|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 25> |
Автор | ||
Asya
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 902 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Razumnite se smeat samo ako neshto e navistina duhovito (smeshno), a bezumnite se smeat na se i seshto.
Ete, po toa mozhe da se vidi razumot/bezumstvoto i ljubovta/omrazata na Grcite i Makedoncite. Iako Grcite se neprijateli na Makedonija, sepak imaat cvrsta vera vo Boga i dovolno ljubov za chovechkiot rod, ta isprakjaat svoi misioneri duri vo Afrika i nasekade niz svetot. Dodeka nashiot narod nema ljubov ni za sebe, a MPC ne mozhe da gi prosveti ni svoite vernici. Potoa, kje se chudite, zoshto Gospod na Grcite im dava i gi miluva, a na Makedoncite im odzema i gi kaznuva! "Зашто секому, кој има, ќе му се даде уште и ќе има во изобилство, а оној, кој нема, ќе му се одземе и она што го има. А неполезниот слуга исфрлете го во крајна темнина; каде ќе биде плач и чкртање со заби’” (Matej 25:29,30). Изменето од Asya - 27.Декември.2008 во 23:12 |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тактиката на православието е ненападна вера, ненаметливоста е нејзина карактеристика. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Drzhete se za objavenata tema. Ako ve interesira duskusija za odnosite vo MPC otvorete posebna tema.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Asya
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 902 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bezrazlichnosta kon spasenieto na svojot narod, kako i (ne)grizhata za drugite narodi (se odnesuva na siot chovechki rod), ne e nikakva taktika na nenapadnost i nenametlivost, bidejki e jalovost, koja shto e proizvod na chovechkata ramnodushnost. A "Drvoto se poznava po plodot"! |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da be navistina
temata bila DALI GOSPOD GI ZABORAVIL TIE STO NEVERUVAT VO NEGO DALI E TOA TOLKU GOOOOOOOOOOOLEM GREV DA BIDAT ZABORAVENI OD SAMIOT GOSPOD |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
KungFuPanda
Нов член Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kakvi gluposti mi se desavale do sea u zivotov ne da me zaboravil gospod me izbrisal od evidencija
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DA NE SE SETIL NA TVOJATA SUDBINA A VIKAT BIL SEMOKJEN I SEZNAJKO A SO SEA?????? BRAT??????????????? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бог постојано ја нуди својата рака, но истовремено ја почитува слободната волја на човекот. Тоа подразбира дека е човекот тој кој прв треба да побара помош и да биде подготвен да ја прими преку правилнен начин на размислување, зборување и постапување. Сликовно кажано, ако некој се смрзнува во сенка, тој самиот мора да почне да се труди да излезе на сонце, а не сонцето да дојде кај него. Како вели една босанска: „Ako neće brijeg Muhamedu, Muhamed će brijegu„ |
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Brat eden den kje se poklonis pred ISUS kje zaplaces pred nego a sto kje mu kazes koa kje se vidite lice v lice brat4e nekoas lugjeto mn zborat i so treba i so ne ISUS vika gledaa a ne vidoa slusaa a ne 4uja zapamti ako imas ili koa kje imas deca ne DAJ BOZE da ti padne deteto bolno ili slicno a ne mozes da go izlecis so parite i tvojto ne verie veruj deka kje kleknes pred BOG i kje go molis da go isceli kje baras spas BOG neka te blagoslovi |
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
заборавениот од господ на пустиот остров е лишен од КОРЕОГРАФИЈА
koga pokraj verata se pojavi religija, i upravuvaci na religijata taka nareceni od mene cuvari na verata , vo svojot hierarhiski redosled, imale za zadaca da ja zacuvat verata vo individuata, zatoa sto izgleda \Gospod ne sluzel za toa ili ne bil sposoben i mislejki na koj nacin toa da go izvedat izmislija KOREOGRAFIJATA na religiite denes toa go narekuvat simboliziranje na seto sto e napisano vo biblijata vo koreografijata spagja bogosluzbi, i site cudni obredi koi se slucuvat vo bogosluzbite i svetkuvanjeto pesni postovi.......idr se koristat i odredeni predmeti i hrana svekji, kandila, vino, voda, lepce, jajca, knuni, krstovi, ikoni, i skoro site vernici , se trudat da ja zapamtat taa koreografija, koja pak da potsetam sluzi za zacuvuvanje na religijata religiite se takmicat vo razlicni izmislici na koreografijata i obavezno mora da se razicni vo sekoja religija ili sedis ili stois ili klecis se krstis so va prsta so cela raka edno od levo , drugite obavezno od desno... mora da e razlicno edni vrtat tri pati okolou crkvata, drugite ne izleguvaat duri i kalendarite im se do nekade razlicni ako e bog eden i ne sme od nego zaboraveni, togas zasto e potrebna razlicnosta na koreografiite za dokazuvanje i simboliziranje na seto ova gospod e eden 4 biblii 10 religii 1000 razlicni obicai 10000 razlicni koreografii i pesni mislam deka , sme zaboraveni od edniot gospod pozdrav anakin sk Изменето од anakin - 07.Јануари.2009 во 00:13 |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozebi Gospod da e zaboraven od nas, sto velis |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ако дозволил да биде заборавен, ќе биде заборавен види према светската статистика тој више губи на популарноста ене ти само милијарда и 200 милиони кинези, кои појма немет за него тоа ми е податок од самите кинези |
||
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еден ден ќе посакаш никогаш да не ти беше битен тој податок Анакине........ |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
податок е податот важно е да е точен |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1920212223 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |