|
Крводарителство |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | ||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moazam da ti kazam deka vo kl.za transfuzilogija se pravi kontrola so specijalna programa od koja sekoja kesa krv dobiva t.n pass, ako fali kontrola kon nekoja od prethodno zadadenite bolesti ili ako e pozitivna na niv porgramata prosto ne dava pass, a bez toj pass nikoj ne ja dava krvta- znam deka zvuci nemozno za nasite uslovi, no sepak i pod ovie uslovi nasata medicina sepak vrsi nekakva kontrola na krvta. |
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имам А- крвна група, сакам да давам крв и бев три пати и никогаш не ми вадеа зашто не ми била доволно силна за дарување..... |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
digaj tegovi mala
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa dobro, nisto strasno, da ne sakas da vadat pola litre a posle da ti davat 2 litri |
||
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
зар и тоа е можно
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moze, no ne e rentabilno
|
||
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ме интересира што се` може да ме спречи да дадам крв
пример одам да дадам крв и ми велат не можеш да дадеш поради тоа и тоа Кои се најчести причини за да не можеш да даруваш крв |
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
слаб хемоглобин,настинка,антибиотици,операција,низок притисок...најчести причини поради кои не може да се даде крв |
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
имам давано трипати крв до сега и моментално чекам да дојде време за четвртата акција
дарувањето крв трба да го практикува секој човек кој се чуствува здраво и кој саа да биде хуман |
||
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, сум дарувала крв неколку пати, и потоа престанав. Не ми е пријатна целата таа атмосфера, со тоа лежалките и што се чека ред;
Нулта негатив сум. Изменето од GlenKlouz - 07.Јули.2009 во 10:51 |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакав да давам крв пред некоја недела за прв пат, ама видоа дека хемоглобинот ми е слаб и не ме оставија да давам
Инаку нулта позитив сум Ај нареден пат, кога ќе си ја средам крвнава слика Изменето од Lithium - 08.Декември.2009 во 22:23 |
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za greoticka ti
|
||
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
||
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
помина и четвртата во најдобар ред
|
||
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бравос
|
||
МИР со сите
|
||
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |