![]() |
|
Eротска поезија на сите јазици |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | |
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
erotska poezija na MK
koj bara vlakno vo jajceto a ne moze da go najde ako e uporen ke si najde vlakno na jajceto. .............. where U put your poetry... I couldn't care less ![]() if I want to find it - I'll find it anyway. |
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
ne ne...ne davam ja
![]() ![]() nema veze, moj stav e deka ne e za tuka poezijata, i taka ke si ostane, daklem i rest from here a ke si ja pushtam u poezija, i taka ke si ja citaaat tie koi sho sakaat i pak po moe ke ispadne, zasho nee bitno kaj i u koja kategorija e toa e poezija sekako, i ne praite pak trikoi ve molam,...cvrc..i always win over in the end
![]() |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
aj ... Well..., ne se pravi od vcera. ![]() eee, kolku pati poezijata zavrsila so sex ("Fato, jel' vidis onaj mesec?" ...) ![]() |
|
![]() |
|
CVRC...ne gu biva takoj rabotu, zaebi ti toa, poezija e za u poezija, ne e nameneta sa sex ![]() Изменето од ...Well... - 25.Декември.2008 во 00:09 |
|
![]() |
|
Najbolje mjesto za selo
Ajde selo da selimo! Gdе ćemo ga naseliti? Međ' obrve devojačke. Tu ne može selo biti: Nema šume, nema vode, Nema zemlje za oranje! Ajde selo da selimo! Gdе ćemo ga naseliti? Među dojke devojačke. Tu ne može selo biti: Nema šume, nema vode, Nema zemlje za oranje! Ajde selo da selimo! Gdе ćemo ga naseliti? Među noge devojačke. Ta tu može selo biti: Ima šume ima vode, Ima zemlje za oranje! (од збирката народни творби „Црвен бан“ - Вук Караџиќ) |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Prozimanje tvojim strastimaMjesecima padamou zar bozijih cari, u zanosu kisa zaliva pjescani pleksus. Oblacis navezenu dzumbetu od atlasa, cipkasta krizantema, na medjunozju vezana uzicom. U trouglu materice sjeme. U zanosu leta drzim se za apokalipsu slutnji, velicanstva vjetrova u olujnoj kusnji. Pjeva nam roj pcela pod jastukom. Bogorodica carolija bivas, nebo i svetica, pakao i raj jek i jauk, uzdah i naricanje, sreca i bol i napokon sve... Osmjesima mi dajes nova krila andjela.... U svetom zanosu uspinjanje i iznad Boga... Zvjezdano nebo objeseno o pupcanu vrpcu visi. Prijeti nam nestajanjem u bljesku utaje. Rosna linija potiljcima prozima nase rijeci. Klati se ladja nemirnih talasa divljih mora, na njoj uzdrhtali od strasti, u duh bozijeg dijeteta pretvoreni. Trazis kljuc zeljeznih vrata stida. Njime omame otvaras, svog srca okove. Na stazi naseg pocinjanja nikoga osim nas nema, obalom rasuta mjesta osame cekaju na mene u crnim ocima izraz pomame izgara me... |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
La fantazione sex erektusPostavimo sve kako treba i na svoje mjesto, zapalimo svjetionik stida pridji mi duso grudima, skinimo odore srama gledaj me u dubine zjenica, nek nam pogledi budu utoka dvaju rijeka. U pratnji tvojih uzdaha neka se utopim... Zudno naricanje ko iskidan plac u paramparcad.. Alhemija mirisa, haoticna stihija sklad i ne sklad nasih tijela.. Zateceni u ehsumaciji sna, vodis me na vrh Olimpa i tu si uzame utisnuta, put kojim hodimo prate nas nase sjenke po zidovima, i zidovi bruse tisinu omame... Budi uzame, i dalje budi uzame... U kisi znoja obliveni, kao u ponoru bezdana u buri vjetra i lavina i u nasim pjesmama ti si mi jedina... Uz vrisku koja sjece utihlu noc u ovoj sobi jecaj jos strasnije i jace budi ubjedjena da je vrijeme stalo, i orgazam prijeti da razum potopi, ljubi me ljubi,ljubi... U rijeci znoja obliveni, kao u sunfu bez dna u buri vjetra i lavina, i u nasim pjesmama ti si mi jedina... |
|
![]() |
|
Среднощна молитваСъбличай се, полека се събличай със грацията дивна на русалка! От себе си едно след друго свличай прикритията нежни, ала малки на свойта плът свенлива, но греховна. Нима е грях тъй да те гледам, мила? Нали от този вечен грях любовен ний всички на света сме се родили? Нали от този "грях", така наречен, започва всъщност нашето начало? Ако е грях, то този грях е вечен, безсмъртен като смъртното ти тяло. И като моето, което те обича, което тръпне, чака и което... Събличай се! Полека се събличай, греха да видя и да го усетя, в копнежа му да изгоря докрая... На този свят горчив и толкоз мрачен по-сладко чудо от това не зная: жена, която се съблича в здрача...
Събличай се и ми свети със вечност. Дамjан Дамjанов, Бугариjа |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
vodolija1977 ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Go povikav duhot na nokta
Da te prekrie so slaba svetlina Duhot na veterot da duvne silno da ja odnese tvojata obleka da ja razbushavi i rasplete tvojata kosa duhot na dozdot da go narosi tvoeto telo duhot na prirodata krevet od treva na poljanata da ni napravi srceto –strasta da ja rasplamti racete- da te pregrnuvaat usnite da te baknuvaat prstite-da te miluvaat ocite –vo tebe da uzivaat erosot –nasite cuvstva da kulminiraat amorot- strastite da ne obzemaat bese prekrasna –vodevme ljubov |
|
![]() |
|
vodolija1977 ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Najprvo edno goelmo dobredojde za Makijaveli. Drugar tuka mozes slobodno da pisuvas i na srpsko-hrvatski ako sakas -iako iskreno ubavo tvorish i na makedonskiot jazik.
A sega dragi moi , uste edna moja tvorba Me grizna za uvoto nezno -mi razburka strasti- me chari , se pripi do mene , nezno me baknuvase , ti go cuvstvuvav zdivot vo vratot -so raka nezno po moeto telo minuvase, mi ja raskopca kosulata so vestite prsti , cinis so poteg il dva samo, i vo toj mig ti bese siot moj svet a jas tvojot -najubav mojot cvet a jas tvojot , i sakav samo da trae i trae migi grizese bradavicite, te galev i stegav za gradite , mi se spopikuvase , me potutkuvase , jazik mi spopika vo papok,so usnite nezno me baknuvase po farmerkite so race mi pominuvase-me raskopcuvase, me svlekuvase i na slabata svetlina me nabljuduvase me obzemase -se spremase , so pogledi uzivase kako se se grcam-dodeka me obljubuvashe koga me raspaluvashe ,me nasedna i se navlekuvashe ni se isprepletea racete , ni se isprevrtea nozete jas odozdola –ti odozgora,jas odozgora ti odozdola baknezi i topli zborovi eden na drug podaruvavme telesni sokovi razmenuvavme ,se grcevme -se nabljuduvavme svrsuvavme -si udovoluvavme te sakam cvetu moj-te sakam svetu moj-pak odnovo pocnuvavme vo pocetok bese cist grev i prerasna vo ljubov.. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |