|
Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)... |
Внеси реплика | страница <1 2526272829 58> |
Автор | |
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема да ме изгубиш, ни да заминам, ниту ќе те повредам, никако нема да те ожалостам...... само не ми поставувај правила и пушти ме на мој начин да те сакам... |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе те галам додека утрото се расони... ти незаситна ќе сакаш уште, но стрпи се..не сум себичен, само... се давам себе си во умерени дози.... СЕ ПЛАШАМ ДЕКА ЌЕ ТЕ ПРЕЗАСИТАМ... |
|
Stojadin Lord
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Регистриран: 30.Јуни.2008
Локација: United Kingdom Онлајн статус: Онлајн Пораки: 107 Тема: Љубовни слики! Испратена: Денес во 20:38 Moja si Stojo, samo moja stvorena si sva bas po moga kroja... Merak mi golem s'n mi d'nju ide od duse mi ti zalogaj iskide. Moja si Stojo, drugome te i ne dam za tobom cu svugde tvoj me miris opija, tvoj je glas mio talas strasti nema prca koji te iz moga srca moze ukrasti |
|
u mojoj kozi najbolje disem....
|
|
Stojadin Lord
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moja koza
moj je trunak nade, krov od stale s'v sinoc popade.... pola stoka tamo smrze zito se sve pod snjega nadze, voda smrzla kamen-tuch, nebo sivo, jagnje opet krivo.... Al ona je u toploj postelji samnom opet bila od studa i nepravde u moj se jastuk sakrila.. Prc je trazi jagnje place vetar silan jos viuli reka se sva uzburkala, al ona mirno spava, sveza je trava tu jos ceka ne mari ona ni za jagnje ni staroga prca, ne mari ona nit za uzburkana reka Ona lepo samnom spava |
|
u mojoj kozi najbolje disem....
|
|
KungFuPanda
Нов член Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poveke te sakam od utrinska rosa poveke te sakam od mojata kosa poveke te sakam od dozdot vlazen poveke te sakam od zivotov tazen poveke te sakam od elkata vo soba poveke te sakam od babaroga
|
|
karamandi
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубовта е звезда што небото го краси треба да се чува да не се изгаси
|
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вредното од минатото нека ти биде сегашност и иднина, невредното, нека стане заборав..... |
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Брзај да го вкусиш секој атом од постоечкото, но, обезбеди му сигурност на она што го поминавме.... |
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Продлабочувањето на минатото нека ти даде можност за сеќавање во иднината...... |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Позната и беше таа тага. Позната и беше таа грутка во грлото која ни
прост збор не и дозволуваше да голтне а не па некој поголем. Се мора да
се каже. Ама на кого?!? Зар ке помогне тоа!? Не. Само ке отежни се. И
така е веке тешко. И така пак ке биде се ставено на знак stand by ...и
така повторно е тага и исчекување. Се се смени само за 2 недели. Се
доби друг тек. Додека плачеше само од тага за сосема друг вид на љубов,
повторно почна да плаче и за празнините во нејзиното срце. Толку мало и
кревко а однадвор гледано цврсто големо и силно. Секогаш спремно за
борба. Да, но само ако мора. Снегот кој паѓаше во голема мера конечно
намали. Капијата со сила се отвори. Доволно натрупа во нејзиниот двор.
Дали и спомените ке се натрупаат така многу што нема никој друг да може
да ја отвори вратата на нејзиното срце!? Сигурно е така. Само дали тие
спомени ке ја залечат таа болка??? Сега кога чемпресите се разбелени,
кога низ големиот двор отсјајува снежната белина а на пригушените
фенери се гледаат снегулките како сјаат како мали светулки во селско
темнило сваќа дека се молеше за овие денови. Се молеше што побрзо да
дојдат. Но не се молеше толку брзо да пројдат. Сакаше само да биде се
во ред, а сега повторно ништо не е ко што треба. Излезе во ноќта низ
дворот. Нејзината свиленкаста коса која паѓаше на рамениците
полупокриена со плетеното капче кое оддалеку оставаше впечаток дека се
работи за весело лице на мало девојче под него ја криеше нејзината
тага. Одеше полека како да сакаше со секој чекор да го запре времето.
Се молеше се да е лага, се да е сон. Реалноста беше поинаква. Баш
изминатите денови набрзо ке и се чинат сон. Кога нешто ке нема. Кога
нешто ке фали. Кога на некој начин ке го снема исто како што тој снег
што го газеше ке се стопи. Само ке останат трагите на нејзините чизми,
исто како и на нејзината душа. Кога на оваа тага ке и дојде крај,
лудилото ке престане а таа конечно ке свати дека мирот одамна исчезнал
и нема да се врати.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zaguben
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 3387 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da napisam ljuboven tekst otkinat od dusa :)
Srcevo mi Skapa, mi se iskina od TAGA Изменето од zaguben - 08.Јануари.2009 во 21:15 |
|
Mala Budala
Група Регистриран: 09.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubovta se cuvstvuva kako raganje na sopstvenata besmrtnost...Dodeka jas stanuvav besmrtna,trepetot na noknite peperugi mi sepna deka si mi ja griznal dusata,deka si otkinal parce od moeto srce...
Mi gi dade kriljata na ljubovta za da go dopram sovrsenstvoto,za potoa da dozvolis da padnam na dnoto... I samiot znaes deka bolese i ke boli,go znaes samo toa sto te interesirase... No nikogas nema da doznaes deka si griznal parce od dusata na eden malecok fenix... |
|
if you break my heart l'll break your face
|
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе се стопам и ќе ме смрзнаш пак, Ќе се давам и ќе ме поткренеш пак, Ќе те повредам и ќе ме разбереш пак, Се прашувам зошто сеуште тука си? |
|
malecka_K
Нов член Регистриран: 14.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тивка нок....Месечината и ѕвездите и оваа нок се обидуваат да ми го осветлат патот, да ми ги осветлат спомените.....Ах тие болни спомени кои ми ја притискаат душата и не ми дозволуваат да продолжам напред......Каде да одам?Што да сторам за заборавам што се случи?А дали всушност и ке успеам да те преболам, на се да заборавам!!......Незнам!Тишина и се е мртво !!!Не добивам соодветни одговори на моите прашања!Но решавам храбро да зачекорам напред.Да зачекорам по патеките кои ми ги покажува светлината.Да го заборавам тој твој небесен поглед што ги раскина сите катанци на срцето и ме направи роб на твојата убавина.Но одминува денот, одминува и нокта црна.Се одминува ама ТИ си сеуште тука! Знам дека е тешко, но сепак ке продолжам напред....Ке го барам црниот тунел на заборавот каде што црнината тажи за поминатото време .Каде што ке се изгуби твојот поглед ......Каде што ке ги закопам спомените и ке ја барам патеката на оние кои што искрено љубат!!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 2526272829 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |