|
Смислата на постоењето ? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Декември.2008 во 20:20 |
|
Која е смислата на постоењето, смислата на животот? Ова прашање би сакал да го поставам за тема и би сакал одсрце да го слушнам вашиот одговор. Еве како прв, јас го давам објаснението, од погледот кој ми е подарен. ВИСТИНСКАТА ЉУБОВ е смислата на животот! БОГ Сèдржателот е ЉУБОВ, според учењето на ВИСТИНАТА! Во ЉУБОВ да се спознае дека сè е повржано, дека ништо не е случајно, дека секоја душа е една клетка на ЖИВОТО СЛОВО БОЖЈЕ (ХРИСТОС), е таа смисла на животот и целта на човековото постоење. Во очите и срцето на секој човек да се види ХРИСТОС а во СРЦЕТО ХРИСТОВО, БОГ! Тоа е чудесната тајна на постоењето. Ова сознание на ЉУБОВТА БОЖЈА е единствениот гарант за спасението на човековата душа и човечанството воопшто. Доколку човекот набрзо не се разбуди за ВИСТИНСКАТА СМИСЛА, тогаш навистина сме ја промашиле смислата на нашето постоење! Толку засега од мене. Се радувам на секој пост и дури на оние кои ќе сакаат да ја прикажат поинаку вистинската смисла. поздрав спирос |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Смислата на човековото постоење е да стане Едно со Бога!
Целта на секој човек треба да биде да Го слави својот Создател! |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакан Алдра, дали си го вкусил некогаш (барем малку) тоа единство? Дали тие познат терминот: УНИО МИСТИКА ? Милоста БОЖЈА (ХРИСТОС) со тебе и сите што ја љубат ВИСТИНАТА! АМИН |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Georgija Kastriot
Група Регистриран: 12.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 53 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никој не можи со сигурност да речи која е смислата.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Смислата ја гледам во Спасението, во заедништвото со Бога и прославување на Бог-за мене се друго е илузија. На патот кон Спасението, душата созрева, стануваме подобри личности...тоа е тоа.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Возљубен Спирос па да и јас како и ти сум Едно со Бога, ве молам не толкувајте го ова во негативна смисла.
Инаку за поимот, не не ми е познат. |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se soglasuvam so Maria Magdalena. Toa e smislata na zivotot. |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакан брате алдра, сèуште (2000 години после голгота) се чудам (јас најголемиот неверник на светот) како ГОСПОД го удостои човечанството – посебно она кое ВИСТИНСКИ му верува – да смее да се нарече РОД БОЖЈИ, да биде ВИСТИНСКО ТЕЛО ГОСПОДОВО ! За УНИО МИСТИКА: Тоа е состојбата кога Чедото БОЖЈЕ е во ДУХОТ БОЖЈИ и кога сите граници почнуваат да се топат. Кога и времето и просторот постанува едно и се добива увид во нешто што човечкиот “нормален“ ум, неможе да го разбере! Тоа е нешто толку чудесно што со зборови не може прецизно да се опише. Отворено небо, о прекрасна глетка Секоја душа една Христова клетка Некои од ними осветлени, совршено будни Други пак сеуште во духовна ноќ спијат И само затоа се чудни поздрав Изменето од spiros - 15.Декември.2008 во 21:02 |
||
||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алал да ти е!
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да љубиш и да бидеш љубен/а
|
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тешко,најлогично објаснување е дека смислата на постоењето нема логична смисла. |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи нема логична смисла тоа што постоиме што сакаме што живееме што љубиме? Дај тогаш сите да се откажеме од се` и да не ни биде гајле за ништо да не му даваме смисла на животот тоа сакаш да го кажеш |
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакам да кажам да не се обидуваме да најдеме смисла за нашето постоење,бидејќи досега никој не нашол.
Изменето од ZoraNaSlobodata - 15.Март.2009 во 15:35 |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |