|
Слобода |
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Автор | |
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne veruvam vo sloboda... mislam na duhovna sloboda. Fizichkata spored mene e relativna - nekoj mozze da e vo zatvor no ako duhot mu e sloboden ...me razbirate. No kako i da e skoj chovek si ostanuva zarobenik na sopstvenite zabludi, nekoj pomalku , nekoj povekje- ne bez iskluchok sekoj.Ne veruvam deka nekoj uspeal sosema da se oslobodi od svoite zabludi duri e zziv..ne veruvam
|
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
Рокси
Сениор Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слобода е состојба во која се наоѓа личноста кога се води од самиот разум без никој да и "соли" памет или да и наметнува услови... како да се дојде до неа? - Со цврст карактер односно да не дозволуваме никој (па и саканата личност) да ни наредува или да не условува... |
|
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aaa kolku e dobro da se banjas vo nea.
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najopasna stanuvam ako nekoj mi ja uskrati slobodata za banjanje
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nie ziveeme vo zatvor bez resetki.
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislev deka go pravam ona sto go sakam i se odnesuvam kako jas sakam,dodeka ne sfativ deka sum zarobena od nametnati pravila koi mi kazuvaat STO TREBA...
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЛОБОДА- да делуваш во согласност со сопствените уверувања, без оглед на тоа какви се моменталните околности и какви би биле евентуалните последици........ |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da go izvadam koga sakam i kade sakam i pred kogo sakam
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bi rekol deka e povekje eksibicionizam nego sloboda
no kje si kjutu oti kje se skarame pak i so? niso ps na kraj kraevi, pisuje samo GO, a toa ne e definirano Изменето од anakin - 17.Декември.2008 во 15:58 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I anakondite sakaat sloboda
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma taa e kaj veterino zabar
rasipana i e dvojka desno slobodno moze da i ja plombiraat so porculanska plomba 20 euro |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I koga ke ja pustis zaradi nejzinata sloboda mora nekoj da nastrada
Изменето од zbunet - 17.Декември.2008 во 16:21 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaci poarno da e zatvoren na sigurno
|
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga ke ja zatvoris pravi vakva zalna faca
|
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |