|
Под ист кров |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | |
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И со родителите мои кога живеев, можам да кажам дека бев 90% во мојата соба, ко стан у стан да бевме.
Едноставно сакам да се изолирам, не сакам да ми се мандаат пред врата, да ми се плеткаат по купатило и кујна.Ме нервира некој да ми дава замерки кога излегувам од дома, до колку спијам и што гледам на тв. А најмногу од се ме нервира да се правдам и да се чувствувам виновна поради тоа,зошто кога те критикуваат тоа им се намерите да те корат и да се чувствуваш лошо. Особено кога заработуваш сам и кога во ниедна смисла не зависиш од нив. Нема шанси да живеам со никого под ист кров, ниту сакам, нит има сила која ќе ме натера. Ептен треба да е некоја вонредна ситуација и да е на краток период. Немаш интима едноставно со партнерот, секој ваш разменет збор, поглед, миг заеднички го делиш со друг.Тоа не е брак меѓу двајца, тоа е само заедница во која коегзистираат парови од различни старосни групи. Изменето од GlenKlouz - 28.Септември.2008 во 01:24 |
|
black eye
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 25.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ептен треба да е некоја вонредна ситуација и да е на краток период.
Немаш интима едноставно со партнерот, секој ваш разменет збор, поглед, миг заеднички го делиш со друг.Тоа не е брак меѓу двајца, тоа е само заедница во која коегзистираат парови од различни старосни групи. USTE KOA KE TI ZASTANE I VO SPALNA NAD GLAVA....KRAJ.... SAKAM MOJ I SAMO MOJ ZIVOTTTTTTTT |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Под ист кров, како што вика GlenKlouz ни со мајка ми не успевам да не се скарам (ама со мајка не си замеруваме никогаш, нели) а не пак со свекрва или свекор, кои живееле во сосема друго време, имаат други сфаќања, друг начин на живот, сопствени навики... Секој си има потреба од свој сопствен простор, па макар да се тоа 20 квадрати, тоа е твое царство каде можеш да шеташ по гаќи, да бидеш интимен, да се скараш, да оставиш неизмиени чинии, да се осамиш кога не ти се потребни другите... без притоа некој да ти дише у врат...
Среќа што сум далеку, иако на моменти многу ми е мака шо немам некоја бабичка до мене, да ги оставам децата, па да излеземе сами до касни саати. Каде ние, таму и децата. Но и тоа си има свои предности. Барем децата си ги воспитувам така како што сакам, знаат дека мама и тато се тие што ги кажуваат правилата, без мешање на баби-жаби и остала родбина... Е сега ако веќе се мора под ист кров... леле мајко... мора да се има максимална толеранција, немешање и тактичност... Ако не, ќе падне некоја жртва... или бракот ќе оди к*рбан, или предвреме ќе останеш без нерви или ќе се трупате сите со фрустрации... Ретки се тие што можат да кажат: “живееме во заедница со родителите и мнооооогу ни е убаво на сите“.... |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sami najubavo, da si praish sho sakash,koga sakash, da si go ziveesh zivotot spored tvoi pravila, a ne nekoj da sledi se sho pravish ili ne pravish, pa da ti kazuva posle shto chini, shto ne chini, vaka trebalo, onaka trebalo...da znae se sho ti se sluchuva vo kukja,vo brak, zoshto ste se skarale, shto ste jadele... glupavo e, zamorno i sigurno mnogu nervozno...
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ту, ту , ту, да не ме натера мака, ни со мајка ми ни со свекрва ми да морам под еден кров да станувам... не дека не ги сакам, и едната и другата, прекрасни особи се, ме сакаат, ме ценат, ме почитуваат, но сепак, голема е разликата на мислење! одма му ја киднав од дома, штом наполнив 18 години, превише години сум станувала сама или со мојата малецка фамилија за да би можела повторно со мајка ми или со свекрвами да живеам.... а и како велат постарите, две жени во кујна тоа не го бива
Изменето од seka - 08.Октомври.2008 во 23:48 |
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se ezam od vakvi razmisluvanja kako tvoeto i nikogas ne bi zemala maz so vakvi zakoraveni balkanski tradicionalni sfakjanja.
Kako mozes sopstvenata zena da si ja narekuvas k*rva????????????????????????????????????? kako moze potrebite na tvoite roditeli da bidat vazni (tie da bile srekni mora da se zivee so niv), a potrebite na zena ti (pardon "k*rvata") koj im ebe mater??????????? mene po tvojov stav mi izgleda deka suetata za koja zboruvas e tvoja i na tvoite roditeli i nemoj ni slucajno da si ja pripisal na zena ti. Ova so si go napisal......"nekogas ke vi nedostasuvaat", pa zar zena ti ako umre poprva od majka ti (ni na najlos dusman ne mu go posakuvam na tebe uste pomalku)nema da ti nedostasuva???????????????????????????????? KAKOV COVEK??????? KAKVI SFAKANJA? P.S. Neka ti se napravi kejfot ama ke ti priznaam nesto: ME IZVADI OD TAKT |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OD NERVOZA ZABORAVIV DA NAPISAM ZA KOGO BESE OVA.....................ZA M- FREE............tupavi balkanski zakoraveni neprogresivni sfakanja
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, исто и јас. Повеќе си се сакаме од далеку. |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
САМ ПА КАКО ЗНАМ....
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Под ист кров, како што вика GlenKlouz ни со мајка ми не успевам да не се скарам (ама со мајка не си замеруваме никогаш, нели) а не пак со свекрва или свекор, кои живееле во сосема друго време, имаат други сфаќања, друг начин на живот, сопствени навики... Секој си има потреба од свој сопствен простор, па макар да се тоа 20 квадрати, тоа е твое царство каде можеш да шеташ по гаќи, да бидеш интимен, да се скараш, да оставиш неизмиени чинии, да се осамиш кога не ти се потребни другите... без притоа некој да ти дише у врат... --------------------------------------------------------------------------------------------- ..So ova moram da se soglasam. teshko e da ziveesh so lugje koi mislat deka se shto leta se se jade. Poarno da si sedat sami, da se iskalat zdravo. Ubavo e sekoj da plati smetki na inkasator...da nosi deca vo gradinka, da nema vreme karmince na budzite da stavi a kamo li shminka, da stanuva nokje da pokrie dete. Zoshto mora svekrvata sekogash da se potresuva shto kje misli snaata, zoshto e luta snaata? Porano...mnogu bea dobri snaite, a loshi svekrvite, sega neshto se smenija vreminjata...svekrvite se med ..ama snaite |
|
karamandi
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka bi bilo vo red ako ne se mesat starite ama jas nemozam da kazam zatoa sto ziveam sama so familijata
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене воопшто нема да ми смета да живеам во заедница со свекор, свекрва.....а се надевам дека и јас на нив... ...нема да им сметам.......... |
|
MIJATA
Група Регистриран: 12.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Живеењето во заедница си има предности : децатати ги чуваат, на плаќаш целодневна, навечер можеш да си излезеш со сопругот без никаков проблем, не мора да трчаш од работа до дома, некогаш(многу често) си ослободена и од ручек правење, слободно можеш да си отидеш на кафе кај пријатеката и на раат да го испиеш, и многу други предности. Единствен недостаток:ептен се досадни стариве!!!
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mijata, sekako deka ima i prednosti da bides vo zaednca. No sepak za nisto na ovoj svet ne bi ja dala ovaa sloboda, slobodata koga ne zivees vo zaednica... da moram seko ensto kupeno da pravdam, da ne mozam posle kapenje po peskir da zlezam, da mi bidat stvarite tamu staveni kae niv i me pogodeno a ne kade (po moe) im e mesto....itn itn... taa sloboda ne bi ja dala... sekako deka i moite i negovite bi gi zela kaj mene da stanuvaat, ama samo za nekoj mesec
i uste nesto.... ne e ubavo "starite" da gi navikuvas, sekako deka se postari od tebe, sekako deka imaat drugo razmisluvanje, sekako deka imaat drug pogled kon mnogu raboti, no nikogas nemoj da zaboravis, deka tie se tvoi roditeli ili roditeli na partnerot tvoj....
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |