|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 9293949596 137> |
Автор | |
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku jas znam... tvojata primarna cel e integriranje so tastaturata i zadovoluvanje na citackata glad na mnogu goolema grupa obozavatelki
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...на Марс нема никој сем нас, нема ни алишта, нема ни срам, се е видливо, секаде можеме да викаме колку сакаме дека се сакаме и додека се сакаме на било кој начин. Твоето тело лежи пред мене, на него има храна, не можам да се заситам, од твоите дланки пијам, нема кој да каже дека е чудно, се е природно онака како се чувствува. Додека трчаме и подвриснуваме низ тревата која ја насадивме веќе не се ни задишуваме, нема никаде ни јаболки ни змии, јасно е дека не можеме да погрешиме, рајот е достапен, видлив е затоа што го баравме. Нежно ги галам првите зачетоци на крилата кои изникнуваат на твоите лопатки, ги бакнувам, ме голицаат првите пердуви, облаците со необични бои не очекуваат да се нурнеме меѓу нив за да го поздравиме сонцето кое не не напушта без разлика на далечината ги осветлува нашите врежани имиња на црвената карпа која го означува нашиот дом. Секогаш еден на друг пред очи, се научивме долго да се гледаме без да трепнеме, секогаш се допираме на поинаков начин, заборавивме како беше вообичаениот кој ги прати стрелките на часовникот со монотоно темпо, немаме повеќе смисол за време, увидовме дека и сонот бил непотребен, дека заморот е измислен ...
Изменето од zbunet - 09.Јануари.2009 во 00:05 |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...kazi mi sneg ima...?
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На поларните шешири само
|
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova .... spot... NASELETE GO MARS... |
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
praznicite pominaa
fakaj tastaturata
|
|
apce
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.............
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... ти си маче мило низ трева што гледа, а ја сум нешто измеѓу тревки кој со нешто мрда додека шушка. Напрегнато гледаш, ништо друго не е важно сем мислата дали можеш да го фатиш, пресметки меѓу ушиња и главче дали за акција е вредно, но шушка со предизвик и безбројни ветувања, да одолееш на можеш, ова сочен залак ќе биде, пригушен кикот дразни и минува низ секој дел од тело твое кое се повеќе се затега, кожа како огледало мазно, секое влакненце на секое место накострешено е, шушкање како предизвик што излудува, а не се брза за да те залаже. Одлука донесена, газето мрда, се спрема за скок, ова веќе не се трпи, кикот низ уши пара, што е премногу, премногу е. Скок сонце што закрива, птици менуваат правец, не е мудро да ти се биде на патот, не разликуваш плен од препрека, нагла тишина во облик на молња.
Гледам само сенка што добива се појасен облик, напрегнатост целосна, брадавици штрчат, згодно усвитено газе, се повлекувам брзо, но сепак нешто намерно оставам, бар да допреш, колку да те излуди повеќе заедно со мирисот на негибнато и свежо месо. Се спушташ бесшумно, грчиш, на твојата дланка останува само по некое мало влакненце кое се извиткало од ветерот, можеби. Менуваш правец со око кој не се прати, дограбуваш се поголем дел од мене, се бранам со безуспешен обид за бекство, врз мене си со цела тежина, мојата судбина не е повеќе моја, твоите запчиња и канџи шетаат низ мене, знаат точно каде да се устремат, врискаме заедно, изеди ме, мора така да биде... |
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Внеси реплика | страница <1 9293949596 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |