|
Ден Браун-Кодот на Да Винчи |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||||||
White Eagle
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 182 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Со и да казваш мора да признаеш дека има многу нелогичности во христијанството.На пример,ако веруваме во рај опишан во библијата,тоа не би бил толку рај за луѓето,колку што би бил за кравите.Ќе се изнапасат трева во природа |
||||||
Ако ти е лошо ич не се грижи,утре ќе биде полошо.
Ако си среќен ич не се сеќирај,ќе помине. |
||||||
Corporal^^
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 833 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
абе тој Ден Браун тре*е да се обеси бе! се нашло некое шанк*ре да напрај пари сакал и сега со да пиши ке пиши за црквата, абе тој не само со ке гори во пеколот туку и никогас нема мир да има јас верувам во црквата и се раководам според насата света книга Библијата
|
||||||
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior
|
||||||
YODA
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Видете вака: Прво: Како можи во текот на 2 илјади години да не се воведи институција жена поглавар на црквата. Сите попој се мажи, сите clergymen да се мажи а жената нигде ја нема. јас знам дека сме во патријархат, ама ова е претерано. Второ: Едни од најголемите војни во историјата ги повела црквата, за папа е одбран поранешен член на младината на Хитлер (Јозеф Рајцингер). Трето: Во цела библија да нема ни едно евангелие напишано од Исус Христос, а некој напишал и по две. Четврто: Да напишев нешто за моралот на луѓето што треба да ни подадат рака на патот кон Бога ама нема потреба. Не за сите, има и луѓе шо се прави светци. Има уште многу, ама поентата ми е дека ние верата ја базираме врз Црквата, една институција веќе 2000 години крајно профитна, а не на изворните учења на нашиот Господ Исус Христос. Спрема тоа ние сме подложни на манипулации, така да добар дел од тоа што ни го пласираат 2006 години е жива срамота и измислица. |
||||||
и то...
|
||||||
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
OVA CUDOVO PREDIZVIKA MNOGU KONTRAVERZNOSTI...TAKA DA...NE ZNAM NI DALI SAKAM DA JA PROVITAM KNIGAVA...nekoi raboti se vistina logicni,ama da se pobie celo crkovno ucenje...ne znam,izgleda e samo komercijalna zbrka
|
||||||
Точачиња.
|
||||||
White Eagle
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 182 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Верувај ми сакаш.Толку е интересна шо 300 страни ќе ги прочиташ за 4 сати ито најмногу.Толку е интересна шо нема да можиш да напрајш пауза ни за јадење ни за пиење |
||||||
||||||
lektor
Нов член Регистриран: 06.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Citajte ja knigata kako triler, roman a ne kako nekoja sveta vistina iako mnogu od faktite se tocni i dokazani.Zatoa e tolku interesna.Zatoa sto vrz baza na naucno i istorisko verni podatoci uspeal da sozdade prikazna.A inaku za crkvata koja ima ubieno poveke luge od stalin i od hitler ne bi sakal mnogu da komentiram.
|
||||||
joki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
znam...slusam deka bila mnogu zarazna knigava...i bogami 4 sati bez jadenje ke mi dojt ...greatttttt |
||||||
Точачиња.
|
||||||
White Eagle
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Па што чекаш?Земиси ја книгава,и уште 5, 6 вака интересни и ќе смалиш на килажа |
||||||
||||||
White Eagle
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ден Браун многу работи измислил за да се наполни со пари
|
||||||
||||||
joki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
богами...немат да ми е на одметем паметна ем ем шланг...кај го имат то...???!!! |
||||||
Точачиња.
|
||||||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
само во охрид и на форумов го имат тоа! |
||||||
joki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
мала испрафка-само во охрид и на форумов го имат то! |
||||||
Точачиња.
|
||||||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ќе напишев така ама не бев сигурна дека ќе звучит убаво така!
|
||||||
joki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
зќш да не звучит убо????....све шо си е наше си е прекрасно |
||||||
Точачиња.
|
||||||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |