IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Федерализација на Македонија?!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Федерализација на Македонија?!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 24>
Автор
Порака Обратен редослед
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2008 во 00:21
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

а единствената организација која била про македонски настроена била ВМРО(Обединета) и таа била составена од македонски социјалисти, комунисти.....и била претежно организација која постоела меѓу двете светски војни, а подоцна се слеваат со партизаните....нормално.....

И таа организација во почетокот на своето постоење била на бугарски национални позиции. Пример - еден од шефовите Димитар Влахов, кој во 1925 година пишува “Борбите на Македонскиот народ за ослободување“

Оди види го уставот на ВМРО Обединета па после збори ми дека била бугарска, а и нивните заложби против Михајловистичката организација....

И дај бе прекини да ме следиш....кој ти к*рац, до толку ли сум те повредил со вистината, извини.

Инаку за темата, јајцето ќе биде дарданско со тапија

Следам те зошто мислам дека не е во ред да шириш дезинформации.

ВМРО (об) колку членови имала и колку од нив не биле комунисти?

Во кој дел од Македонија работела?

Ако воопшто имала некаква дејност освен фрлање на агитационни материали по темните ноќи.

Доказ...

Неантички не ја знае историјата и сега мене ме прашува како дејствувала ВМРО(Обединета) и каде дејствувала и против кого дејствувала....

Мој совет..

Оди прочитај повеќе за ВМРО(Обединета) па кажи ми што си прочитал.....

Изменето од Vladimir88 - 30.Ноември.2008 во 00:21
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2008 во 00:12
Нема потреба погана уста туркомонголска воопшто да ме спомнува - но што да правам 21 век,демократија е секој може да се изразува како сака,па дури во културни земји и е придобивка да се знаат повеке азбуки и јазици зар ненамигнувањеОсвен во нацистичка бугарија голема%20насмевка
Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2008 во 00:11
ај бе Буги, јас те фалам овде, ти јадеш ...

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2008 во 00:07
Ма што знае туркомонгол од 9 век ти се молам - тој сеуште ги чека Македонските просветители за да не чита латиница,а додека чека продава демагогии за Македонска азбука која неговите предци морале да ја научат под присила - незнае дека ова е 21 век и дека може кој како сака да пишуваголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2008 во 00:06

а единствената организација која била про македонски настроена била ВМРО(Обединета) и таа била составена од македонски социјалисти, комунисти.....и била претежно организација која постоела меѓу двете светски војни, а подоцна се слеваат со партизаните....нормално.....

И таа организација во почетокот на своето постоење била на бугарски национални позиции. Пример - еден од шефовите Димитар Влахов, кој во 1925 година пишува “Борбите на Македонскиот народ за ослободување“

Оди види го уставот на ВМРО Обединета па после збори ми дека била бугарска, а и нивните заложби против Михајловистичката организација....

И дај бе прекини да ме следиш....кој ти к*рац, до толку ли сум те повредил со вистината, извини.

Ако воопшто имала некаква дејност освен фрлање на агитационни материали по темните ноќи.

Ма ти ме следиш зошто те платиле да ме следиш, тие "дезинформации" многу многу не се убави за Бугарите, и затоа и ме следиш....обично кај Бугарите завршуваат со срцев удар.

Изменето од Vladimir88 - 30.Ноември.2008 во 00:07
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2008 во 00:05
Благодарам за поздраво, мислам дека секој кој има можност би требало да пишува на кирилица.

Не е возможно да се гордееме со нешто, кое сами не почитуваме!

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2008 во 00:00
...кога пишувам од овој комјутер да...секогаш пишувам кирилица...а кога пишувам од другиот, како пред малку, каде немам кирилична подршка, пишувам латиница...100 пати сум го објаснила тоа...и не знам зошто тебе тоа ти смета...мене воопшто не ми смета...поздрав...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2008 во 23:56
moira,

не сакам да се правам на интересен, ама дали е толку тешко да се пишува на кирилица?

Види најголемите патриоти на подфорумот „Историја“ веќе пишуваат на македонски.

Овде е „Политика“ и верувам сите кои пишуваат се гордејат со кирилицата, која ја додоа Македонците на „си словени книги да читаат“

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2008 во 23:49
@miroslav_g8

...nishto novo i nepoznato ne kazha sem ona "prikrien nacionalshovinizam" za shto si vo apsolutna zabluda bidejki voopshto ne e pikien nitu pak bil prikrien, tuku e OTVOREN i kako takov egzistira od sekogash  na ovie prostori...BTW i nikogash ne si bil opomenuvan za vakvo neshto...znaesh ti zoshto i koga si opomenuvan...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2008 во 23:35

Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2008 во 23:24
Originally posted by cro cro напиша:

Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Шиптар,ако снеси петелот јајце на граница помеѓу Македонија и Косово,пилето ќе биди Шиптар или Македонец?

Kaurin, jas mislam deka petelot ce bide mal kaurin!

Ете драги господа,проценете ја неговата неизмерна кавказка интелегенција.

П.С Петлите не несат јајца ЧД

Изменето од moira - 29.Ноември.2008 во 23:49
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2008 во 23:24
Originally posted by cro cro напиша:

Шиптар,ако снеси петелот јајце на граница помеѓу Македонија и Косово,пилето ќе биди Шиптар или Македонец?

Добро е тогаш, има да се утепа петелот од работење, коковчиња арнаутки...
Кон врв
cro Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Март.2008
Локација: Albania
Поени: 77
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2008 во 23:22

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2008 во 23:21

Изменето од Vladimir88 - 29.Ноември.2008 во 23:21
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.