IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Доказ-Македонците потомци на Античките Македонци
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Доказ-Македонците потомци на Античките Македонци

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 19>
Автор
Порака
Petre Vojnicki Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petre Vojnicki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 19:52
Истите Македонци,и има документи,дека за време на рим македонците си опстанале,но некои градови биле латинизирани,а хеленизирани јок.

А за игенеа,не верувам многу во сето тоа.

Изменето од Petre Vojnicki - 06.Декември.2008 во 19:52
Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 19:55
Originally posted by Petre Vojnicki Petre Vojnicki напиша:

Зошто не веруваш? Секој ќе забележи дека не изгледаме како словените. Нормално е да сме наследеници на старото население на Балканот.

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petre Vojnicki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 19:58
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Зошто не веруваш? Секој ќе забележи дека не изгледаме како словените. Нормално е да сме наследеници на старото население на Балканот.

Се разбира.Ама не верувам на истражувањето во целост.А дека сме,сме и не ни треба докажување.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 20:01

А дека сме,сме и не ни треба докажување.

Треба, треба, сеуште кај нас има луѓе кои тврдат дека Траките и Македоните изумреле и немаме капка крв од нив.

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petre Vojnicki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 20:08
Само едно ме чуди и мачи,многу луѓе тврдат дека античките македонци(и околните народи)биле плави луѓе,како Александар.Но тоа потполно не се совпаѓа со нашиот изглед денес.А други ме убедуваат дека сепак сме биле,бели луѓе со црни коси,ама такви знам дека се Иранците(Ариевци).Јас на пример имам мали црти на азијат и монголска пега на...Гьзот.А имам и 2ца другари кои комплетно и во формата на главите и цртите личат на татари(прави турци од казакхстан и компанија)такви се премалце.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 20:13
Petre Vojnicki
со таа изјава ми личиш на чичо Рамче.
Дали си? Или не?

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petre Vojnicki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 20:15
Кој Рамче,рамче е ѓупско име,јас не сум ѓуптин.Инако кажи ми што мислиш за тоа што го реков,нашиот денешен изглед спроти изгледот на старите народи.
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 22:26
Еве Рамче нека каже дали се Бугарите цигани или обратно дали се Циганите асл Б`лгари - сепак имаат Б`лгарски паспортиголема%20насмевка
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 22:28
Originally posted by чоли чоли напиша:

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Грешка си - Македонија не била само земениот ти дел на мапата - кралството на Персеј последниот Македонски крал зафаќал до Истра бидејки со Илирскиот крал Гентиј создале воена држава за да се одбранат од РимјанитенамигнувањеСликата%20“http://farm4.static.flickr.com/3005/2591916269_eeea4a3acd_b.jpg”%20не%20може%20да%20се%20прикаже%20бидејќи%20содржи%20грешки. 

Гледам што последниот македонски крал е умрел во 165 г. преди новата ера...Со него е умрела завинаги македонската идентичност ... Краj... веке е немало антични Македонци, имало е Римски поданици ... част од старите Македони са се латинизирали и са станали днешните арм`ни.. друга част са се хелинизирали. После минали готи, визиготи, хунвеjбини, кугригури... камак не останал од старите македонски насебли. Хеленизираните са бегале у Солун, Романизираните са бегали на Пинд. Македонската приказна е свршила... След 1000 години са се намерили едни будали дека са повервали што те са...

Ова ти се надеваш дека е така или навистина веруваш во тоазбунетост
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 22:55

Само едно ме чуди и мачи,многу луѓе тврдат дека античките македонци(и околните народи)биле плави луѓе,како Александар.Но тоа потполно не се совпаѓа со нашиот изглед денес.А други ме убедуваат дека сепак сме биле,бели луѓе со црни коси,ама такви знам дека се Иранците(Ариевци).Јас на пример имам мали црти на азијат и монголска пега на...Гьзот.А имам и 2ца другари кои комплетно и во формата на главите и цртите личат на татари(прави турци од казакхстан и компанија)такви се премалце.

Ме интересира што мислите за ова.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
HanTatar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Ноември.2008
Поени: 36
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HanTatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 22:58
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Јас на пример имам мали црти на азијат и монголска пега на...Гьзот.А имам и 2ца другари кои комплетно и во формата на главите и цртите личат на татари(прави турци од казакхстан и компанија)такви се премалце.

Ме интересира што мислите за ова.

Sonarodnici sme so Petreta.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 00:12
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Сликата%20“http://farm4.static.flickr.com/3005/2591916269_eeea4a3acd_b.jpg”%20не%20може%20да%20се%20прикаже%20бидејќи%20содржи%20грешки. 

Можете туркомонголчиња само да читате и да плачете
Кон врв
oho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2008
Поени: 142
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 11:33
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Од кај знајш,Божо ти кажа?А шо сме ние денес,Марсовци?
Знам дека азијати не сме(освен премал процент).
Туку свртете се малце и најдете кој од 53те етноса денес во Булгаристан има право да се нарекува болгар.

Ние сме 49% Траки, 11% Македони, 15% Славјани и тн и ни 1% азиати па вие од каде ќе имате азиати се чудам?!?

Айде моля те да не коментираме iGEANEA. Влизал ли си някога на сайта и? Как аз да възприемам една фирма сериозна, като е дала за адрес само една пощенска кутия. По тая логика и аз мога да си основа генетичка фирма и да доказвам "идентитет". Интересно е исто така дека по македонските форуми никой не зборува за проектот на National Geografic. А той е бога ми се розуми много поавторитетен.
Кон врв
HanTatar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Ноември.2008
Поени: 36
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HanTatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 11:53
Originally posted by oho oho напиша:

Айде моля те да не коментираме iGEANEA.

Напълно съм съгласен. Траки? Айде бе! 100% сме туркомонголи!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,236 секунди.