|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 8384858687 137> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...I ti li ostare ... ZIV , ZDRAV I " ZBUNET" USHTE STO GODINI DA SI
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sreken rodenden!
od mene ovoj bunar na zelbi - moze ke vi se najde za prikaznata so tanja da dobie happy-happy-end |
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sea ke gi zbrkam Изменето од zbunet - 10.Декември.2008 во 10:53 |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a da ne pochastish...?
Изменето од moira - 10.Декември.2008 во 11:58 |
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sreken rodenden....Se sto ke si zamislis se da si stisnis i site zelbi da mi ti se ostvarat...
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...како лесно никнуваат прашини таму каде не си ти, како никој никогаш да не бил таму, се забележува каде не си била ти. Секој оној макар случајно те сретнал, најчесто со насмевка заминува испратен со отровните стрели кои ми виреат од очите и невидливи ножеви му забивам дадека шкрипам со забите. Знам дека да го чувам во себе тоа морам, но длабоко во себе сум алчно животно кој ржи на секој оној што ќе му се приближи на пленот, да, тој е оној другиот неразумниот кој секаде гледа стапици, а толку е силен што ме прави несреќен кога ќе посака, оние моменти кога си до мене допирајќи ме по косата прашувајќи за мојата смуртеност, волкот во мене бара борба само затоа што му е досадно, додека во мене го молам да престане и да се смири. Најголем успех да го совладам ми е кога ќе ги преиначам неговите сили и да разбудам насмевки и онаму каде одамна заспале, кај очајни и безнадежни, отфрлени и уплашени.
А вистината е душиче дека е тој преплашен од пустинската визија во која седиме сами на некој камен со наведната глава гледајќи по стапките кои ги си ги оставила зад себе, а ти си далеку на хоризонтот каде престануваш да бидеш и далечна точка низ врелиот воздух кој трепери додека го губам здивот, а во меѓувреме ме обвинува за мојата недостојност хранејќи се со моите остатоци. Додека му ја спомнувам визијата, тој трепери, квичи и ми ржи, ми вели дека друга како тебе немало, нема ни да има, дека без тебе само ќе служам за потсмев, минувајќи го остатокот од животот во парталавост додека ме напушта разумот како птица што се сели на југ без намера да се врати. Не е само до мене душиче, тој тешко засакува, но кога тоа ќе го стори и те одвлечка во неговото дувло, тој веќе не пушта, премногу силни вилици се тоа... |
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brrrr, rabotava "r'ze ne se drze"
|
|
apce
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... aj za mamicka edna ubavo srocena so zgoden doktor na nekoi 45-50 godini, maku prosed koj umee fantasticno dobro da leci nastinki......
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E ne bese fer od tebe da mi go otkrivas identitetot
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...koj..onoj so 10 000 ili ovoj so zgodniot doktor...
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa i dvete
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..pa tuka nema nishto sramno...
|
|
Внеси реплика | страница <1 8384858687 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |