IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - ТРАУМИ ОД ДЕТСТВОТО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ТРАУМИ ОД ДЕТСТВОТО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
Автор
Порака
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Статус: Офлајн
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2008 во 09:32
sepak koga dobro ke razmislam jas i nemav detstvo!!!...sega se odviva toj proces....najverojatno...neznam...
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2008 во 15:45
so postarata sestra sme edna godina razlika
i kako toa obicno biva nejzinata omalnata garderoba
ja nosev jas a nejze i kupuvaa novaтага
uste mi e maka, i zatoa moite deca ne nosat edno od drugo
nekogas preteruvam ama se obleceni kako
ministerski deca a tatko im ne e minister голема%20насмевка

apce
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2008 во 15:53

na Andjelina pomalata sestra vaka se raduvase:

" imam novi cevli od vizbaaaa.....juhuuuuu....забава"
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2008 во 15:59
Originally posted by apce apce напиша:

...kutar tatko...sigurno e postojano oblechen vo stari alishta...mora da ja napravi srekjna gospogjata "ministerka"   
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2008 во 16:03
...do den denes ne mozzam da se sozemam so soznanieto deka Dedo Mraz ne postoi...mozzete da zamislite kakva trauma beshe koga mi soopshtija deka tato i mama mi gi kupuvale paketchinjata i lazzno gi stavale pod elkata- i odozgora ushte me lazzele deka Dedo Mraz doshol otkako sum zaspal...
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2008 во 19:36
Imav edna traumaticna nedela pominata vo bolnica,no sekjavanjata mi se izbledeni zasto vednas stom izlegov se potrudiv da zaboravam...
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 14:17
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

Originally posted by apce apce напиша:

...kutar tatko...sigurno e postojano oblechen vo stari alishta...mora da ja napravi srekjna gospogjata "ministerka"   

газење%20од%20смеење ne, srekni se malite ministercinja
a jas i toj sme sosema prikladno doteraniплазење
apce
Кон врв
defma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 716
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај defma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 20:49
Неколку дена се мизлев за оваа тема, но неможам да се сетам на ништо трауматично што до ден денес чувствувам последици.Имав убаво и детско детство.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2008 во 20:22
" Main Kaumpf " ...taka nekako bese 
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2008 во 21:33
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

...do den denes ne mozzam da se sozemam so soznanieto deka Dedo Mraz ne postoi...mozzete da zamislite kakva trauma beshe koga mi soopshtija deka tato i mama mi gi kupuvale paketchinjata i lazzno gi stavale pod elkata- i odozgora ushte me lazzele deka Dedo Mraz doshol otkako sum zaspal...
газење%20од%20смеењеме потсети на еден ,,сериозен разговор,,меѓу мене и син ми
ние,како родители кои сакаат на нивните деца да им ја доловат божиќната бајка,секоја година ноќта на Божик остававме поклони под елка.секоја година поклоните беа радосно дочекувани.
една година син ми ме седна и ме праша-
мамо,сигурно Дедо Мраз ги носи поклоните под елка
-да,слегува нели низ оџак ноќе
-мамо,кажи ми искрено,зашто надвор сите деца ми се смеат кога ќе им кажам дека Дедо Мраз ми донел поклон
каква ли траума несакајќи му предизвикав на дететоизненадување
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2008 во 21:46
Otidoa majka mi i tatko mi na odmor vo Bugarija 7 dena SAMI.
Mene me ostavija da me cuva baba mi, a posle da odime vo Ohrid zaedno.

Koga se vratija od odmor, gi docekav vo dvor bosa, po gakji i so maicka izvalkana od rezanceto lubenica sto go jadev, pri sto i po lice mi tecea sokovi- da ne spomnam deka bev vo prasini cela od trcanje po dvor...i sekako, so pogled a la
 не%20зборувамлутинатага

Nema vrska sto ottogas i prethodno nikogas ne me ostavile: bitno bese togas ednas, za seuste da pamtam:)
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2008 во 23:25
на малите принцезитрепкање никој не им кажува
дека најверојатно и за нив животот има спремено по некој бокс во фацалутина
-затоа се толку запрепастени кога ќе го добијаткокошка
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2008 во 23:26
eden od drugarite mi bese egeec болен

Изменето од miroslav_g8 - 30.Декември.2008 во 23:26
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Декември.2008 во 10:56
кога мама ме бањаше порано, ми ставаше крпа на очите за да не ми тече вода.... и јас така фино лепо си се навикнав, и уште кога се бањам морам да имам крпа до мене за или да се избришам или да не ми тече вода... е баш траума.... ...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,230 секунди.