IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Етикетирање
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Етикетирање

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Етикетирање
    Испратена: 24.Ноември.2008 во 03:19
Да залепиме некому етикета: сељак, шмизла, панкер, глупак, филозоф, к*рва, егоцентрик, комуњар, гениј, терорист, без’рбетник, нарцис, емотивец... и слично..., да окарактеризираме човек како ваков или таков, според еден елемент од неговата личност или однесување... зошто етикетираме и дали ни е потребно тоа?

Дали претходно дооооообро сме го анализирале објектот на етикетирање, блиски сме и мислиме дека ја познаваме личноста, но сепак лепиме етикета според сопствени субјективни судови?
Дали притоа се поведуваме по предрасуди и општоприфатено мислење на околината за одреден тип на личности?
Дали со етикетирањето сакаме да деградираме или воздигнеме нечија личност?
Дали етикетираната личност сама си ја залепила или заслужила етикетата?
Дали поради се’ побрзиот начин на живот немаме време за другите луѓе, па најлесно е да ги сместиме во некој калап или класер?
Дали со истакнувањето на една карактеристика, афинитет, аномалија, порок, ... кака главна, го забораваме и негираме целиот склоп на личноста која стои зад етикетата?

Што мислите и дали практикувате етикетирање на луѓето?

Изменето од anastea - 24.Ноември.2008 во 03:21
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2008 во 03:37
Морам да кажам, повод за темава ми даде муабетот со една за мене многу драга личност... и голем позитивец...бакнежголемо%20гушкање

Еве, ја залепив првата етикета...голема%20насмевкаплазење
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2008 во 08:23
Polesno e da ja uvredam ili se izligavam, nego da analiziram. Na kraj kraeva koj onakov sum pa ja, pa da e vazno moeto mislenje.
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 02:31
Своето мислење е важно само за оние кои го мислат тоа и кажуваат и оние кои тоа го прифаќаат(или тие што се со тебе)Спорд мене етикетирање се прави на шала(муабет со другари,пријатели,блиски)сериозно(во кавга,одмазда на навреда,пофалба,завидливост) и бадијалџиско(или озборувачко седиш на страна видиш некој и одма коментар со епитет - етикета)
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 05:52
Etiketiranjeto e neshto najlosho sto mozhe da se napravi.

Toa go negira etiketiranoto bidejki nikogash ne mozhe da bide precizno i seopfatno, a istovremeno, ednash napraveno, zasekogash go ogranichuva onoj sto etiketira vo razbiranjeto na vistinata za etiketiranoto.

Dvostrano pogubno.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 15:32
sekoj sekomu moze da zalepi etiketa...
moze i glupaviot na pametniot da mu kaze "ti si glupav"
a so toa ni glupaviot e popameten nit pak pametniot e poglupav.

Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 16:07
Etiketata zboruva povekje za toj sto ja zalepil, otkolku za toj sto si ja nosi
намигнување
I toa stanuva vazno samo dokolku nosacot na etiketata odluci deka taa ubavo mu prilega, i si ja prisvoi.
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 16:10
Originally posted by Kali Kali напиша:

Etiketata zboruva povekje za toj sto ja zalepil, otkolku za toj sto si ja nosi
намигнување
I toa stanuva vazno samo dokolku nosacot na etiketata odluci deka taa ubavo mu prilega, i si ja prisvoi.

bash taka!голема%20насмевкаголемо%20гушкање
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
dark Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јуни.2008
Поени: 247
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dark Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 17:37
jas ne sum zalepil etiketa osven na sala ako se kaze nekoj zbor za da etiketiras treba predobro da go poznavas covekot a retko koga mozes da go zapoznaes tolku dobro deneska
faster then light :D
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 17:47
етикетите за жал сами си ги ставjаме. и обично тие се пронашли наj тенката слабата ни страна.
Кон врв
defma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 716
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај defma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 20:47
Мислам дека етикетирањето е доста застапено во секојдневниот живот,на сите страни може да слушнете по некоја етикета за некого, може тоа да е резултат на брзиот начин на живот, па немаме време за подобро запознавање па полесно е со некоја етикета некој да го сврстиш во одредена категорија или пак можеби толку сме добри во препознавање на карактеристиките на одредена личност? Лично избегавам да користам етикети, но не велам дека сум имуна на тоа (за жал).
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 22:02
Marsovec!Kako moze da zalepat vakva etiketa nekoi sto ne te znaat od ragjanje?
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 22:34

Етикетирам, ме етикетираат............нормално е........
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 22:45
ubo e da me etiketiratголема%20насмевка

NAVALETE NARODE IMA USE MALKU MESTO ZA LEPENJE големо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.