|
Врска со сиромашен дечко/девојка? |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 23> |
Автор | |
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Глупости....барем според мене...парите денес ги имаш ама утре можеш да ги загубиш...и што тогаш??
Мислам дека врската меѓу богат и сиромав може да функционира исто како и секоја нормална врска..нормално доколку збориме за вистинска љубов, а не за некој што трча само по пари... Еве го мојот пример.. Не сум некоја што има премногу пари,ама моите живеат во USA и доколку нешто ми затреба они се секогаш тука..работам и заработувам повеќе од доволно за мене...Во врска сум со дечко чија што фамилија одвај врзува први со први...Но тој не е поразличен од другите... Некој ќе рече..неможе да функционира тоа..што ќе се случи кога ќе излезете во поскап кафич или ресторан..кој ќе го плати тоа..и ред други глупости... Излегуваме во нормални кафичи..а доколку баш посакам да одиме некаде каде што знам дека нема шанси да прифати да оди токму поради тоа..се договараме..ај јас ќе частам сеа..па ти на друго место..и секогаш има компромис...што значи ако некого сакаш нема врска дали е богат или сиромав... А за тие што мислат дека тоа не функционира..изгледа не им се случило такво нешто па неможат да ја сфатат вистинската вредност на љубовта... |
|
Ssssssssssssss
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 197 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bi mozel zs da ne.....A ako e tolku zenskami siromasna bi i rekol da si najde rabota po kaficive
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mora da se stavi razlika megju materijalnoto i emociite,ako se gleda niz prizna na materijalnoto...ne veruvam deka kje opstane vrskata.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za zal , denes rabotite se postaveni obratno ..... materijalnoto pred emotivnoto ........... ne se vinovni mladite .... ni malku ......... vinoven e sistemot koj ne im dozvoluva da razmisluvaat poinaku ..........
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imaat i parite uloga. ne poznavam nekoj shto e vo takva vrska- edniot da e dosta bogat a drugiot prosechen ili posiromav.
primer: edniot ke ima pari da odi na odmor vo ohrid, drugiot ke ima za rio da odi. i? sho ke sedi toj vtoriot doma sekoja godina ili ke odi za ohrid sekoja godina oti drugiot ne moze? ili ke mu plati? do koga taka? ova e samo banalen primer. lugeto so razlichna dlabochina na dzeb, odat vo razlichni mesta, pa realno, teshko deka dvajca tolku razlichni ke zavrshat zaedno. |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kje otidat na odmor nekade pomegju Ohrid i Rio,kje se iznajde nekoja sredina
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i zgora na se , BUDALIOT saka da vovede danok za nemazeni / nezeneti
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a ha ...... kosta del sol ili ibizza
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da, vo crtan, realnosta e malku poinakva. malku se onie luge so bi zidrzale taka, vsusnost ne znam ni dali gi ima... |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekoi lugje bez denar mozat da napravat magija od edna obicna sredba i saatite da letnat kako sekunda...nekoi mozat cela vecer da te setaat i da ti kupuvaat SE sto ke vidis,kako kompenzacija za nedostigot od spontanost,znaenje,imaginacija...i koga ne bi gi imale tie pari najverojatno bi bile najdosadnite i najneinteresni lugje na svetot...a parite ne se vecni,denes gi imas,utre mozebi ne...
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
karamandi
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zar vo nekoja vrska se vazni parite.Vo zivotot sum imala mnogu podemi ama i padovi ama sepak e dobro
za dzabe ne se reklo zivotot e trkalo sto se vrti postojano |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сум имала вакво искуство и траеше колку траеше и пукна на крај. Едноставно животните стилови драстично ни се разликуваа а и очекувањата за во иднина. Јас сум чист просек но од тогаш веќе никогаш не се спуштив под својот просек. И се придржував до она, барај нешто слично на себе или за нијанса подобро.
Секако низ времето вашиот или туѓиот финансиски континуиран успех ќе предизвика фрустрации кај партнерот и тоа силно ќе се одрази на врската. Кога тоа ќе се случи темелите на љубовта ќе се разнишаат. Љубовта е создадена од многу компоненти ми се чини, не постои само како форма за себе. |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
парите нормално имаат важна улога во нашето секојдневие...но јас би избрала љубов,а парите ќе си дојдат сами
ја знаете рекламата на ХРТ-“доста о мом ауту,причајмо мало о мени“ е такви се денешните татини синови,полни со пари...а таков навистина не сакам во моја близина... игнорирајте ме,јас сум сепак старомодна мома |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za zal , se pomalku ne ima ......... staromodni
|
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |