|
МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бог да бие Русе твојта мајка
Бог да бие Русе твојта мајка
твојта мајка Русе, Ангелина, твојта мајка Русе, Ангелина. Што не те дават Русе за Џоџета за Џоџета Русе од Филевци. Тук' ми те дават Русе за Номета, за Наумета Русе, од Банџовци. Нејќи го го Русе џанам тој Наумета, тој ти сакат Русе многу пари. Само Џоџе Русе пари нејќит, само тебе Русе ми те сакат. Бог го јубил Русе тој Никола тој Никола Русе, резилето. Што му дават Русе голем фурсат да те грабит Русе за полноќе со колџии Русе, велештани полојната Русе, охриѓани. Џоџе врвит џанам со кајчето, Русе седит џанам на мосчето. Сал си веслат Џоџе, песна пеит, песна пеит Русе, сè за тебе никој око Русе не му клават. Таксај мајко, таксај, што ќе таксаш: на Илија мајко, жолти чевли, на Климета мајко, шал кошула, на Парета мајко, таки френски, на Ташета мајко, рало гашчи, а на Џоџета мајко, тарапанци. Ќе те носит Русе, Свети Наум тамо Џоџе, Русе ќе те венчат и на гробот Русе ќе си легнит, белким умот Русе ќе му дојдит. Дал' ќе му дојдит Русе ил' ќе му излезит |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НИЗ ДВОРИ СЕ ШЕТА МОМА КАТЕРИНА
Низ двори се шета мома Катерина,
бело променета како галабица. Оф аман, аман како галабица. [x2] Ситно кротко оди како еребица [x2] Оф аман, аман како еребица. [x2] Оздола ми иди едно лудо младо сива коња јава, коња разигрува. Оф аман, аман и на коња вели: [x2] Играј коњу играј, ти да се наиграш јас ќе те продавам на мома кадуша. Оф аман, аман на мома кадуша. [x2] Штом ми го дочула мома Катерина и на лудо вели коња не продавај Оф аман, аман коња не продавај. [x2] Како твојта коња сегде редум има како мома Ката нигде редум нема. Оф аман, аман нигде редум нема. [x2 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кажи кажи либе Стано
Кажи, кажи либе Стано
што си замислена? Дали руба немаш Стано или пари немаш? Се си имам либе Димчо само едно немам само едно немам Димчо од срце порода. Јас ќе одам либе Стано во Солуна града ќе ти купам либе Стано дете позлатено. Пусто да остане Диме дете позлатено, кога нема да ми рече, од срце мајчице |
|
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Маре мори Маре
Маре мори Маре
ах што бело периш ах што бело периш а пак црно носиш? Дали мајка жалиш или стари татко или си го жалиш твојто верно либе? Ниту мајка жалам ниту стари татко, туку си го жалам мојто верно либе. Мојто верно либе војник ми замина, војник ми замина време три години |
|
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Збогум мила дојде време
јас од тебе да се разделам. Јас пак беден роден сум без к'смет сè со мака, тага голема. Тешка беше нашата разделба, кога тргнав од својот роден крај. Мојте солзи патот го топеа, по патот за непознат крај. Дојдов тука како јабанџија, далеку од својот роден крај. Срце плачи нигде среќа нема, тежок гурбет тага голема. Срце плачи нигде среќа нема, тежок гурбет в' туѓа туѓина. Ако бог дај јас да се вратам тебе Стојне да те прегрнам. Да ти кажам мојте маки, мојте маки, таги големи. |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aх каде е мојто либе
Ах каде е мојто либе дали мисли тој на мене јас за него само венам и за него ќе умрам. Коленичев јас пред него ем со солзи на очите кажи, кажи неверно либе која љубиш освен мене. То што кажа и пред мама и кога си бевме двата ако јас би те излажал подобро е да умрам. Блазе оној што си љуби кој што љуби верно либе тој бесценет камен носи и е верен догроба. |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stani,mome,da zaigras-Nikola Badev |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хахахаха....јас мислам дека нема шанси да помине веридба, свадба, крштевка, нова година, матурска, дипломска без оваа песна
баш убаво што ја одбра
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Otvori mi belo Lence Otvori mi belo Lence,vratata dzanam portata da ti vidam belo Lence,liceto rujno rumeno da ti ljubam belo Lence ustata slatka medena. Jas ne mozam milo libe da stanam da ti otvoram legnala mi stara majka na fustan aman zaspala pa nemozam milo libe da stanam da ti otvoram. Ja zemi si belo Lence,nozici dzanam nozici Iseci go belo Lence fustanot aman fustanot A,jas ke ti kupam Lence,poubav aman posaren od seeset grosa Lence,arshi nov aman arshi nov |
|
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na srce,mi lezi mila mamo Na srce mi lezi mila mamo na srce mi lezi aj na srce mi lezi,mila mamo edna luta zmija. Ne bila zmija mila mamo ne bilo zmija aj ne mi bilo zmija,mila mamo tuk e kara Sevda. Sevdinite oci,mila mamo Sevdinite oci aj Sevdinite oci,mila mamo crni cereshovi Sevdinite vegi mila mamo Sevdinite vegi aj,Sevdinite vegi mila mamo morski pijavici Sevdinata snaga mila mamo Sevdinata snaga aj,Sevdnata snaga mila mamo tenka em visoka |
|
|
|
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Makedonsko devojce, kitka šarena, vo gradina nabrana, dar podarena. Dali ima na ovoj beli svet poubavo devojcce od makedonce? Nema, nema nek'e se rodi poubavo devojce od makedonce! Nema dzvezdi policni od tvoj'te oci, da se nok'e na nebo den k'e razdeni. Koga kosi raspletiš kako koprina, licna si i policna od samovila. Koga pesna zapee, slavej nadpee, koga ora zaigra srce razigra. Изменето од Wonderful_Life - 01.Март.2009 во 12:38 |
|
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=Eoc28fdIDUc Ja izlezi stara majko Ja izlezi stara majko na pendzereto
Ja izlezi stara majko na pendzereto pa da vidis koj pomina,umrev za nego pa da vidis koj pomina,umrev za nego Mi pomina moito libe,mila majcice Mi pomina moito libe,mila majcice kaj sto odi veter vee,mila majcice kaj sto stoi sonce gree,umrev za nego Ke me nosi vo Ohrida,mila majcice Ke me nosi vo Ohrida,mila majcice ke me seta so kajceto po ezeroto ke me seta so kajceto po ezeroto |
|
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
баш минатава недела ги учевме нашколо.... и мислам дека дури сега сфатив дека се стварно преубави стиховите
Snoshti minav pokraj vazi, tebe mome ne te najdov, srce mi se rastreperi, --- pochnav solzi da ronam. Sechi mome rusi kosi, pravi skala da se kacham, da ti vidam belo lice, --- em rudoto ti grlo. Kazhi mome vistinata, ljubish li me, mamish li me, il sos'men se podigravash, --- da ti mine vremeto. Ah da mozham da razberam, bula li si, il' grkinja il' si mome makedonka, --- shto si tolku ubava. |
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |