|
Улогата и значењето на сексот во животот |
Внеси реплика | страница <1 89101112 16> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Amin anastea, amin!
I zhivotnite imaat seks za raspold, no sfakjanjeto deka seksot za lugjeto e isto kako i za zhivotnite e kardinalna misinterpretacija na chovekovata seksualna energija dadena od Kreatorot kako vozilo za lichno osoznavanje vo periodot na nashiot zhivot. Seksot e edinstvenata energija koja mozheme da ja potisnuvame, no nikogash ne mozheme svesno da ja kontrolirame. I ima mnogu dobra prichina zoshto taa ni e darena tokmu takva. Seksot e edna od alatkite koi ni pomaga vo nasheto osoznavanje i ultimativno vo nasheto prosvetluvanje. Negovoto nasilno potisnuvanje e samo pravenje dupka vo kajcheto koe treba da ne prenese na drugiot breg od rekata. Tochno e deka seksot ne e glavnata cel na zhiveenjeto (ne mislam deka bilo koj normalen chovek bi go negiral toj fakt), no toj ne e negovata tezhina i ne e nikakva gjavolskja rabota, tuku naprotiv, toj e Bogodadena energija. Seksot, kako alatka, sekako deka vo eden moment na zhivotot ke otpadne kako nepotrebna i zatoa zborovite na Dalaj Lama se korektni, no toa ne doagja so negovoto nasilno potisnuvanje, tuku so negovoto prirodno duhovno nadzhivuvanje. Seksot mora da se zhivee, osoznae i upotrebi vo seta negova potpolnost za da mozhe potoa da bide ostaven. I Buda se odrekol od bogatstvoto, no prvin go dozhiveal vo potpolnost. Za da mozhe neshto da se OSOZNAE, prvo mora da se dozhivee. Inaku se zboruva samo za DOZNAVANJE. A toa nema nekoja pogolema supsticijalna vrednost... togash samo zboruvame na pamet i povtoruvame nechii tugji zborovi bez da imame lichno razbiranje za niv. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Месинџер... многу, многу убав пост
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene seksot me kontrolira, a ne ja nego
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сексот е веројатно многу поважен отколку што мислам јас. Свесна сум дека не му го придавам значењето и вниманието кое го заслужува, можеби зошто тој доаѓа како крајна фаза на нештата за мене лично.
|
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според некои теолошки учења (православни) се вели дека сексот (дури и меѓу сопруг и сопруга) не треба да се практикува. Секој секс, освен оној кој е за „расплод“, претставува(л) грев.
Како стареам, се повеќе несакам да си грешам душа! Остај друго, да не помисли жена ми дека сакам да ја убијам (К-15) |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
igi 3
Сениор KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima i te kakvo znacenje ha ha ha,a ako nema togas nema ni ljubov ni zivot.
|
|
igi 3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako da go minam zivoto so zena ,a da nemam sex?
|
|
afrodit
Сениор Регистриран: 23.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka sexot e temel na edna vrska,zaednicki zivot ili brak.sepak toa e vazen faktor za raspolozenie sreka i harmonia vo eden dom.sepak sexot e lek na nervniot sistem.taka sto ulogata i znacenjeto na sexot vo zivotot e ogromna i pozitivna.no najdobro e sexot da bide cin na ljubovta a toa e veke mnogu poslatko nesto vodenje ljubov.he he he
|
|
igi 3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za toa kazuvam deka bez sex nema ni Ljubov ni zivot zaednicki so edna osoba.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темата не е Љубов и секс, туку значењето на сексот во животот, значи се дискутира конкретно за секс.
Повелете, дискутирајте: какво значење има сексот во вашите животи? |
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikakvo. |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
најмала улога,во се што ме опкружува
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako gledam seksot e vozdignat povisoko od hranata i vinoto, aj teraj na gladno ako mozes
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |