|
Што мислите за новиот спот на Милчо Манче |
Внеси реплика | страница <1 89101112 21> |
Автор | |
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве нешто за тебе чунгалунга: МАКЕДОНИЈА [/QUOTE] pocituvan kultuzin, ne znam za kakvi kriteriumi razgovarame, ama, toa e najmalku neshto shto "e za mene"..Toa ne e spot tuku redica nekvalitetni fotografii (btw imam mnogu poubavi fotografii sama ta napraveno od Makedonija), a muzikata e skoro kako pogrebna. Mnogu nekvalitetna prezentacija. Изменето од chuchuliga - 26.Декември.2008 во 13:06 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pocituvan kultuzin, ne znam za kakvi kriteriumi razgovarame, ama, toa e najmalku neshto shto "e za mene"..Toa ne e spot tuku redica nekvalitetni fotografii (btw imam mnogu poubavi fotografii sama ta napraveno od Makedonija), a muzikata e skoro kako pogrebna. Mnogu nekvalitetna prezentacija.[/QUOTE] abe koga chuchu kazuva , mora da i veruvame |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako gledame taka gruzijskiot e kako onie kung fu filmovi, samo shto tie se obleceni vo sfila a ovie vo krzno (od koi zapadot se grozi zaradi ubivanje ne zivotnite) a i ona mecot mi nalikuva kako mecot na merilin... sekoj od negde zema idei... ako gledame taka izleguva deka se e plagijat...
Изменето од mamamd - 26.Декември.2008 во 13:18 |
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ni oddaleku ne se sramam od mojata istorija. Naprotiv, mislam deka imame mnogu bogata istorija.Pogledni malku moi postovi na tie temi. Sepak, istorijata e neshto shto e dadeno i e minato svrsheno na shto i sekoj i nikoj, i mozhe i ne mozhe istovremeno da bide - gord. Glupavo e da si gord deka si slucajno roden vo nekoja odredena nacija, grad, zemja.Kapirash? Spotot ne e za nie makedoncite da go gledame, tuku za nekoj koj ne ja znae Makedonija da bide privlecen da dojde kaj nas. Makedonija ima istorija no ima i segashnost. Taa isprepletenost ne e ednostavno da se dolovi, fakt. MIlcho so toj materijal so koj raboti ne e ubedliv i realizacijata ne go postignuva potrebniot efekt na privlechnost kon MK. Se soglasuvam so Anakin deka bi bilo podobro da ima pomalku no neshto podolgi kadri (vekje go kazhav toa na malku poinakov nachin vo mojot prv komentar)....itn.... Изменето од chuchuliga - 26.Декември.2008 во 13:37 |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Спотов?? ми е некако недовршен, нешто фали.Нешто многу фали.
Не е лошо, квалитена продукција ама е далеку од добра реклама за туризам. Непотполна е. Секако работата на М.Манчевски ја почитувам. Читам некои огорчени форумџии се жалат како М.Манчевски ја претставувал Македонија во неговите филмови. Ами тој е уметник и низ каква призма тој ги гледа нештата и од каде црпе инспирација така и ги пренесува на филмското платно. Незнам зошто толку му се замерува Еве ако има толку талентирани и способни нека напраат тие современ филм за Мк.и нека ја претстават во реално светло.Се нашол досега некој таков? |
|
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ne mozam da razberam koja e celta na spotov, a i na celata kampanja. Dali e toa komercijalizam ili nesto drugo?
|
|
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa po moe... da mu kazeme na svetot deka nie sme nie... a ne toa shto drugi go zboruvaat za nas...postoime...tuka sme...dopagjalo se toa nekomu ili ne...
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
celta e povekje jasna ......... prezentacija na MAKEDONIJA
|
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a toa preku spotovi li se postignuva? Pa ne sme Coca-cola ili nekoja kompanija pa eve so spot ke kazeme deka imaloi takov proizvod. Sto da ne treba i vo tie TeleShop programi sea da se reklamirame. Hmm ako e taka djabe trosenje pari. |
|
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тоа е Македонија,напред назат таа е
се што имаме ние претставено е во 1 мин... |
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cekaj be samo cobani li imame, i nekoi ratoborni bozdogandzii ..... hm pa koga ke se mislam, mozebi si vo pravo. Mozebi ke dojdat da vidat kakvi relikvi sme pa ke ne slikat, ke ni dadat cokolado, nekoj i ke ne brani (kako kitovite), nekoj ke gi plasi decata so nas, ...........uffffffffffff |
|
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas mislam isto kako Well Makedonija e toa kako sto e prikazano:mistika,produhovenost,istorija i preubava priroda. A toa se ogromni kvaliteti,pogotovo sega koga svetot se naoga vo faza na edno duhovno budenje.Produhovenosta e sega mnogu aktuelna.Ova mnogu luge bi doprelo.Bravo Maestro i od mene |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...kuti ziti boga, kuti...pu bruka, nedaj boze da naprai realen spot nekoj za moderna Makedonija...
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo pravo si za ova, i ne mi se dopaga ovaa rabota...hmmmmmmm
trebalo druga ideja da narai, na primer...kao se kachue nekoj u napushten hram nekoj i kao kao naoga nekoja stara biblioteka, i kao svekite se palat odednashka izlaga sonce u sred nok, i od knigive letaat od vnatre sliki koi se pretvaraat vo mocija dvizenje vo krug okolu zidovite i gledachite vo crkvata, nemoralo bash da bide istata so gruziskata kniga...damn it...
...veruem deka motivot za takvoto neshto e restrikcija na budzetot za spot, zasho da se naprai originalen spot ne smo sho treba kreativnost nego i bara mnogu sredstva, ako znaeme deka eden prosece muzichki spot od 3.30 min koshta nekade od 300 000 do 700 000 usd vo orinalno lux pakuvanje, ke vi stane jasno zasho e napraven taka kao sho e, mozelo i bolje ne vikam deka ne...no vo drugi priliki sekako... Изменето од ...Well... - 26.Декември.2008 во 14:47 |
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |