IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мода и убавина
  Активни теми Активни теми RSS - Дали сте за леќи?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали сте за леќи?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 13>
Автор
Порака
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 21:20
Ni pod razno. Osven mozebi kako platen akter vo nekoj horor ili SF,
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2008 во 14:42
Originally posted by Lithium Lithium напиша:

Originally posted by BisernA BisernA напиша:

Originally posted by Lithium Lithium напиша:

I jas imam problemi so vidot i nosam naocari iako mislam deka ako mi se zgolemi dioptrijata da si zemam leki posto ne sakam da izgledam ko ``teglarka`` Samo sto sepak lekite i poskapi se a i treba da se odrzuvaat a sum slusnala i deka mozat stetno da vlijaat na okoto bidejki toa e sepak strano telo. A i se slucuva pocesto da pagjaat. Treba mnogu da se pazis a so naocarcinjata e poprakticno
верувај, дека едвај ги вадам... а не па сами да ми паѓаат....смеење се лепат на окото.... и готово....намигнување

E moze, ama jas imam eden drugar koj nosese leki i samo mu pagjaa i bese ko pod stakleno zvono i se nervirase i naocari si zede.

тогаш тоа биле тврди леќи големо%20гушкање

п.с не заборавив,... ќе ти пратам тоа што треба намигнување
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2008 во 14:47

no ne samo lekite se moden detail...isto taka i naocarite.... jas se odluciv za naocari i bas ubavo mi stojat црвенеењеглупчо

Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
THEPRINCESS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Декември.2008
Поени: 4676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај THEPRINCESS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2009 во 02:03
ni slucajno ne bi stavila leki, nekako mi e stra6no da pikam staklo pod klepki, sakam plavi o4i ali iako nemam takvi ne bi stavila leki, a ako imam problemi so vidot ke zemam nao4ari ama leki ne nosam
Кон врв
tamara1990 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Септември.2008
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tamara1990 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2009 во 02:29
Nosam cvikeri od 6 godini i preku glava mi e od niv...Jas sum za leki ama opticarot mi rece``lekite ne se za tebe``
Кон врв
anelija l Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Јануари.2009
Поени: 609
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anelija l Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2009 во 21:29
da za leki sum,nekoj gi nosat za promena a nekoji za vid
zs da ne.i ne e tesko da gi nosis ,samo sto si imat i svoje vremetraenje.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 11:15
сега треба да ги ставам... и ме фаќа мрза во последно време... ама кај кај подобро е од очила
Кон врв
criminal-F Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јануари.2009
Локација: Japan
Поени: 173
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај criminal-F Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2009 во 00:23
koj sto sakat da koristit dioptriski(kjorski)naocari nek si stajt leki vo ocite......po iskreno lekite se opasni za koristenje ama nekoi za ubavina sakat da gi stajt....no bez potrebno e mnogu loso da se koristit...lekite gi upotrebuvaat tije sto imat dioptrija nad 4.25...zato se lekite takva dioptrija za naocari e tesko da se upotrebuvat zatoa sto preciziranjeto na dioptriite e tesko do 3.50 ke ve molam po svesno milsite.......
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 15:15
Originally posted by criminal-F criminal-F напиша:

koj sto sakat da koristit dioptriski(kjorski)naocari nek si stajt leki vo ocite......po iskreno lekite se opasni za koristenje ama nekoi za ubavina sakat da gi stajt....no bez potrebno e mnogu loso da se koristit...lekite gi upotrebuvaat tije sto imat dioptrija nad 4.25...zato se lekite takva dioptrija za naocari e tesko da se upotrebuvat zatoa sto preciziranjeto na dioptriite e tesko do 3.50 ke ve molam po svesno milsite.......

грешка си... мојот диоптер е многу помал од 4,25 ( ако веќе ве интересира, -1,50 ) и леќите ги носам оти очила никој жив не можеше да ме натера да ставам...
а исто си грешка и за прецизирање на очилата до 3,50... мајка ми носи и очила и леќи со диоптер 6 и нешто... па нема никаков проблем...
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 18:58
ima novi leki....ama kaj nas ne...kako polnac za baterii se...gi nosite 24h mislam deka bese i posle cela nedela gledate...i posle pak gi redite itn...samo se mnogu skapi i prviot den super gledate,a drugite denovi postepeno se namaluva vidlivosta...nosam leki inaku...a i naocari...i edno i drugo imaat svoi prednosti i nedostatci.
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
kiki_kiki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1267
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kiki_kiki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 19:08
JAS NOSAM LEKI 13 GOD
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 19:49
i kako e kiki
Кон врв
criminal-F Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јануари.2009
Локација: Japan
Поени: 173
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај criminal-F Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2009 во 18:35
Originally posted by BisernA BisernA напиша:

Originally posted by criminal-F criminal-F напиша:

грешка си... мојот диоптер е многу помал од 4,25 ( ако веќе ве интересира, -1,50 ) и леќите ги носам оти очила никој жив не можеше да ме натера да ставам...
а исто си грешка и за прецизирање на очилата до 3,50... мајка ми носи и очила и леќи со диоптер 6 и нешто... па нема никаков проблем...

da mislis malce po pametno ne sum greska zs ova e moja struka sto 6 godini studirav samo tresite nekakvi gluposti bezveza

Изменето од criminal-F - 04.Февруари.2009 во 18:35
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2009 во 21:10
мислам доволно паметно... не сакам да се расправам... ама испаѓа дека сум медицинско чудо со диоптер 1,50 и леќи... види мајката

п.с докторе,... сте учеле ама не знам колку сте научиле
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.