|
ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА |
Внеси реплика | страница <1 110111112113114 181> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добредојде и од мене иако сум помлад член одтебе!
Се радувам кога ќе слушнам или прочитам за убави работи како што е сега случајов за тебе лично и од тебе во однос со иран .
ДајБОЖЕ да е вистина оваа радосна вест што ти ни ја објави. ГОСПОД да те награди! Голем мерак имам во персија и арабија да смеам секаде да ја практицирам мојата вера и да зборувам за ЕВАНГЕЛИЕТО и Неговиот *****. За жал тоа нити во Европа – секаде – не е дозволено! А сега за сликите. Тука има и неправославни цркви. Знаеш ли колкав е бројот на православните верници и цркви во персија (иран) ? Ти благодарам однапред. |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Averoes
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 299 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иако западните пропагандни машинерии информираат дека наводно во Иран не се почитуваат правата на религиозните малцинства и дека тие не се во состојба слободно да ги практикуваат своите верски одредби ,сепак реалноста е поинаква ,а и уште повеке е подобрена со доаганјето на Ахмадинедзад на власт во Иран.Имено ,помегу Христијаните ,освен римокатолици ,во Иран има и праволсавни верници ,а главна праволсавна верска заедница во Иран е Ерменската праволсавна Црква или попозната како Апостолска Црква секако една од позначајните цркви на Истокот ,таа брои некде од 100.000 до 300.000 следбеници (верници).Во последните години со доаганјето на новиот претцедател на власт во Иран ,значително се подобрени односите со Христијанските цркви ,а особено со Ерменската православна црква!Неодамна имаше и средба помегу Иранскиот претцедател и Црковниот челник на Ерменската Црква.Еве ви слика : |
|
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Братко, Ерменската црква не е православна. Така што, овие слики не потпаѓаат под православна убавина
|
|
Averoes
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Баш ме чудиш ,викаш не била ,не знам дали е така .Еве ти линк за Armenian Orthodox Church in Iran http://www.iraninfo.dk/multimedia-videos/videodirectlink-36.html |
|
Averoes
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Машалах!
ДајБОЖЕ да го ослободат набрзо и синот на братот Соодманд кој беше на 23 Август 2008 година затворен. Неговиот татко кој го напушти шиитскиот ислам и го прифати ХРИСТОВИОТ ..., беше убиен 1990 година. И таткото и синот Соодманд, се за мене најубавата иранска убавина! Се надевам дека оваа вистинита вест нее за некого само западна пропаганда! Сликава долу е од СПЦ и Иранските водачи! Убавина! Шалом! |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eрменската Црква е отпадната од Православната Црква поради ереста на монофизитството. Тие се нарекуваат православни копти. |
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
ewewew
Група Регистриран: 16.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 40 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ovaa tema e stvarno super,,!!!! Samo dajte ve molam ako e ubavina ne mesajte babi i zabi , koj bil , sto bil , i zaso bil. Ova e samo edna moja molba , se nadevam deka ke se soglasat so mene i ostanatite koi nea ja kreirale vo ova izminato vreme . zalosno e nekoi tolku vreme se trudele da ja izgradat vakva kako sto e a sega nekoi komentari niz nea da se citaat koi nemaat nikakva vrska ni bar so naslovot. |
|
ewewew
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ewewew
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj e ova maran ata?
|
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 110111112113114 181> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |