|
Веронаука!!! |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 34> |
Автор | |
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hmmm , tie i togas bea protiv, megjutoa fakt e deka vladata ova si go napravi bez javna rasprava, bez anketi bez nist, ednostavno taka sakaa, i ustavot si go promenija, si imaat mnozinstvo i toa e toa ...
a sega koga pocna veronaukata, veruvam deka i tie sto bea za, gledaat deka sepak ne e veronaukata za vo ucilistita |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... ocigledno sekogash se tolkuvame pogreshno... jas licno sum za veronauka... aj da ne se povtoruvam..premnogu imam pishuvano... samo kje dodadam...mnogu sum protiv mutiranje na programite od poedinci...realizatori...
|
|
SrboLegendaRSK
Нов член Регистриран: 30.Октомври.2008 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мора да има за да се склоне младинава од патот кон кој што тргнала.
|
|
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ееее чеда мои ,што народ ќе бевте,еднаш саката џристијани да бидете и за Велигден храмот преполн да биде, сега ви смета децата верата да си ја учат, па добро не викајте ,за сите место има , и секој може да си одбере предмет,а и понатаму со деветтолетката и други предмети ќе има па секој ќе се задоволи тогаш. Но едно ви велам ако сами се осознаете тогаш и култура и однос и земја света ќе зачувате .
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
вчера, моја братучетка која што е 5то одд,... значи девојче од 10-11год,... ми кажуваше што учеле по историја на религии... не знам кој е тој паметен што на децата им кажувал дека кога спијат,... и сонуваат нешто, телото им е во креветот, а духот им одел на местото што го сонуваат девојчето е буквално преплашено од темница, и дента кога го учеле ова, не заспала цела вечер....
можам да замислам што учат веронаука... |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Potrebno e da znaat decata neshto za svojata vera, a dali kje se odi napred toa e diskutabilno.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a ako se ateisti?
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
verata e za vo verski objekti , ne vo ucilista.Koj saka neka odi vo crkava,dzamija...
|
|
|
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ona sto treba da go znaat za verata ke go naucat doma vo semejstvoto vo zavisnost na koja vera pripagjaat i so odenje vo crkva, dzamija... no nekoj da mi go tera deteto da se prekrstuva i da uci molitvi ne ide. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СIRKUS RELIGIJA ili ZABORAVENI OD GOSPOD
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Covek bez vera e izguben covek. :)
|
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozebi e izguben...no...
utrovo vo "zdravoMakedonijo" tema - koe e najsovrseno sustestvo na zemjata , diskusijata poveke odese na koj i kako nastanal covekot , pa megju drugite diskutanti i edna nastavnicka po biologija , koja ja predava darvinovata teorija , a na ucenicite im veli, ovde taka e napisano, ama ne e taka tuku Bog go sozdal covekot , a nekoi toa vo celost ne go prifakaat, zatoa sto ako go prifatat Bog nema da mozat da pravat sto sakaat. e sega ne e problem sto taa si e vernik i sto i kako biolog ne veruva vo ona za sto samata se opredelila da go izucuva i predava. problem e zosto taa se uste sedi tamu i predava biologija vo koja samata taa ne veruva. ako e vernik , kakov vernik e taa koga na decata im kazuva, tuka toa e taka pisano i jas moram da vi kazuvam taka , ama ne e taka tuku e vaka... uste kolku takvi nastavcnicki ima koi predavaat nesto vo sto samite ne veruvaat? sto od ova moze da naucat decata? licemerstvo, slepa poslusnost, dvolicnost... navistina ne znam |
|
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taa e zagubena vo "pekolot"
|
|
|
|
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu prosto izgleda koga nekoj ke kaze ja ne veruvam vo Gospod, znam deka takvo nesto ne postoi. I se poveke i poveke tinejdzeri imaat takvi negativni i odbivni stavovi prema religijata i prema verata. Se pomalku i pomalku ludje imaat pretstava sto e vera, zasto site mislat deka odenje vo crkva i molenje ve pravi vernik. Ne e bitno vo sto se veruva i koja religija e nekoj, bitno e samo da se veruva vo nesto.
A nie mozeme da diskutirame i da istrazuvame i da dokazuvame kako nastanal covekot i mozeme da imame cvrsti fakti deka zemjata ne ja sozdal Gospod, tuku deka e nastanata po zakonite na fizikata, ama ako ne veruvame vo nisto togas ne sme nisto poinakvi od drugite zivotni na planetava, togas sme prazni... |
|
Внеси реплика | страница <1 1920212223 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |