|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика | страница <1 2324252627 46> |
Автор | |||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
[QUOTE=majstorce62] Филмаџика, кога некого гледаш од една подалечна временска дистанца, можеш да го гледаш низ топлата мрежеста измаглица на спомените кои треперат во мракот плашливо и тивко како пламенчиња на мали свекички, или пак да го гледаш со очите на скршенато срце и повредената суета како темен облак во ден исполнет со сонце, оти ништо друго не можеш да видиш... Затоа не сакам да ме бараат таму кајшто:
„... сеуште личам на дождлива есен и мирисам на збор што убива насмевки…“ |
|||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Originally posted by zbunet
Мелодија тивка од хоризонт ми иде и бел прозирен вел, низ него лик се назира очи јасни во нив сум цел, над мене виножито на дофат ми е богатство цело. Насекаде е и во мене додека срце ми гали под кожа наежена скокотлива за допир спремна и сепак изненадена секогаш и секаде додека трае, а сакам да трае секогаш и секаде. .......................... И после нека каже некој дека балканските мажи биле недоквакани неандерталци Ете, збунет е жив пример дека можат да бидат романтични и нежни - достојни за една фина Французинка Кога секоја балканска жена би можела да добие по еден збунет барем на еден ден, на 8-ми март на пример (не за Нова година!), ехееј, ниедна нема да мрчи останатите 364 дена Изменето од filmadzijka - 13.Декември.2008 во 17:25 |
|||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Откако кејт остави,
манџа во релна загорена ем салата незачинета и боса по чорапи се скрсти постови да реди на форуми - три кила фазла се здебели очи ко на кркач и' се ококорија и кичма свија кораво. Не беше кејт родена, за тија пусти постови, постови - сајбер отрови Прва година помина, во град не и се излегува втора година намина пријателите досадни и' станаа трета година форумот и ја стемнува и ја разденува. И ноќе кога месечко пак да си муабетат ја викаше ветерчок тихо над неа жална и тага рееше " Зошто ли, зошто остана манџа во релна загорена манџата беше свекрвина кејт д грејт ме изнасмеја мило жива и здрава да си |
|||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Originally posted by kejt-d-grejt
Откако кејт остави, манџа во релна загорена ем салата незачинета и боса по чорапи се скрсти постови да реди на форуми - ....................... zapomnete go imeto (ili psevdonimot ) ovaa devojka eden den ke prodava bestseleri Изменето од filmadzijka - 14.Декември.2008 во 20:47 |
|||||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
би сакала да умеам да составам комбинација на зборови соодветна на убавината што ја чувствувам кога ги читам твоите стихови течат лесно по белата позадина како мирна вода а бе ај лав ју...ај лав ју...пре-ај-лав-ју |
|||||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Od zbunet Ова утро рано ти ми дај рано а ти ми велиш дали нормален сум ја. По гаќи само ти заспала си онака со раширени ноги така што ли сонеше ноќва дур таму гледав на средина ја у влажно кругче кај се створи и кој ли со себе да се бори дур брадавици ко ракети кон плафонско небо се стремат. Да те будев ќе се раздереше знам прв пат не ми е во моменти такви со болка во уши невини сеирџиски утрото да ми се кези. ocekuvas da ti kaze, ama taa mudro molci, oti ako usta otvori za cas kje ne skara... haha... |
|||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
E da Takvi se tie raboti
|
|||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Изменето од fiks - 13.Јануари.2010 во 17:50 |
|||||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Bravo majstorce, majstorski napisano
|
|||||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|||||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ОД КОКОВЧЕТО
длабочини
синило... нуркам низ длабочините на твоето синило не... не гледај во мене кожата ми ја распука ме гори желбата скриена во твојот поглед а јас,глупавата бегам ли бегам не сакам да ти верувам со ништо црнилото мое од тебе не можам да го извадам а толку сакам да бидеш како некогаш ----------------------------------------------------------- не гледај во мене кожата ми ја распука -стрии ти се направија? се зезам - овие два стиха најмногу ми се допаднаа
Изменето од kejt-d-grejt - 23.Декември.2008 во 18:20 |
|||||
|
|||||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ОД МРЗЛА
Онака без сила,
погледнувам во длабочината на твоите очи но ти не го разбираш погледот мој се припвам на твоите гради, барам утеха,смеа, некој збор ми иде солза.... И како да добијам било што кога не знаеш кои мисли се борат во мене, Чуствувам подлабока празнина, ми поминува тешка врелина, длабоко дишам како возбудена. Додека ти имаш жар,сила поминуваш со рацете низ мене и бараш да си во мене...... а јас те гушкам посилно и посилно, за барем малку да ми олесни а ти продолжуваш со мисла, дека сакам да те имам ------------------------------------------------------------------ иако нема стандардна поетска рамка,
(ионака тоа веќе не е во мода)
сепак...
ми се допаѓа песната
има во неа некоја пријатна, блага, ненаметлива еротика
поздрав мрзла
|
|||||
|
|||||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
од lithium
She was never good enough for him, ако ти средам да ја продадеш на селен дион, ќе делиме?
|
|||||
|
|||||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Umnata nasa kriticarka
|
|||||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не верувам дека им е гајле, а ниту па на мене на сите оние што сакаат да се иск*рчат со своето познавање на други јазици дека ни поглед не фрлам на такви творениа. Ја да си кажам онака дека не ги ебавам тие што пишуваат на други јазици иако сум никој и ништо не значи моето мислење.
Изменето од zbunet - 24.Декември.2008 во 13:11 |
|||||
Внеси реплика | страница <1 2324252627 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |