|
Зошто љубов? |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
bojan81
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 16.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Декември.2008 во 11:32 |
искрена љубов, во некој лош период од животот колку тоа патетично звучи, искрена љубов кон татковината, искрена љубов кон избраната девојка искрена љубов кон детето, искрена љубов кон мајката, таткото, братот, искрена љубов кон другарите, колегите, искрена љубов кон животот ,многу луѓе тврдат дека оној кој искрено љуби он е среќен човек и дали е така? Дали ако љубиш значи дека си среќен исполнет сакан? Да среќен си, среќен е секој оној кој икрено љуби, тоа е навистина така. Проблемот доаѓа од недобронамерните личности кои таа искрена љубов ја злоупотребуваат, но зошто они тоа го прават? Го прават зато што си среќен зошто знаат дека они никогаш никого неможат да љубат они ја немаат таа љубов никогаш и не ја чуствувале они едноставно ја дознале твојата тајна на успехот, едноставно има луѓе кои не се љубат ни самите себе а камоли други, они нељубат ништо тоа се хемафродити монструми кои имаат улога да ја прекинат љубовта на сите оние кои ја имаат кои ја чуствуваат кои ги прави премногу силни и јаки, мислеќи дека така ќе те направат ко нив несреќни. Љубовта има чудна моќ таа те зацврстува те исполнува, ти помга во сите свери од животот ти помага во работата, во животот ти дава сили да продолжиш тогаш и кога психофизички си го дистигнал максимумот, она те води она ти дава мотив она те прави среќен. Но што да се прави кога ќе дојде некој кој ќе ја дознае твојата тајна на успехот и навистина ќе те тресне од земја злоупотребуваќи ја таа искрена љубов? Ништо едноставно ништо, завртисе и продолжи да љубиш, немој никогаш да дозволиш љубовта некој да ти ја одземе зошто ако ти ја одземе љубовта тогаш ти ја одземале твојата тајна за успехот ти ја одзеле силата, јачината храброста, одлучноста. Продолжи да љубиш, зошто само ако љубиш си среќен, среќата не е во парите,материјалносто, здравјето се може да имаш или да немаш, среќата е во љубовта. Затоа љубете а оние кои тоа го злоупотребуваат оставете ги едноставно сватете дека во светот нема едно лице дека они се од другото лице и они се несреќните, они се свесни за таа сила што ја дава љубовта зошто ја знаат вашата тајна на успехот и тоа го прават зошто сакаат да ве удрат онаму каде сте најсилен мислеќи дека така ќе ги прекинат вашите успеси, ќе ве скршат вас вашата среќа и сите благодети кои ги носи животот а сте ги постигнале зошто искрено сте љубеле.
Изменето од bojan81 - 29.Декември.2008 во 11:50 |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Модераторе ретко те има на форумов со пишување и не сум те читал но постов твој е ептен квалитетен,ги гребе крастите што би се рекло и останува само тело прочистено ко низ оган. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немој да се откажуваш од искрената љубов, дури и кога губиш добиваш, победуваш.
Љубовта не може никој да ти ја земе, да ти ја украде. Постојат злонамерници, луѓе кои никогаш не почуваствувале што е тоа љубов, какво е тоа чувство да љубиш и да бидеш љубен, емотивни инвалиди, емоционални вампири, кои живеат и се ранат со мешање во туѓи животи обидувајки се да го оскрвнават она светото кое другите го имаат-љубовта, но најчесто губат на тоа поле. Оној што навистина искрено љуби секогаш е победник, а од таквите ситуации искачаме појаки и посилни. Вчера баш околу нешто слично дискутурав со мојот љубен...и знаеш што ми кажа, дека всушност ваквите ситуации претставуваат тест, и дека откако ке ги надминеш се здобиваш со еден вид печат, љубовен, кој само ја потврдува силината на љубовта. И за крај...љубовта ја имаат само храбрите...кукавиците ја губат некаде попат... |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моира мило,ти треба тука на љубов да бидеш модератор,не кај лудаците во политика.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da Moira, ljuboven pecat...
Samo nekogas znaat da ti go "sibnat" po srce tolku jako, sto srceto ke ti zastane. A ako ne ti go reanimiraat srceto(t.e. vozvratat ljubovta), dusata ke ti se ispolni so crnila. I ke stanes od onie sto sakaat da gi unisti onie sto ljubat. Ili kukavica, nema da si dozvoluvas da se vljubuvas poveke. Sepak, ljubovta ceka vo zaseda... Ne znaes koga povtorno ke te napadne... Ke gi izbrka crnilata, ke te napravi hrabar... NE SE OTKAZUVAJTE OD LJUBOVTA! |
|
DeepBlue
|
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku i da ti go shibaat i rasparchuvaat srceto toa nikogas nema da prestane da saka,da cuva ljubov vo sebe.Se e shkola vo zivotot pa i razocaruvackata ljubov.Ednas ke se ispeces,pa posle znaes kade da vnimavas,sledniot pat ke e na drugo mesto...i se taka...no...nikogas nema da prestanes da ja davas i baras ljubovta.Srceto i dusata se predodredeni da sakaat i da bidat sakani,so nekoi isklucoci na bolni umovi ,no za srekja tie brzo se otkrivaat,pa ne i mozat nisto na vistinskata ljubov.
|
|
karamandi
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zasto ljubov ......zatoa treba da veruvas vo nea......
|
|
KING35
Сениор shadow... Регистриран: 25.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7624 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da be
|
|
zivotot pisuva romani...a lugeto citaat stripovi
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zasto drugo, "nema".
|
|
dark
Сениор Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 247 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ubava ljubov e onaa koja e vozvratena i ostvarena a ako ne e vozvratena ili ostvarena tesko deka ke ti bide ubavo koga ke gledas sakanata sakaniot deka e so drug ili druga no ako vistinska ljubov bide vozvratena e togas e ubavo ne ubavo najubavo
|
|
faster then light :D
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zasto ednostavno drugo i nema.
|
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
karamandi
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cccccc zar jas sum edninstvena sto veruvam vo ljubov
me toa!!!!!! |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
чудно како досега не сум го прочитала. прекрасен пост. вистински. |
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |