IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Што мислите за новиот спот на Милчо Манче
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што мислите за новиот спот на Милчо Манче

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 21>
Автор
Порака
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Статус: Офлајн
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 13:06

Еве нешто за тебе чунгалунга:

МАКЕДОНИЈА

[/QUOTE]

pocituvan kultuzin, ne znam za kakvi kriteriumi razgovarame, ama, toa e najmalku neshto shto "e za mene"..Toa ne e spot tuku redica nekvalitetni fotografii (btw imam mnogu poubavi fotografii sama ta napraveno od Makedonija), a muzikata e skoro kako pogrebna. Mnogu nekvalitetna prezentacija.

Изменето од chuchuliga - 26.Декември.2008 во 13:06
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 13:08
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

Еве нешто за тебе чунгалунга:

МАКЕДОНИЈА

pocituvan kultuzin, ne znam za kakvi kriteriumi razgovarame, ama, toa e najmalku neshto shto "e za mene"..Toa ne e spot tuku redica nekvalitetni fotografii (btw imam mnogu poubavi fotografii sama ta napraveno od Makedonija), a muzikata e skoro kako pogrebna. Mnogu nekvalitetna prezentacija.[/QUOTE]

abe koga chuchu kazuva , mora da i veruvame
големо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 13:17
Ako gledame taka gruzijskiot e kako onie kung fu filmovi, samo shto tie se obleceni vo sfila a ovie vo krzno (od koi zapadot se grozi zaradi ubivanje ne zivotnite) a i ona mecot mi nalikuva kako mecot na merilin... sekoj od negde zema idei... ako gledame taka izleguva deka se e plagijat... 

Изменето од mamamd - 26.Декември.2008 во 13:18
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 13:17
Originally posted by BIB BIB напиша:

[/QUOTE
Makedonija ne e hiper moderna drzava,so stakleni moderni gradbi i patista,Makedonija e stara civilizacija so mnogu mnogu istorija i taka se prodava kako brend.
Ti ako se stramis od svojata istorija jas se gordeam na istata.
Mene spotot mnogu mi e jasen ,a tebe sto ne ti bese jasno?Pozdrav.   

Jas ni oddaleku ne se sramam od mojata istorija. Naprotiv, mislam deka imame mnogu bogata istorija.Pogledni malku moi postovi na tie temi.

Sepak, istorijata e neshto shto e dadeno i e minato svrsheno na shto i sekoj i nikoj, i mozhe i ne mozhe istovremeno da bide - gord. Glupavo e da si gord deka si slucajno roden vo nekoja odredena nacija, grad, zemja.Kapirash?

Spotot ne e za nie makedoncite da go gledame, tuku za nekoj koj ne ja znae Makedonija da bide privlecen da dojde kaj nas. Makedonija ima istorija no ima i segashnost. Taa isprepletenost ne e ednostavno da se dolovi, fakt. MIlcho so toj materijal so koj raboti ne e ubedliv i realizacijata ne go postignuva potrebniot efekt na privlechnost kon MK.

Se soglasuvam so Anakin deka bi bilo podobro da ima pomalku no neshto podolgi kadri (vekje go kazhav toa na malku poinakov nachin vo mojot prv komentar)....itn....

Изменето од chuchuliga - 26.Декември.2008 во 13:37
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 13:21
Спотов?? ми е некако недовршен, нешто фали.Нешто многу фали.
Не е лошо, квалитена продукција ама е далеку од добра реклама за туризам. Непотполна е.
Секако работата на М.Манчевски ја почитувам. Читам некои огорчени форумџии се жалат како М.Манчевски ја претставувал Македонија во неговите филмови.
Ами тој е уметник и низ каква призма тој ги гледа нештата и од каде црпе инспирација така и ги пренесува на филмското платно.
Незнам зошто толку му се замерува Еве ако има толку талентирани и способни нека напраат тие современ филм за Мк.и нека ја претстават во реално светло.Се нашол досега некој таков?
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 13:24
Jas ne mozam da razberam koja e celta na spotov, a i na celata kampanja. Dali e toa komercijalizam ili nesto drugo?
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 13:41
Pa po moe... da mu kazeme na svetot deka nie sme nie... a ne toa shto drugi go zboruvaat za nas...postoime...tuka sme...dopagjalo se toa nekomu ili ne...
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 13:42
celta e povekje jasna ......... prezentacija na MAKEDONIJA големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 13:47
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Pa po moe... da mu kazeme na svetot deka nie sme nie... a ne toa shto drugi go zboruvaat za nas...postoime...tuka sme...dopagjalo se toa nekomu ili ne...

a toa preku spotovi li se postignuva?
Pa ne sme Coca-cola ili nekoja kompanija pa eve so spot ke kazeme deka imaloi takov proizvod. Sto da ne treba i vo tie TeleShop programi sea da se reklamirame. Hmm ako e taka djabe trosenje pari.
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 13:51
тоа е Македонија,напред назат таа е
се што имаме ние претставено е во 1 мин...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 14:00
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

тоа е Македонија,напред назат таа е
се што имаме ние претставено е во 1 мин...

cekaj be samo cobani li imame, i nekoi ratoborni bozdogandzii ..... hm pa koga ke se mislam, mozebi si vo pravo. Mozebi ke dojdat da vidat kakvi relikvi sme pa ke ne slikat, ke ni dadat cokolado, nekoj i ke ne brani (kako kitovite), nekoj ke gi plasi decata so nas, ...........uffffffffffff
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 14:07
Originally posted by ...Well... ...Well... напиша:

...moe milsnje za spotov koj patem sega i go vidov, e slednoto...

1-spotot e nesho najoriginalno sho sum go videl do sea ili akao ne i eden od najoriginalnite...onoa pretvaranje na kniznite figuri vo mocija dvizenje e opasna kreativna ideja, nesho sho mi padna prvo vo ochi...

2-Muzikata prerabotena za spotov, e remek delo(svaka chast koj ja naprail)

3-toa povrzuvanje na likovite niz spotot ili sublimacija na glavnite istoriski likovi e prekrasno napraeno, pogotoo krale marko me voodushevi so bozdoganotголемо%20гушкање

4-likovite se vnimatelno odbrani i naslikani imate crni luge imate smegi luge na spotot

se na se makedonskata istorija vo majstorki paket, strashno provokativno napraveno(so eden k*rshum i srbi i grci i bugari)gi svitkal i u dzeb gi stail koi so prisvojuvanjeto na nash*te istoriski likovi ja bildaat svojata istorija posho im je lazna uglavnom, a svetot go znae toa, verujte...samo kuti poradi odredeni politichko strateshki interesi...

... majstorija e napraena i ovoj pat od Milcho Mancevski, i verujte deka e vo pravo sho ne naprail spot Moderna makedonija...znae on na sho pagaat i sho nemaat strancite...na mistika i drevna kultura, na mitovi i bajki pogotovo od Evropa.(po toa se bolni kao deca po torta)

Maestralno, ako treba so eden zbor da opisham.

Jas mislam isto kako Wellголемо%20гушкање
Makedonija e toa kako sto e prikazano:mistika,produhovenost,istorija i preubava priroda.
A toa se ogromni kvaliteti,pogotovo sega koga svetot se naoga vo faza na edno duhovno budenje.Produhovenosta e sega mnogu aktuelna.Ova mnogu luge bi doprelo.Bravo Maestro i od meneголемо%20гушкање
~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 14:26
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Спотов?? ми е некако недовршен, нешто фали.Нешто многу фали.
Не е лошо, квалитена продукција ама е далеку од добра реклама за туризам. Непотполна е.
Секако работата на М.Манчевски ја почитувам. Читам некои огорчени форумџии се жалат како М.Манчевски ја претставувал Македонија во неговите филмови.
Ами тој е уметник и низ каква призма тој ги гледа нештата и од каде црпе инспирација така и ги пренесува на филмското платно.
Незнам зошто толку му се замерува Еве ако има толку талентирани и способни нека напраат тие современ филм за Мк.и нека ја претстават во реално светло.Се нашол досега некој таков?

...kuti ziti boga, kuti...pu bruka, nedaj boze da naprai realen spot nekoj za moderna Makedonija...не%20кажувај%20никому
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 14:39
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Што мислите за муабетите дека спотот е ПЛАГИЈАТ на Грузискиот спот , кој патем е со друга намена....

ДИРЕКТНА СПОРЕДБА

Грузискиот спот

vo pravo si za ova, i ne mi se dopaga ovaa rabota...hmmmmmmm

trebalo druga ideja da narai, na primer...kao se kachue nekoj u napushten hram nekoj i kao kao naoga nekoja stara biblioteka, i kao svekite se palat odednashka izlaga sonce u sred nok, i od knigive letaat od vnatre sliki koi se pretvaraat vo mocija dvizenje vo krug okolu zidovite i gledachite vo crkvata, nemoralo bash da bide istata so gruziskata kniga...damn it...лутина

...veruem deka motivot za takvoto neshto e restrikcija na budzetot za spot, zasho da se naprai originalen spot ne smo sho treba kreativnost nego i bara mnogu sredstva, ako znaeme deka eden prosece muzichki spot od 3.30 min koshta nekade od 300 000 do 700 000 usd vo orinalno lux pakuvanje, ke vi stane jasno zasho e napraven taka kao sho e, mozelo i bolje ne vikam deka ne...no vo drugi priliki sekako...

Изменето од ...Well... - 26.Декември.2008 во 14:47
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 5,608 секунди.