IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Диктатура на ВМРО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Диктатура на ВМРО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 17>
Автор
Порака
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 10:17
FAŠIZAM ............... po se izgleda , GLUPAVIOT gVujo uziva vo ulogata na maliot diktator ....... голема%20насмевка

ZIG - HEIL ...... za GLUPAVIOT  gVujo голема%20насмевка

Изменето од miroslav_g8 - 05.Декември.2008 во 10:18
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 10:40
13-члено семејство живее од милостина
Инес Мустафовска     A1    

04.12.2008 18:34

Перо и Васка се родители на 11 деца

Во најголема беда, во трошни 15-тина квадрати метри, длабоко навлезени во сиромаштијата, живее 13-членото семејство Китановски. Без работа и социјална помош, Перо и Васка, родители на 11 деца, живеат од милостината на граѓаните.

Во сиромашната куќарка, таваните прокиснуваат, а низ прозорците постојано дува. На прагот од зимата семејството е без греење. Немаат шпорет, ниту дрва. Најмладиот член Стефан има само пет месеци. За него млеко има само кога некој ќе донесе.

„Мене кога ќе ми речат, дај ми мамо, ми се јаде тоа, другарчето јадело-пиело, некни во школо вели, јадат чипсови, од каде сине, му велам? Па учителката му купила ѓеврече да касне, инаку му се слошило, ќе умре, нема што да јаде, нема никакви услови“, вели Васка Китановска.

Од оваа година 14-годишниот Николче е средношколец. Идниот пекар не може да оди на пракса. Проблем е униформата која чини 1.400 денари, а неговите родители немаат пари ни за леб. Затоа, за разлика од неговите соученици, Николче двапати неделно, поради униформата не оди на училиште.

„Ми бараа униформа за на пракса за пекарство, ми рекоа да си купам, 1.400, викам немам пари од што да купам, велат ќе си најдеш. Си седам дома и ме бркаат од пракса, велат додека не купиш, нема да одиш на пракса“, рече Николче Китановски.

Најбројното и најсиромашното семејство од ден на ден се бори да преживее. Во борбата дополнителни проблеми им создаваат и студените денови кои се на прагот, а тие немаат огрев.

Мајката Васка секојдневно се моли и нив еден ден да ги огрее сонцето, да излезат од неподносливата беда и да им овозможи посреќна иднина на своите деца.

Dajte da im pomogneme nekako na ovie lugje, bidejki drzhavata ocigledno nema vreme za vakvi luge da se grizi.

Изменето од chuchuliga - 05.Декември.2008 во 10:41
Кон врв
BIB Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Belgium
Поени: 68
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BIB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 11:51
e sto ima ova vrska so diktatura ?AJDEEEEEEEEEEEEEEEE
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

Инес Мустафовска     A1    

Во најголема беда, во трошни 15-тина квадрати метри, длабоко навлезени во сиромаштијата, живее 13-членото семејство Китановски. Без работа и социјална помош, Перо и Васка, родители на 11 деца, живеат од милостината на граѓаните.

Во сиромашната куќарка, таваните прокиснуваат, а низ прозорците постојано дува. На прагот од зимата семејството е без греење. Немаат шпорет, ниту дрва. Најмладиот член Стефан има само пет месеци. За него млеко има само кога некој ќе донесе.

„Мене кога ќе ми речат, дај ми мамо, ми се јаде тоа, другарчето јадело-пиело, некни во школо вели, јадат чипсови, од каде сине, му велам? Па учителката му купила ѓеврече да касне, инаку му се слошило, ќе умре, нема што да јаде, нема никакви услови“, вели Васка Китановска.

Од оваа година 14-годишниот Николче е средношколец. Идниот пекар не може да оди на пракса. Проблем е униформата која чини 1.400 денари, а неговите родители немаат пари ни за леб. Затоа, за разлика од неговите соученици, Николче двапати неделно, поради униформата не оди на училиште.

„Ми бараа униформа за на пракса за пекарство, ми рекоа да си купам, 1.400, викам немам пари од што да купам, велат ќе си најдеш. Си седам дома и ме бркаат од пракса, велат додека не купиш, нема да одиш на пракса“, рече Николче Китановски.

Најбројното и најсиромашното семејство од ден на ден се бори да преживее. Во борбата дополнителни проблеми им создаваат и студените денови кои се на прагот, а тие немаат огрев.

Мајката Васка секојдневно се моли и нив еден ден да ги огрее сонцето, да излезат од неподносливата беда и да им овозможи посреќна иднина на своите деца.

Dajte da im pomogneme nekako na ovie lugje, bidejki drzhavata ocigledno nema vreme za vakvi luge da se grizi.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 11:55
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

Инес Мустафовска     A1    

kako ? ............. daj konkreten predlog тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 12:00
a " premierot " ima povazni raboti otkolku da se grizi za svoite gradjani ...... osobeno dokolku nemaat partiski kniski ....... DJUBRE SKAPANO лутина

Изменето од miroslav_g8 - 05.Декември.2008 во 12:00
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 14:39
Originally posted by moira moira напиша:

Забрана за продавање на алкохолни пијалаци, вклучувајки го и пивото во маркетите по 19 часот;-европски закон...

Забрана за пушење во затворен простор;-европски закон...

Воведување на данок ако не сте во брак, по 1000 денари;-хм...размислување

Опструкции и партиско штрајкбрејкерство;-бедно...

Партиски кампањи;-сите го прават тоа и не само кај нас...

Маратонски владини реклами и селфмаркетинг кои имаат само една цел: перење мозок;-има вистина во ова...

Претварање на секој пораз во ПОБЕДА за МАКЕДОНИЈА, иако за ова ќе кажам дека е плагијат, превземено е од претходниот режим на СДСМ;-значи и другите правеле така...

...што е сето ова ако не вовед на диктатура...?...што е следно...?!

размислувањеразмислување

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 14:44
Не коментирам дали сите го прават, правеле и дали се прави и во други држави...проблемот е што кај нас сето ова е екстремно нагласено и почнува во буквална смисла да тормози, гуши и испира мозоци.
Европски Закони...ха...со балкански стандарди и на македонски начин!

Не се согласувам...НИКАКО...!

Изменето од moira - 05.Декември.2008 во 14:44
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 14:46
аплауз .......... tokmu taka .... so naglaseno krsenje na covekovi prava i slobodi .....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 14:52
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

FAŠIZAM ............... po se izgleda , GLUPAVIOT gVujo uziva vo ulogata na maliot diktator ....... голема%20насмевка

ZIG - HEIL ...... za GLUPAVIOT  gVujo голема%20насмевка

Фашизам а...????
Фашистите воделе војни...
палеле книги...
ширеле национализам...
правеле конц логори...
правеле геноцид...
освојувале територии....

Хм...
Викаш Фашизам а...??!!
Војна не гледам дека има..
книги ветија дека за основци ќе има бесплатни... (колку ќе се оствари ...здравје ќе видиме)
национализам ???!...хм.. во коалиција се со албански партиии.. и не само со нив...
конц логори не гледам.. (пу пу скраја да е)....
Геноцид... (ова па ич не гледам....)
а територии да освојуват... а бе они ова што го имаат едвај го чуваат...
на тие што го чуваа (бранителите) не има дадоа ни помош ни ништо...не па да освојуваат..
И викаш фашизам а...????збунетост размислување

Изменето од којсумјас - 05.Декември.2008 во 14:58
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 14:55
ako, ako taka treba da se vovede malku red vo drzavata. gi poddrzuvam site ovie zabrani.

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 14:58
red vo drzavata смеење ......... kukjata se gradi od temel ........ na kraj se postavuva krovot голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 14:58
Originally posted by moira moira напиша:

Не коментирам дали сите го прават, правеле и дали се прави и во други држави...проблемот е што кај нас сето ова е екстремно нагласено и почнува во буквална смисла да тормози, гуши и испира мозоци.
Европски Закони...ха...со балкански стандарди и на македонски начин!

Не се согласувам...НИКАКО...!

Аха....
Е па да се укине законот за продажба на алкохол...
Да се укине законот за пушење на јавни места....
Да се забранат со закон партиски кампањи...
И да заборавиме дека и во сите демократски држави има политички мотивирани реклами, политички митинзи...
и да прогласиме дека ние сме народ кој има само порази....
било од некој надвор... било од самите себе...
лузери...
тоа треба..???!!!!збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 15:00

ma ionaka sme samo BANANA drzava .... ostavi gi neka se igraat ... dodeka dojde sumarot голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 15:01
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

аплауз .......... tokmu taka .... so naglaseno krsenje na covekovi prava i slobodi .....

И како еве тебе ти ги кршат човековите права и слободи...
Еве како за почеток си лупнал аватар од Јосип Броз...
а него ни во Хрватска не го есапат...
тебе ти забрани некој...
 не...!!!
друго нешто...????

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.