|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 170171172173174 242> |
Автор | ||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa, pak, ni najmalku ne znachi deka se ispravni sektantskite i inoverni uchenja, koi shto ne ja gledaat svojata laga, a baraat muva na tugjata kapa!
Изменето од Asya - Денес во 08:53 Asya, prestani da gi vregas drugite verski zaednici da gi narekuvas sektasi i inoverci. Narekuvaj gi onaka kako sto samite se narekuvaat:metodisti, baptisti, adventisti, evangelisti.... Pa ic kultura da se nemalo, stvarno mi se gadi veke od tvoite otrovni zborovi. Sram mi e sto sum pravoslaven vernik zaradi tebe |
||
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде те молам наброј што од Учењето од Православната Теологија е паганско. На која основа го велиш тоа?
|
||
Asya
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 902 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kolku shto jas gledam, ne stanuva zbor za Teologija na Pravoslavnata Crkva, tuku za paganskite zhrtvoprinesuvanja (k*rban) vo nekoi crkvi na MPC.
|
||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Paganskite obichai se vtkaeni dlaboko vo sekoja nacionalna crkva - kolku da znaesh...Zato vo makedonskite crkvi na oltarot imash chest motiv na listovi od dab a vo grchkite listovi od lovor...i palenjeto na badnikovoto granche ima svoi paganski koreni...i da ne ti nabrojuvam , prochitaj malku neshto od oblasta na antropologijata na balkanskit narodi i kje vidish.Prochitaj kako misionerite go shirele Bozzjoto slovo vo svetot na paganite - vo Afrika na primer...
|
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa se i poteknuva od paganite i paganskite obicaii...zarem ne? kolku raboti se preklopuvaat vo hristijanstvoto so paganskite veruvanja....ama ne sme nie krivi...kriv e solomon
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изворното Христијанство воопшто нема елементи од паганство и суеверие. Она што е додадено воопшто не спаѓа во Христијанство.
|
||
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кое е тоа Изворно Христијанство? Дали е она кое се базира исклучиво и само на Библијата? Е ако е така, тогаш која од Протестантските Заедници е ОБЈЕКТИВНО проповедник и ширител на Вистинското Изворно Христијанство? Сите Протестантски Заедници велат за себе “Ние сме вистинските“. Ако Вистината е ЕДНА, тогаш која заедница е ОБЈЕКТИВНО - вистинската?
Господ со тебе и со сите кои ги сакаш и со сите кои те опкружуваат! АМИН! Изменето од Pravoslavie - 18.Декември.2008 во 01:36 |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ima eden traktat od Evangelsko-Metodistickata crkva e, i toj traktat kazuva deka ne ne spasuva pravoslavieto, katolicizmot,protestantsvoto ili crkvata. Spasuva samo ISUS HRISTOS, koj se dade za nasite grevovi za SEKOJ covek koj iskreno veruva vo nego da ne pogine, tuku da dobie vecen zivot. Toj traktat me ubedi deka navistina e taka, ako go najdam ke go napisam ovde pa ke vidite sto pisuva vo nego. Za mene site hristijanski vernici se braka, bez razlika na koja zaednica pripagaat . Mir megu site luge so dobra volja! |
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За Христијанин го сметам оној човек кој признава дека е грешен, Го прифаќа Исус за свој Господ и Спасител и се труди да живее Богоугодно, свето и Христолико. Секоја Црква која го проповеда тоа и се држи исклучиво до Христовата наука ја сметам за Изворна. Ова е во кратки црти.
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали некој може да ми објасни што е разликата помеѓу Афтокефалност и Афтономија на една црква?
сега ова е надвор од темава,ама мислам дека ќе може да биде поставено тука ова прашање. сега и не знам дали треба афто или авто,како е граматички? Изменето од fiks - 18.Декември.2008 во 17:24 |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za zzal takva crkva ne postoi |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вечерва, четврток 18.12.2008 во 20ч. концерт во скопската Католичка црква (нас.Капиштец) повод инсталирањето на црковните оргули. Но незнам далие влезот слободен?
Изменето од Majkl - 18.Декември.2008 во 18:33 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Navistina bi bilo zhalno za niv ako ne ja iskoristat ovaa prilika da privlechat sto povkje lugje koi ne pripagjaat na nivnata vera.
Zatoa vlezot TREBA da bide sloboden. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bidejci prethodno bev na edno predavanje za sletuvanje na mesecinata, od koncertot go fativ krajot samo, pejacite(operski) i publikata zaedno ja peea "Tivka Noc, Sveta noc". Vlezot bese sloboden, crkvata prepolna a imase i radio prenos na MK RADIO. Edni drugari koi dojdoa 15 min. pred pocetok za da fatat mesto velat deka navistina bilo grandiozno, iako na momenti (spored nivniot vkus) im se prispivalo. Crkovnite orguli cinele 220.000 evra i parite 3 godini se sobirale od donacii(gradjani i diplomatskiot kor). Drago mi e sto ludjeto bile slozni finansijski za da realiziraat ne samo verska tuku i kulturno - umetnicka rabota. No ne mozam a da ne zabelezam deka taa golema suma na pari mozese da go plati kulturnoto atashe od Vatikan bez problem, uste mnogu oddamna, kako podarok za svoite vernici vo R.Makedonija. No kako i najcesto, sredeniot stalez e tuka za da donira za ona za koe bogatite "ne mozat". Изменето од Majkl - 19.Декември.2008 во 02:03 |
||
Внеси реплика | страница <1 170171172173174 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |