|
Крводарителство |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | ||
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Декември.2008 во 16:58 |
|
Дали сте дарувале крв? Какви се вашите искуства? Дали можеби се плашите? Која е вашата крва група? Јас денеска за прв пат учествував на крводарителска акција и се чувствувам прекрасно, бидејќи сметам дека нема ништо повредно од човечкиот живот, а со секоја капка крв може да се спаси нечиј. Затоа јас би препорачал на сите здрави, прави и хумани луѓе да го сторат ова без двоумење! Ништо не губите, а можете многу да направите ! |
||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bravo doriangray dobro si napravil. Sigurno sega tvojata krv ke spsi nekogo. Jas do sega nikogas ne sum daruvala krv ama imam namera da davam zosto znaes i samiot deka krvta zivot znaci
|
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1.Да сум дарувал крв 4 пати.
2.Искуство?-Па не знам какво треба да биде,позитивно секако. 3.Не се плашам,пак би дарувал. 4.0+(нулта позитив) |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1.da, isto kako i clenot pogore i jas 4 pati
2.za sreka sum nemala od onie iskustva,ako mozat taka da se narecat promasuvanje na vena i nekoi mali komplikacii koi vo sekoj slucaj se resavaat ali se malku bolni i neubavi za gledanje.kaj mene se bese ok!
3.ne se plasam od daruvanjeto, se plasam od momentot koga ja vnesuvaat iglata vo meneali zaradi toa sto mojata krv moze da spasi necij zivot, stegam zabi, mizam i teram!!!
4.B+
|
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da, sum dala krv poveke od 10 pati i toa sekogas go pravev od onie pricini koi Dorian gi opisa, humanost, ubavo cuvstvo deka spasuvas necij zivot.... no koga podocna gi vidov manipulaciite koi se pravat, prestanav da davam krv.
sega bi dala isklucivo koga na odredeno lice mu e potrebna krv i tocno da znam koj ke ja dobie , bez nikoj da se poigruva i trguva so ona sto jas od dusa go davam Изменето од butel2 - 19.Декември.2008 во 09:28 |
||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
cccccccccccc a sto ti e vazno kaj kogo ke odi ti svojot del go zavrsi-tolku dali si kompententna da kazes koj treba da ja zema taa krv? |
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Десетина пати имам дарувано ... причината е најхуманата секако... не ме прави срекен тоа што во последните пар пати давав ИТНО... т.е некој имаше голема мака ......
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne e bitno kaj kogo ke odi , no koga ke vidis krvodaritel so nad 60 pati daruvana krv, i operacijata na deteto da mu se odlozuva nekolku pati poradi navodno nemanje na krv, ke se zamislis dali krvta koja dobrovolno ja daruvas za nekomu da pomognes, doktorite i sestrite odlucuvaat koj ke ja dobie, za nekoi ja ima za nekoi ja nema. patem veruvam deka znaes deka i krvta na pacientot mu se naplatuva ... |
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako detetot na toj krvodaritel ima retka krvna grupa i takva krv prosto nema- koj e kriv -doktorite, ne batka, edna kesa krv se pazi 30 dena i potoa se frla- ako ne si znael. Kaj covekot prosto se slucil taka.
Vtoro-zosto e odlozuvano- zatoa sto ne bilo itno/ ili izmisluvas fiktivno rekla-kazala, a ne deka nemalo krv Eve prasanje-dali ja znaes ,slucajno krvnata grupa na deteto? Ako tatkoto daruval 60 pati krv, znael nesto za krvnite grupi, znael koi se navistina retki, pa kraju krajeva ke se pobara po oglasi i reklami ako treba. A za doktorite i sestrite deka odlucuvat koj treba da ja dobie- ti mislis koj treba da odlucuva- soferot/portitrot ili nekoj drug? |
||
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mene ne mi dadoa da davam so pravo
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
би дарувал крв го сметам тоа за неопходна ствар...но кога ќе го стават тестерот за испитување, ќе им пукне 10000000%
Изменето од LouWeed - 19.Декември.2008 во 14:42 |
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Lou ima zelena krv
|
||
|
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lugje prosto daruvajte- ke dobiete edno fala, mozebi sok, nekoi beneficii, mislam deka krvodaritelite ne plakat participacija( sto ne e sala) i tolku -vasata griza za vasta krv zavrsuva tuka. a ne kako tie od avstralija( btw go vidov na k15)- daruval 5 dolari za makedoniaja(avstraliski- mislam deka se okolu 150 denari)
i posle bara raport kaj se moite pari i drn.drn... |
||
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mene mi bila slava krvta i poseldnata tetovaza u mart mi bila i me otkacija u pravo se...ama ja bi davala
|
||
|
||
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |