кај мене. среќа

Изменето од Sho-Sana - 06.Јануари.2009 во 21:11
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот,
- не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот.
Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2009 во 23:38
Toj sto veruva vo gospod .............za nego sve e sudbina ..................za toj sto ne veruva vo nisto ........za nego e sve slucajnost!!! Rece Bijonse i ostana ziva!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.