|
Споменик на Александар на плоштад Македонија |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 54> |
Автор | ||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па прајте нас во битола на Филип веќе ни прат.
|
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
КОЈА ЦЕНА ПОЈАСНЕТЕ, ИМА МНОГУ КОИ САКААТ ВО МАКЕДОНИЈА ДА НАПЛАЌААТ , ЗАТОА ВЕ ПРАШУВАМ КОЈА ЦЕНА И НА КОГО ДА ПЛАЌАМЕ... |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нека шета заслужил , па шета... |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво бидејки те интересира, во странство сум привремено и тука сум не поради подобриот живот туку поради искуството со кое можам овде да се стакнам а со кое мислам дека ке можам да и помогнам на мојата татковина... Што се однесува до твојот цветен пазар само ке ти кажам,цветни пазари колку сакаш и каде сакаш, Холандија, Кина, Америка на секаде, А АЛЕКСАНДАР е само еден, ако ти се идентифицираш со цветен пазар , моја идентификација е АЛЕКСАНДАР, и неговото дело ме прави да бидам многу горд за тоа што сум, неговата големина ми дава и јас да се осекам ГОЛЕМ па дури и со РУСИ или КИНЕЗИ кога зборувам не се осекам МАЛ туку напротив, горд сум на тоа што сум дури и премногу горд.... НЕсакав ова да го кажам ама морам: За разлика од вас за кој сеуште ТИТО е знак на идентификација и кои сеуште сонувате за времето кога МАКЕДОНЕЦОТ беше провинција на Србија... Изменето од kultuzin - 24.Декември.2008 во 01:29 |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas ne se identifikuvam so cvetniot pazar, tuku so moeto ime i prezime i moeto poteklo.
a eden plostad e mesto kade dnevno pominuvaat iljadnici lugje ne samo od toj grad, tuku i posetiteli od drugi gradovi i stranski turisti i plostadot treba da e ubavo i prijatno mesto a ne kiceraj. zamisli premierot da si ja izgradese planiranata crkva tuka kako sto sakase, pa sega i 15 metarski spomenik, veke ke nemavme plostad ... ke ostanese ponekoja pateka .... zalam sto veke nikoj ne konsultira arhitekti, tuku vo vladata site se pravat eksperti po se i sesto, a gledame sto dobivame od seto toa sto go napravija. jas ne se identifikuvam ni so Tito, megjutoa sekogas ke ja ima mojata pocit , zatoa sto toj za makedonija go napravi ona sto nikoj pred nego ne napravil. Vo taa Jugoslavija jas ne ziveev vo srpska provincija tuku vo SR Makedonija, za razlika od denes koga po glavnite ulici cela godina mi se veat albanski znaminja , a na mi doagjaat bugarski politicari i vo mojata zemja me negiraat, a onoj vo koj ti se krstis molci , nda ne kazam kako sto ostanatoto sto si go napisal nema da go komentiram zatoa sto bi navleglo veke vo privatnost. |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секој плоштад или скоро секој има свое централно место или обележје... Така да тоа не е кичерај туку нешто сосема нормално... Одтука мислам дека споменикот во никој случај не е сувишен туку напротив... Што се однесува до црквата , тука се согласувам дека нема потреба , имајки ги предвид трите Цркви во непосредна близина... А за провинција на Србија тука не е тема, сепак ке кажам дека си останувам на мојот став... |
||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ne znam kolku drugi oblasti ostanuvaat , osven istocnata? A taa(pisatelkata/ot) kade bila toa nesigurna vo Popova sapka li? vo Mavrovo li?-se somnevam, vo Struga li? se somnevam, Vo Ohrid li? se somenvam. Da ne bila kaj Rami - so bugarskite striptizerki . Pa takvi vo Frankfurt gi ima na cela opstina, a da ne zboram za Berlin
|
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не бе БАЧИОС не ме резбра, не се работи за цели градови, туку за поедини места... Инаку воопшто книгата е многу убава и представена е цела Македонија и западна и источна на многу убав начин... Го спомнува и Александар и сигурно позитивно ке се изненади кога ке му го види споменикот на плоштад... За Франкфурт и Берлин си во право, пак ке повторам МАКЕДОНИЈА е многу посигурна земја од било која друга во западна Европа... |
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dobro, no comment
Iako mislam deka moze da se postavi nekakov spomenik, no ne megalomanski (od 9 metra li bese), a isto taka msilam deka ne e vremeto sega, samo ke ja vlosime situacijata so grcite a i so strnacite ( ke kazat sega li najdovte be...) |
||
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто и каква врска имаат Грците со споменикот?
Каква врска имаат и странците со споменикот? И каков тоа споменик треба да се постави...минијатура...match box..? |
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dobro de toa bese moe mislenje, a sto treba kako na lenin da bide? site spomenici sto gi imam videno dosega nikade nemam videno do 9 metra. toa ti se 3 sprata, priblizno |
||
|
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kakva vrska imat grcite? pa tie neka si kazat, oti tie se zalat .
|
||
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е овој бидејки е ГООООООООЛЕМ затоа и споменикот ке биде таков каков што заслужува.
|
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa dobro neka bide GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLEMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |