![]() |
|
Етикетирање |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Автор | |
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 24.Ноември.2008 во 03:19 |
Да залепиме некому етикета: сељак, шмизла, панкер, глупак, филозоф, к*рва, егоцентрик, комуњар, гениј, терорист, без’рбетник, нарцис, емотивец... и слично..., да окарактеризираме човек како ваков или таков, според еден елемент од неговата личност или однесување... зошто етикетираме и дали ни е потребно тоа?
Дали претходно дооооообро сме го анализирале објектот на етикетирање, блиски сме и мислиме дека ја познаваме личноста, но сепак лепиме етикета според сопствени субјективни судови?
Дали притоа се поведуваме по предрасуди и општоприфатено мислење на околината за одреден тип на личности?
Дали со етикетирањето сакаме да деградираме или воздигнеме нечија личност?
Дали етикетираната личност сама си ја залепила или заслужила етикетата?
Дали поради се’ побрзиот начин на живот немаме време за другите луѓе, па најлесно е да ги сместиме во некој калап или класер?
Дали со истакнувањето на една карактеристика, афинитет, аномалија, порок, ... кака главна, го забораваме и негираме целиот склоп на личноста која стои зад етикетата?
Што мислите и дали практикувате етикетирање на луѓето?
Изменето од anastea - 24.Ноември.2008 во 03:21 |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Морам да кажам, повод за темава ми даде муабетот со една за мене многу драга личност... и голем позитивец...
![]() ![]() Еве, ја залепив првата етикета...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Polesno e da ja uvredam ili se izligavam, nego da analiziram. Na kraj kraeva koj onakov sum pa ja, pa da e vazno moeto mislenje.
|
|
![]() |
|
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Своето мислење е важно само за оние кои го мислат тоа и кажуваат и оние кои тоа го прифаќаат(или тие што се со тебе)Спорд мене етикетирање се прави на шала(муабет со другари,пријатели,блиски)сериозно(во кавга,одмазда на навреда,пофалба,завидливост) и бадијалџиско(или озборувачко седиш на страна видиш некој и одма коментар со епитет - етикета)
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Etiketiranjeto e neshto najlosho sto mozhe da se napravi.
Toa go negira etiketiranoto bidejki nikogash ne mozhe da bide precizno i seopfatno, a istovremeno, ednash napraveno, zasekogash go ogranichuva onoj sto etiketira vo razbiranjeto na vistinata za etiketiranoto. Dvostrano pogubno. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
sekoj sekomu moze da zalepi etiketa...
moze i glupaviot na pametniot da mu kaze "ti si glupav" a so toa ni glupaviot e popameten nit pak pametniot e poglupav. |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Etiketata zboruva povekje za toj sto ja zalepil, otkolku za toj sto si ja nosi
![]() I toa stanuva vazno samo dokolku nosacot na etiketata odluci deka taa ubavo mu prilega, i si ja prisvoi. |
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
bash taka! ![]() ![]() |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
dark ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 247 |
jas ne sum zalepil etiketa osven na sala ako se kaze nekoj zbor za da etiketiras treba predobro da go poznavas covekot a retko koga mozes da go zapoznaes tolku dobro deneska
|
|
faster then light :D
|
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
етикетите за жал сами си ги ставjаме. и обично тие се пронашли наj тенката слабата ни страна.
|
|
![]() |
|
defma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Мислам дека етикетирањето е доста застапено во секојдневниот живот,на сите страни може да слушнете по некоја етикета за некого, може тоа да е резултат на брзиот начин на живот, па немаме време за подобро запознавање па полесно е со некоја етикета некој да го сврстиш во одредена категорија или пак можеби толку сме добри во препознавање на карактеристиките на одредена личност? Лично избегавам да користам етикети, но не велам дека сум имуна на тоа (за жал).
|
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Marsovec!Kako moze da zalepat vakva etiketa nekoi sto ne te znaat od ragjanje?
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Етикетирам, ме етикетираат............нормално е........ |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
ubo e da me etiketirat
![]() NAVALETE NARODE IMA USE MALKU MESTO ZA LEPENJE ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |