|
Кандидати за претседател |
Внеси реплика | страница 123 15> |
Автор | |||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 13.Декември.2008 во 10:55 |
||
Отсуство на вистински кандидати или тактизирање пред политичкиот противник. Три месеци пред официјалниот старт на кампањата партиите велат рано е, неизвесно е кои им се фаворитите за првата фотелја во државата и во општините.
Во меѓувреме медиумите шпекулираат, а јавноста е преплавена од анкети за рејтинзи. Последната на „Форум“, личностите за иден претседател избрани според јавно или тајно изразените желби да се биде татко на нацијата и според новинарските брифери. Керим прв, Бошкоски по него, тука се и Селмани, Ставревски но и Црвенковски, кој иако јавно рече дека нема да учествува, не се знае, може во име на народот, како минатиот пат повторно да влета во трката. Прв пат, вели Чашуле, ако не урнати веќе има пукнатини во етничките бариери. Десет проценти од анкетираните македонци би гласале за Имер Селмани. ВМРО-ДПМНЕ ужива доверба од 29 проценти, СДСМ и ДУИ дружно на втората позиција со 11 проценти, а ДПА со скромни три проценти поддршка. „Објективно, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ и премиер, не може во опозицијата да најде, да го наречеме, партнер со кого би оделе и ја барале довербата од македонските граѓани“, вели Слободан Чашуле, „Форум“. За ДУИ резултатите се реални, но жалат за лошиот рејтинг на опозицијата. „Не е наша вина што опозицијата не е толку активна во процесот на демократизацијата“, рече Тахир Хани, ДУИ. СДСМ не ги коментира податоците, велат ќе има многу анкети, зачудени се зошто Црвенковски е ставен на листата. Не коментира официјално ни ВМРО-ДПМНЕ, иако од податоците се задоволни. Не откриваат ни дали за претседател типуваат на партиска или непартиска личност. „Оној момент кога ВМРО-ДПМНЕ ќе го истакне својот кандидат, ќе бидете информирани“, изјави Александар Бичиклиски, ВМРО-ДПМНЕ. Без коментар се и дали доколку се одлучи дека Ставревски би бил попотребен во економијата, можна комбинација би бил собранискиот спикер. Изменето од kultuzin - 13.Декември.2008 во 10:56 |
|||
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
[се пишува претседател ] И да не бидам оф-топик, врска немам кој ќе биде... |
|||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
dokolku e Crvenkoski na listata , 100 % dobiva ......... ako se poglednat " konk*rentite " , koj drug ako ne toj ? ............ stavre ili ljube ? ....... i sto ako go izberat ljube ? covek protiv kogo se uste se vodi istraga ? .... a za stavre no koment ........... od ekonomijata napravi " cuda " pa sega uste pretsedatel .......... |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pravenje racun bez krcmarot. Kade se kandidatkite? Ima li Makedonija zeni politicarki? ima li Makedonija hrabrost svojata sudbina da ja prepushti na zena pretsedatel?
Od ponudenive mazi, ama ni eden ne odgovara. Site isvirkani shupelki. Site imaa moznost mnogu da storat ama nishto ne napravija. Vo kriticnite momenti "im otkazaa kocnicite". Novo lice na politickata scena nema. So ovie, ushte 5 godini kje se vrtime vo krug i kje se prodolzi so pozicisko/opoziciski nadmudruvanja i tituliranja od tipot GRAGJANINOT... |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
moze i kandidatka ..... ESMA ...... nadaleku poznata
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Никој од досегашната “понуда“ не ми е по мерак за претседател.
Исвирани шупелки, како што кажа мамамд, без харизма за една функција “татко на нацијата“ која треба сите да не обединува, а не дополнително да не дели по партиска припадност или симпетизерство.
Можеби редно е наместо “татковци“, да избереме “мајка на нацијата“
|
|||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pa sto i fali na Esma ?
|
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кој ќе биде не е битно тоа, битното е дека уште малку ќе почне сезоната за стрижење овци.
Изменето од Vladimir88 - 13.Декември.2008 во 11:14 |
|||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
lele sto pari kje se svrtat po reklamni spotovi i materijali .... PARTISKI VOJNICI : POOOOZOR ................. pristiga sezona za LEPENJE PLAKATI ..... lele .... steta sto tapetite stanaa DEMODE
|
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во право си , само што јас неможам да го исправам текстот, затоа би ја замолел модераторката ако е во можност нека го исправи насловот и место -да стави ? |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Epa za da se stavi kraj na sezonata "strizenje ovci" redno e ednash da se izbere asalen covek...a ne ovcar...i strizac... |
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ќе се свртат и тоа што викаш,а најжалосно е тоа што од тие реклами, спотови, лајна, гомна и.т.н. ќе имаат корист само оние кои се горе, на чело на "бачилото" а овците што ги имаат во поседништво ќе бидат само од 5(петка) на 1(единица) истрижани.
Тоа уште долго нема да го гледаме. Изменето од Vladimir88 - 13.Декември.2008 во 11:35 |
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
... pa neli se od nas zavisi... Nie birame pretsedatel...nie glasame... Vo nas e silata i mokjta. Od kade sega tolkav pesimizam?
|
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Македонија е монархија не е парламентарна демократија, големо тасе ако имало избори, и партии и сл. исто како да е монархија едните исти кои се менуваат на секои 4 години(без разлика дали се портокаловиве или синиве) веќе 17 години по ред котираат на највисоката функција, тие луѓе си се држат меѓу себе, и истите тие луѓе успеаа да ја испартизираат државава до максимум, се со цел да можат да останат уште едно 100 години на власт, тие две најголеми кралски династии во Македонија, во последниве 17 години не работеа да ја подобрат состојбата во оваа вукојебина од 2 милиона народ, не работеа на тоа да има народот стабилни работни места и сл. туку работеа на тоа преку државниот имот да станат преку ноќ богаташи, работеа на тоа да ја испартизираат државата(со помош на богатството кое нормално го стекнаа од државата од народот, кој ја градеше оваа држава и се бореше за оваа држава нормално, за нејзината слобода.), и работеа на тоа да останат уште едно 100 години на власт во државава(и едните и другите) значи верувајте дека сега за избориве нема да се појави асален човек туку ќе се појави човек (и од едната и од другата страна) кој ќе биде припадник на нивната династија, човек со сина крв нормално, сигурно дека нема да кандидираат човек кој ќе сака да ја оправи државата, ќе кандидираат лице кое е спремно да допринесе уште повеќе за нивната кралска ложа..
Значи сега нема асален човек кој ќе ја води државава, ќе го добиеме истото што го добиваме последниве 17 години. Изменето од Vladimir88 - 13.Декември.2008 во 11:53 |
|||
Внеси реплика | страница 123 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |