IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Дали е потребен штрајк во образованието
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали е потребен штрајк во образованието

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 35>
Автор
Порака
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 22:49
Originally posted by ^italina ^italina напиша:

А бре луѓе секое работно место си има своја тежина и треба да е платено според таа тежина.Е сега што живееме во време во кое сите вредности се изместени, тоа е друго.
Просветните работници се на дното според (не)почитта која им ја даваат и родителите и учениците.
Читајќи ги коментариве,сфатив дека многу луѓе мислат дека тие треба да земаат 5000 и да се срекни што и толку земаат а завршиле високо образование?!
За потсетување-сите овде кои очигледно знаете да пишувате, ги знаете буквите-сте поминале низ рацете на некој наставник-и затоа и можете да напишете сешто за нив.

Е аман бе, незнам за другите јас не сметам дека професорите треба да земаат плата од 5000 денари....но исто така сметам дека и оваа плата што ја земаат доволна им е, прво и прво нема за што да се бунат, ги имаат сите привилегии, им тече стаж, хранарина имаат, превоз платен, редовна и убава плата според мене, празник-делник не работите, саботи и недели ви се слободни...што сакате повеќе од тоа?
Па одете ако не ви се допаѓа толку работата, да работите малку приватно да видите како е, секогаш постоела алтернатива на крај крајава..
Ќе работиш за 160 евра, од кои ти се 5000 чисти пари(како што рече ти погоре), без слободен ден некаде а некаде пак слободен ден на секоја 2 недела(и тоа еден), за време на празници обавезно се работи, некогаш те задржуваат и повеќе од оние 8 саати што си на работа....
Што сакате вие повеќе од тоа јас не разбирам..
Вие треба да си го цените исто така денарот(парите) што ги земате, зошто колку професори има во образованието...вие сте доволно привилегирани, ставете се во ситуацијата на другите, да отидете приватно да работите некаде нема да зборите така..
А реков и ќе кажам, ако толку не ви се допаѓа, напуштете и готово, има еден куп без работа, а имаат диплома за таа работа што ја имате вие....одма ќе ве заменат.

Изменето од Vladimir88 - 26.Ноември.2008 во 22:50
Кон врв
гоcтин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин

Регистриран: 24.Октомври.2008
Поени: 1797
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај гоcтин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 22:51
[QUOTE=Zajcef] Ами како?!За се се криви одвратните деца и нивните одвратни родители! Па ние сме искомплексирани иисфрустрирани и затоа ги мразиме не дека ништо не работат а плата земаат!Родителите не не воспитале и затоа ние сме вакви а не оти на професорите важно им е платата да си ја кренат та за децата...Плус и генерализираме!Па што ако на 10 професори има 1 добар-тоа не значи дека сите се лоши!
Затоа кејт пази малку што зборуваш да не(недај боже!)го навредиш ,,столбот,,на нашето општество!Па тие да не беа ние неписмени ќе бевме.Да не беа тие немаше да постоиме-море не само ние и земјата и сонцето!Па целата вселена немаше да постои да не беа тие!А ние вака им се заблагодаруваме-тие нас со јаболка а ние нив со камења!Е кај отиде веков-се неблагодарни и исфрустрирани ученици и родители!Шејм он ју родители и ученици едни расипани![QUOTE=Zajcef]

ова што е со bold...100% се согласувам..браво...има голем дел од професорите што токму со ове зборови ги опишуваат учениците...од лично искуство кажувам(беше во минатото),ама како што приметив пред 8 месеци истото продолжило и ништо не се променило...Кажете ми "Зошто да им се зголемат платите?"За нивното однесување према учениците да остане исто,платата да им биде поголема и да можат во Дуомо да јадат како луди?????? Не ги ставам сите во ист кош,ама некои професори не заслужуваат да бидат наречени ПРОФЕСОРИ

Изменето од ma4kica - 26.Ноември.2008 во 22:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 22:59
Originally posted by pagane pagane напиша:

Тогаш ги сфатете како детегледачи и се радуваjте дека некоj за мали пари ви гледа детево. Значи барем за штеднята во семеj ниот бjуджет мора да сте им зафални.П.С. Колку паре - толку музика.

Ауу ма немој, ги гледале децата ене гледам сега колку ги гледаат децата, ги примиле во школо( за време на штрајкот) и се утепаа седејќи во канцеларија, децава почнаа на сите страни да си шеткаат наоколу некои и излегуваат на улица.....
Па сигурно, уво ги боли, не се работи за нивните деца пффф....

Originally posted by pagane pagane напиша:

Кога има државно образование и учителите ке бидат државни служители. А и за детегледачи не треба висша школа. И не се учили за да не ги почтуват и да подценуват труда и.Да, потребен е штраjк во образованието. Ке видиме коj ке ви гледа децата и дали ке одите слободно во приватните фирми да вадите вашиот хлеб.Зборувам од лично искуство. Наj големиот проблем на родителите беше коj ке им гледа децата. А не дали пропуштат некоj дел од школуването.

Па ете и јас ти зборам од лично искуство да ти опишам како ги гледаат професорите во школо децата..(повеќето)
Секоја чест на исклучоците....

Изменето од Vladimir88 - 26.Ноември.2008 во 23:01
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 23:05
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Е аман бе, незнам за другите јас не сметам дека професорите треба да земаат плата од 5000 денари....но исто така сметам дека и оваа плата што ја земаат доволна им е, прво и прво нема за што да се бунат, ги имаат сите привилегии, им тече стаж, хранарина имаат, превоз платен, редовна и убава плата според мене, празник-делник не работите, саботи и недели ви се слободни...што сакате повеќе од тоа?
Па одете ако не ви се допаѓа толку работата, да работите малку приватно да видите како е, секогаш постоела алтернатива на крај крајава..
Ќе работиш за 160 евра, од кои ти се 5000 чисти пари(како што рече ти погоре), без слободен ден некаде а некаде пак слободен ден на секоја 2 недела(и тоа еден), за време на празници обавезно се работи, некогаш те задржуваат и повеќе од оние 8 саати што си на работа....
Вие треба да си го цените исто така денарот(парите) што ги земате, зошто колку професори има во образованието...вие сте доволно привилегирани, ставете се во ситуацијата на другите, да отидете приватно да работите некаде нема да зборите така..
А реков и ќе кажам, ако толку не ви се допаѓа, напуштете и готово, има еден куп без работа, а имаат диплома за таа работа што ја имате вие....одма ќе ве заменат.

Prvo ne znaes za sto strajkuvaat vo obrazovanieto !
Ok e ! Eve jas ke ti kazam .
Baraat izednacuvanje na patarinata i hranarinata  kako ostanatite budzetari i kolektivniot dogovor za resavanje na raboten status .

Za  vmrovec kako tebe  ne e cudno ovaka slozen tekst da go pastira . Razgovorot ti e mnogu od visoko "ако толку не ви се допаѓа, напуштете " posle " ставете се во ситуацијата на другите, да отидете приватно да работите " ZArem ne e navreda za nekoj covek koj investiral pari vreme i trud  da zavrsi naj mlaku visoko obrazovanie i da go prakja nekoj kako tebe da odi da raboti vo konfekcija ???

Ti si povekje jugonostalgicen duri i od makijaveli samo sto za vreme na socijalizmot si bil od "drugata strana " pa ostavilo negativen efekt kaj tebe .
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 23:07
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Е аман бе, незнам за другите јас не сметам дека професорите треба да земаат плата од 5000 денари....но исто така сметам дека и оваа плата што ја земаат доволна им е, прво и прво нема за што да се бунат, ги имаат сите привилегии, им тече стаж, хранарина имаат, превоз платен, редовна и убава плата според мене, празник-делник не работите, саботи и недели ви се слободни...што сакате повеќе од тоа? Па одете ако не ви се допаѓа толку работата, да работите малку приватно да видите како е, секогаш постоела алтернатива на крај крајава.. Ќе работиш за 160 евра, од кои ти се 5000 чисти пари(како што рече ти погоре), без слободен ден некаде а некаде пак слободен ден на секоја 2 недела(и тоа еден), за време на празници обавезно се работи, некогаш те задржуваат и повеќе од оние 8 саати што си на работа.... Што сакате вие повеќе од тоа јас не разбирам.. Вие треба да си го цените исто така денарот(парите) што ги земате, зошто колку професори има во образованието...вие сте доволно привилегирани, ставете се во ситуацијата на другите, да отидете приватно да работите некаде нема да зборите така.. А реков и ќе кажам, ако толку не ви се допаѓа, напуштете и готово, има еден куп без работа, а имаат диплома за таа работа што ја имате вие....одма ќе ве заменат.

Prvo ne znaes za sto strajkuvaat vo obrazovanieto !

Ok e ! Eve jas ke ti kazam .

Baraat izednacuvanje na patarinata i hranarinata  kako ostanatite budzetari i kolektivniot dogovor za resavanje na raboten status .

Za  vmrovec kako tebe  ne e cudno ovaka slozen tekst da go pastira . Razgovorot ti e mnogu od visoko "ако толку не ви се допаѓа, напуштете " posle " ставете се во ситуацијата на другите, да отидете приватно да работите " ZArem ne e navreda za nekoj covek koj investiral pari vreme i trud  da zavrsi naj mlaku visoko obrazovanie i da go prakja nekoj kako tebe da odi da raboti vo konfekcija ???

Ti si povekje jugonostalgicen duri i od makijaveli samo sto za vreme na socijalizmot si bil od "drugata strana " pa ostavilo negativen efekt kaj tebe .

Јас ќе ти одговорам следново, ако не ти се допаѓа работи си нешто друго, има алтернатива за се, па на крај крајава има еден куп невработени без диплома кои можат да ја работат и таа работа.....и сакаат да ја работат.

Изменето од Vladimir88 - 26.Ноември.2008 во 23:08
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 23:11
Toa ti e mnogu glupav stav !
Ne e fer i ne e humano taka da se razgovara za edna mnogu plemenita profesija .
Na kraj kraeva neka kaze nekoj zosto obrazovaniteo da se omalovazi , so sto drugite adminstrativci zasluzija po golema hranarina ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 23:20

Toa ti e mnogu glupav stav !
Ne e fer i ne e humano taka da se razgovara za edna mnogu plemenita profesija .
Na kraj kraeva neka kaze nekoj zosto obrazovaniteo da se omalovazi , so sto drugite adminstrativci zasluzija po golema hranarina ?

Види, сега јас го кажувам она што го мислам, и сметам дека професорите треба повеќе да го ценат она што им е дадено, зошто во државава секој гледа да се пикне и да работи под државна капа, вие сте под државна капа, и треба да ги цените она што го имате, ете зошто и така ги пишувам повеќето коментари, па реков оди работи малку приватно да видиш како е, сепак ако не ти се допаѓа толку работава, слободно напушти....реков дека има еден куп невработени кои ја имаат дипломата за професор а сакаат да работат во образование.....
А за делот што велиш дека сум југоносталгичар, твое мислење јас знам кој сум и што сум, и не ме интересираат твоите провокации.

Изменето од Vladimir88 - 26.Ноември.2008 во 23:21
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 23:26

Se povtoruvas , ne si moral da me citiras ! Treba pak istoto i jas da go napisam za da zastane muabeotv .

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 23:29

Se povtoruvas , ne si moral da me citiras ! Treba pak istoto i jas da go napisam za da zastane muabeotv .

Aко треба ќе повторам уште сто пати...
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 23:44
А?
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 23:46
прашање, колку е хранарината и патарината на останатите буџетари?
бројки молам!
дали некои од буџетарите земаат К-15 и кои?
дали процентот на зголемување на платите е ист кај сите буџетари и ако е различен зошто е тоа така?
одговорите на овие прашања, ќе го дадат и одговорот на прашањето во насловот на темата!
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 23:49
3800 хранарина
2300 патарина.
Кон врв
^italina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Август.2008
Поени: 144
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ^italina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 23:52

Originally posted by ^italina ^italina напиша:

А бре луѓе секое работно место си има своја тежина и треба да е платено според таа тежина.Е сега што живееме во време во кое сите вредности се изместени, тоа е друго.
Просветните работници се на дното според (не)почитта која им ја даваат и родителите и учениците.
Читајќи ги коментариве,сфатив дека многу луѓе мислат дека тие треба да земаат 5000 и да се срекни што и толку земаат а завршиле високо образование?!
За потсетување-сите овде кои очигледно знаете да пишувате, ги знаете буквите-сте поминале низ рацете на некој наставник-и затоа и можете да напишете сешто за нив.

Е стварно што не се изнаслушав-после вакви 20тина страници на форумот ставрно се мислам дали јас глупава сум што работам како наставник-па сите биле подобри од мене, а сите посиромаси, сите победни. Сите работат за 6000 илјади, затоа во цело Скопје нема 101 или фиќо, затоа сите имаат пари да школуваат деца на приватни факултети, а наставнициве.. тие со тие мочани(ќе ме извините) 15 илјадарки(нека не ве лажат дека се повеќе) ќе си ги пратат децата на државен за и тие да станат наставници некој ден...
A closed mouth catches no flies
Кон врв
^italina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Август.2008
Поени: 144
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ^italina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 23:55
Originally posted by Палестинец Палестинец напиша:

3800 хранарина2300 патарина.

тоа кај другиве буџетари-наставиците земаат 2300 за хранарина а за пат не ми е познато,епа видете сега за што всушност е штрајкот
A closed mouth catches no flies
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 35>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.