|
Македонија покрена тужба против Грција |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 23> |
Автор | ||
ohriganka44
Група Регистриран: 14.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne se "zestam", mozda pogresno svativ... , IZVINI , mozda me povlekoja sekojdnevnite zborovi na nasite "Grko-Makedonci" so koi i den denes borba vodam! |
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kazi ni nesto poveke za toa ako mozi. |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
--- a kako bi naprajla ti sega? |
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што мене ме прашуваш како јас би направила сега...?...сега е доцна...сега кога веќе си прекрстен во ФИРОМ благодарение на нашиот дедо и кум, бркај работа за да ја смениш референцата.
И ти да напишеше некое твое расмислување, па да го елаборираше наместо на сите теми да ме испитуваш?...се чувствувам како на испит или недај Боже на информативен разговор... |
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nekoj rekol lesno e da kritikuvas, daj resenie....i ne plasi se , samo me interesira....rabotava epten se iskomplicira i mislam deka tesko ke se najde resenie..site se zakopani vo rovovi...
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бесплатни совети не давам а уште помалку нудам бесплатни решенија, особено не на ваков вид проблеми. :)))))
|
||
poluden
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2008 Локација: Yugoslavia Статус: Офлајн Поени: 172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jaka tuzba ...........
|
||
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
- mislam deka ni ti nemas resenie! |
||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...хммм...дали...?
|
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Просветли не нас слепите |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Навистина не разбирам зошто некој би се трудел да напише нешто реално во склоп на тема,следи настани,запознаен е со проблемите кога повеќето тука се научени да се прават кој од кој е попаметен не се почитува мислењето на други,повеќе од очигледно е дека се држи страна и навистина која е поентата да се "просветлат слепите" затоа што слеп човек како слеп не може да гледа па ако сака и глава нека се исправи.
Е сеа малце на тема.Ги тужиме грците.Во ред.Јас сум ЗА.Штом тужбата е од таков размер сигурно не е без веза како што напоменале некои тука.Нормално дека држи место.Е сега која би била придобивката или евентуална загуба времето ќе покаже.Дали е тоа добар потег од страна на Владата или само слепо заскитување и летање во облаци поради фактот дека дека премиерот и министерот за надворешни работи се млади и некои сметаат дека имаат недостаток на искуство и тоа времето ќе каже.Според мене најважно е дека("според прикажувањето на сценариото")не се седи со скрстени раце и се презема нешто кое што кај народот ја буди по малце националната свест и барем по малце не прави горди пред светот или како и да е.Тоа што други мислат дека се подбиваат со ова тие најмногу после тоа чувствуваат на нивна кожа(посебно од другите етникуми).Е сега за нашата моментална ситуација и положба ние сме си најмалце криви што Македонија од памти век као лопка е префрлана од една на друга рака и иако секогаш застанувала на страната на доброто зад нас не застанувал никој(каде е православното братство?) никогаш не видела аир од тоа за разлика од Грција. |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Black Devil, ne e problem sto se mladi, pa nekoj misli i neiskusni, problem e sto malku poveke treba da razmislat i da procenat , pa nesto da napravat.
Gruevski kako ekonomist najpoveke treba toa da go znae, ispituvanje, analiza, plan pa realizacija. Kaj nego nedostasuvaat prvite 3 raboti, a mozebi ne, vo zavisnost dali gi gledame interesite na drzavata ili negovite partiski i licni interesi. |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А јас пак мислев за тужбата нешто ќе кажеш...
|
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tekstot e top!!
Пораката на еврокомесарот за проширување на ЕУ Оли Рен, поради поднесувањето на тужбата на Македонија против Атина во Судот во Хаг, е порака на расизмот, на една мината наци-фашистичка идеологија чии корени не беа на Балканот туку во срцето на Европа чии приврзоци во Втората светска војна беа и Атина и Софија и Тирана. Ова е наведено во реакцијата на Светскиот македонски конгрес по повод изјавата на Оли Рен. „Ако Оли Рен не успева да ја сфати историјата на Балканот, нека престане да се меша и солидаризира со геноцидната антимакедонска политика на Атина за промена на името на една суверена и самостојна држава и на името на еден од најстарите народи во Европа - македонскиот народ кој го формира најстариот универзитет во Европа и ја христијанизира Европа“, се вели во соопштението. „Нерешените проблеми и границите на Балканот ги насади Европа, нив не ги создадоа и не ги цртаа балканските народи! Како прва лекција за Балканот, Нордиецот Оли Рен нека ги запраша Лондон и Париз како од Атина во 1823 година создадоа држава Грција, на туѓа окупирана земја, која никогаш пред тоа не постоела! А, треба да му биде јасно, дека договорите постојат за да се почитуваат, а судовите кога договорните страни не ги исполнуваат. Меѓународниот суд во Хаг и Европскиот за човекови права не ги измисли Балканот, туку меѓународната заедница.“ „И затоа, крајно непримерна, полна со цинизам и расизам е изјавата на еврокомесарот Оли Рен упатена до Македонија. Тој и нему сличните треба да сватат, дека барањето за промена на името Македонија и на името на македонскиот народ не е политика на добрососедство туку агресија, отворено непријателство и културен геноцид!“ „Наместо да ја силуваат Македонија со промена на името, нека Рен, ЕУ и НАТО ја вразумат Атина на добрососедство, затоа што се додека антисемитизмот, антимакедонизмот, расизмот и наци-фашизмот на Атина се вредност за солидарност на Брисел и Стразбур, Македонците го отфрлаат пристапувањето во овие сојузи на држави, а реформите пак ќе ги прават, но заради себе, не поради нив!“, велат од Светскиот македонски конгрес. Споровите да се решаваат политички, а не со тужби Комесарот за проширување на Европската унија, Оли Рен, рече дека билатералните спорови на Балканот, попрво треба да се решаваат на политички начин, отколку со тужби пред Меѓународниот суд на правдата, јавува Нетпрес. Притоа додаде дека нерешените билатерални прашања, не би требало да го загрозуваат процесот на пристапување во Европската унија. 24.11.2008 |
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |