![]() |
|
FENIX-ЗАСЕКОГАШ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 759760761762763 2116> |
Автор | ||||
Evenstar ![]() Сениор ![]() ![]() Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Здравo девојко!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Како си ми денес? Празнично? ![]() ![]() ![]() Морам да те пофалам за оној постот за Господарот на Прстените - секоја чест! ![]() |
||||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
||||
![]() |
||||
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
|||
Milo mi e sto se soglasuvas so mene Evenstar...Dokolku citas na angliski, imam nekolku prekrasni knigi od Luis sto se uste gi nemaat prevedeno na makedonski...a i imam uste edna od nego na makedonski, ne znam dali si ja citala...se vika Pismata na Dusovadnikot...epten interesna kniga...
|
||||
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
||||
![]() |
||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|||
dosta praznicno .... ete jas go zaklav praseto za k*rban pa koj saka , neka poveli
![]() |
||||
![]() |
||||
Evenstar ![]() Сениор ![]() ![]() Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
|||
Искрено, избегнувам да ги читам на македонски, Толкин го имам во оригинал, сите негови книги, а од Луис, само Нарнија... се трудам да ги купувам на англиски, така ми е поубаво да ги читам... ако ги има овде, арно, ако не, тука ми е Амазон...
Не сум читала ништо друго од Луис, а сакам... ај ќе побарам да видам што нудат на интернет ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Јас мислев ти го колиш прасето на 29 ноември... нели тогаш се колеа во бившото? ![]() ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
|||
Taa od Luis mozam i jas da ti ja dadam...ja imam vo 2-3 primeroci
![]() ![]() Dobar den Miroslave... |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Е па ако немаат други преведувачи, тоа ти е... кај нас толку брзаат да ги преведат книгите, што некако им се губи смислата - ко различни книги да читаш....
|
||||
|
||||
![]() |
||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|||
prickav za denesniov drzaven praznik
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Zatoa pretpocitam da gi citam ili na originalen jazik ili pak na srpski ili hrvatski...imaat mnogu podobri prevodi od nas...
No kaj nas vo posledno vreme se gleda koj poveke knigi ke izdade otkolku kakov ke bide kvalitetot...i zatoa brzaat so prevodite i na krajot izleguva totalen promasaj... |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Таман го погоди... пак има споени денови ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Па и јас исто... ако не најдам оригинал, или ако е на јазик што не го разбирам, земам српски или хрватски превод, а тоа што го прават кај нас - немам зборови - дури ни книгите да ги фатиш не се квалитетни... одма се кинат ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Da, taka e...no od druga strana barem izdavaat nesto interesno...na onie na koi ne im precat prevodite, mozat slobodno da citaat...barem imame nekakov uvid vo svetskata literatura...ne sme ko padnati od Mars
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
kaj mene e se po plan i programa
![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Па да, и поевтини се, скоро секој може да си дозволи книга сега...
|
||||
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 759760761762763 2116> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |