IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Што мислите за новиот спот на Милчо Манче
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што мислите за новиот спот на Милчо Манче

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 21>
Автор
Порака
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2008 во 14:41
Originally posted by moira moira напиша:

...на виртуелниов свет мислев Кали...мислам дека за тоа ме прашуваш...

Se podzamisliv, za sto e kratenkava??:)

Inaku, vo vrska so spotov, citam komentari kako Makedoncite se golemi kritizeri i kako sekoj se zema sebesi za pogolem vladika od vladikata.

Mozebi stoi toa, deka malodusnistvoto i nepocituvanjeto ni stanalo del od mentalitetot.
No toa ne znaci deka e dobar drugiot ekstrem: da se prifakja bezpogovorno se sto se servira. Sekogas e potrebna kriticka masa, vo umentosta, politikata, obrazovanieto, za se.
Sekoja cest za likot i deloto na Milco, neosporen e negoviot talent i umesnost, Makedonec so koj se gordeeme.
Komentarite ednostavno se mislenje od publikata, sepak Milco e reziser i pravi umetnost ne za nego, tuku za konsumentot. Osobeno ovoj spot e namenet za posiroka publika, i zasto da ne go dademe naseto mislenje? Od edna strana sme nepocituvaci na strucnjacite, od druga strana nemame solidna kriticka masa koja kje pretstavuva kontrola na sekoj segment od nasevo opstestvo. Ete, entuzijasticki ja prifativme prerodbata, srekjni sto konecno se pojavi nekoj so inicijativa i idei, za na krajot...ocigledno da zaklucime deka rabotava ne cini.

Znaci, ne se raboti za obicno kritizerstvo i nepocituvanje na necie delo...ednostavno, toa e glasot na narodot. DEMOKRATIJA. Milco, kako i sekoj golem covek, treba da sfati deka i toj e samo covek i deka negovite dela podlezat na evaluacija, namesto da se vozgordeva kako nasiot premier i da ne prifati nekoj i da pomisli da go kritikuva ( kritikuva e razlicno od kritizira!)
Spotot e prekrasen, pravo umetnicko delo...no spored mene:
1. ja promasuva markentinskata cel i ja ignorira celnata grupa, bidejki
2. porakata e nejasna, depresivna spored mene, i ova moze da e samo povik za celata nasa filmska umetnost
DA SE NASOCAT KON MOMENTALNITE VREDNOSTI NA MAKEDONIJA KOI KJE GI UKOMPONIRAAT SO KULTURNOTO NASLEDSTVO, NAMESTO SEUSTE DA SE OBIDUVAAT DA JA PRESTAVAT MAKEDONIJA KAKO NAPATENA ZEMJA. Dosta e vekje od identifikacija so teskoto minato, i voopsto so minatoto. Taa ni nosi apaticnost i depresivnost. A umetnosta e taa koja ja  ima mokjta da go izmeni toa, da bide pioner vo menuvanjeto na mentalitetot na narodot. Vo toa se sostoese i mokjta na Milco so ovoj spot: da ne pretstavi pres svetot onakvi kakvi sto sme nie avtenticni ( i kakvi sto sme bile!)so seta toplina, ljubov i kreativnost koja ovoj narod ja ima, seta vedrina i sila. Za toa ne ni trebaat crkvi, hieroglifi, svetci, maski i Krali Marko so bozdoganot! Nema potreba da se povikuvame vo CELA EDNA MINUTA SAMO NA MINATOTO,  nie sme prekrasen narod takvi kakvi sto sme i denes. Vrednostite  sme gi nasledile, ne sme gi izgubile. Samo treba da gi pretstavime pred svetot.
Se nadevam deka so slednite spotovi, kje go popravi prviov vpecatok.

Изменето од Kali - 27.Декември.2008 во 15:07
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2008 во 15:40
Значи секоја чест на Милчо Манчевски и целиот негов труд, само морам да си кажам дека еден детал толку ми е антипатичен кој се провлекува низ сите негови дела а тоа се БАБИТЕ СО ШАМИИТЕ. Веднаш добивам слика на нешто неписмено, примитивно....да не продлабочувам понатаму
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 01:04

Само што го видов на CNN... Можеби не е совршен, ама можам да кажам дека е на ниво на спотовите на други земји, ми текнува на "India, wonderful India", "My Malaysia" и слични.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Aminta2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Март.2008
Поени: 361
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aminta2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 02:49
Не, не е совршен и може е на ниво на другите сппотови. Но не ја исполнува целта.

И не се работи само за крезубите баби, туку за дивјакот со буздоган демерк Крали Марко, за мулето кое треба да го претставува Александар Македонски, за заборавените рефлектори во кадар,......

У п.м. по 15 страни дискусија за се што не чини и што треба да се подобри, пак на исто дојдовме да сме задоволни со просек.

Изменето од Aminta2 - 28.Декември.2008 во 02:49
Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 05:28
za ova  190 eura bea dadeni od vlada

pa vikate da plakam danok :(
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 08:00
a , plakase?
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 08:44
Da plakjash...ne e samo spotot.. ima i ligje koi plataa zemaat od plakjacite na danokot...
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 11:54
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

za ova  190 eura bea dadeni od vlada pa vikate da plakam danok :(

mislish 190 000 evra. da bea 190 super kje beshe
Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 14:56
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

za ova  190 eura bea dadeni od vlada pa vikate da plakam danok :(

mislish 190 000 evra. da bea 190 super kje beshe

da da se izmesiv
pa toa sto e napraeno ke go napraev bez pari
sto ima tolku komplicirano
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 18:40
...хахаха...сега и во контра тужбата на атињаните, која ја сугерира тимот правни експерти за пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг, ке се повикале на спотот Macedonia timeless...се кршела времената спогодба поради употребата на сонцето од вергина и погребната маска на Филип I...се и сешто...

Изменето од moira - 28.Декември.2008 во 19:07
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 18:41
Pacienti mamata nivna.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 19:05
Originally posted by Aminta2 Aminta2 напиша:

Не, не е совршен и може е на ниво на другите сппотови. Но не ја исполнува целта.

И не се работи само за крезубите баби, туку за дивјакот со буздоган демерк Крали Марко, за мулето кое треба да го претставува Александар Македонски, за заборавените рефлектори во кадар,......

У п.м. по 15 страни дискусија за се што не чини и што треба да се подобри, пак на исто дојдовме да сме задоволни со просек.

А што тоа беше целта на спотот?

збунетостзбунетостзбунетост
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 19:09
Сигурно не мајмуни со чекани и гојда смрдени.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2008 во 00:27

Сега го видов пемиеот на А1 (God bless Zulu 3) кој рече дека се спремаат уште пет спотови. Колку цената да се заокружи на милионче. голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.