IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија покрена тужба против Грција
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија покрена тужба против Грција

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 23>
Автор
Порака
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 20:40
[QUOTE=moira] Уште само ова фали...сега во овој момент споменативе одметници да ...

Ne si mi jasna, vo sekoj napis go napagas Branko kako za se da e kriv vo drzavata, a za Grujo mnogu nemas komentari...Kakov e takov e ,sami si go izbravme i nego i grujo...nikoj ne ni e kriv...krivi sme sami
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 21:06
Нелсон, Бранко си се покажа на почетокот на осамостјувањето, заедно со Киро, не работеа на независноста на Македонија туку на спојување во сојуз со Србија и Црна Гора, (сети се на референдумското прашање), иако тогаш бев дете, али .... Овие барем се обидуваат... Да ги видиме, па после ќе ги кудиме... Ај да не зборам сега за пред бук*решт и што сакаа да направат(СДСМ и останатите коалициони партнери), факт е дека нарадот, што и да се случи, ќе куди, нема да го изгласа повторно, ако не е како што народот очекува, а никој нема да излезе и да протестира поради тоа... На крајот сепак Криви сме си ние, и нашата апатија.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 21:18
Ljutel ti ili ne , za mene Kiro pametno izigra. Branko e "golemo "kopiljce" i dobar igrac za unazad site nasi politicari bez ogled od koja strana se .A na grujo mu trebaat poveke nervi i praksa za da stane profiliran politicar.uste mnogu mlekce treba da pie...a da e dobar , NE E...dovolno vreme mu dadovme....realno razmisli, ne zboruvam od strana na politika nego od strana na ekonomija.da li gledas deka se e zamreno...aj kazi nekoja firma koja raboti normalno (ne ekstra) a da nema monopolska polozba i da nema blizok rodnina vo vlasta....e vaka mozam do utre
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 21:21
Originally posted by nelson nelson напиша:

Ljutel ti ili ne , za mene Kiro pametno izigra. Branko e "golemo "kopiljce" i dobar igrac za unazad site nasi politicari bez ogled od koja strana se .A na grujo mu trebaat poveke nervi i praksa za da stane profiliran politicar.uste mnogu mlekce treba da pie...a da e dobar , NE E...dovolno vreme mu dadovme....realno razmisli, ne zboruvam od strana na politika nego od strana na ekonomija.da li gledas deka se e zamreno...aj kazi nekoja firma koja raboti normalno (ne ekstra) a da nema monopolska polozba i da nema blizok rodnina vo vlasta....e vaka mozam do utre

Еве ќе цитирам еден мој пријател форумџија од друг форум..он да видиш што збори за мудрецот со стакленото око.....и сметам дека е во право ова што го збори, па вреди мислам да го прочиташ и ти неговиот коментар.

Цитирај

Цитат напишан од: Satanico Pandemonium

Што се однесува за Киро, по мое мислење неговото владеење беше катастрофално за Македонија. Тоа е чоек кој во сите режими, од Српското, па Бугарското за време на војната, па после во СФРЈ го бранеше режимот и беше угледен и успешен член на истиот. Тоа само кажува нешто за личноста.Мислам, кој чоек во сите дијаметрално спротивставени режими ќе има позиција? Меѓутоа, она што е најпоразително, е што Киро имаше една единсвена шанса, од Македонија да напраи држава и да ја стаи на прав к*рс.Тој беше единствениот со најголем углед, и со неограничена власт, без опозиција практички. Меѓутоа, се се сведе на нула. Никаква визија, ни на политички ни на економски план. Македонија како единствена мирна држава можеше одамна и во ЕУ и во НАТО да биде, а денеска сме држава далеку посиромашна од Хрватска која војна имаше и беше опустошена, па и Србија која не само што имаше војна туку и санкции, бомбардирања и слично. Не само тоа, туку и за сопственото име треба да се бориме, што е грешка директно на Киро заради недостаток на концепт. Киро покажа огромен недостаток на визија, на секој план. Од проста причина што едноставно не е способен за тоа. Чоекот си е способен да зборува ОК и тоа му харизмата, и во секој систем да си обезбеди позиција, ама на тоа се завршува се. Искористи се само во своја лична корист. Дури и син му го смета Киро за неморален. Сега сме кај сме. Огромни грешки се направија. Реално гледано Киро воопшто не ме импресионира. Ех, сега кога ќе се спореди со некој будала кој вика на војна без разум, со очигледна намера штета да има во Македонија, ОК, Киро изгледа разумен. Можеби затоа им изгледа кул на луѓето кога ќе се спореди со Слободан, или Алија или Туѓман, меѓутоа, целото негово владеење се покажа како комплетно промашена инвестиција и време.

Изменето од Vladimir88 - 22.Ноември.2008 во 21:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 21:49
pa i ne mozam da se slozam so se. za ekonomija nema vrska.kiro i nemase ingerencii vo toj domen.ingerencii na pretsedatelot ne se golemi.pogolemi se onie na premierot.a za nadvoresna i vnatresna politika mislam deka ne bese los.dovolno e samo toa so imase zrelost , pa i mudrost da ja izvede makedonija bez vojna.a toa ne e malku.drugite republiki site imaa "vojni previranja" i pak otidoa ponapred (osven bosna) mnogu diskutabilno.nekoj od republikite si bea dosta porazvieni i pred vojnata (slovenija i hrvatska)
mislam deka pogovorkata "sto juznije to tuznije" e tocna.
i nemoj da mi pisis sega deka site se razvivale na nasi plesti oti nema da me ubedis. slovenija uste 1930 imase avtomat za kafe vo maribor, a struja vo seloto na tatkomi "stigna 1978" (Kosovo)
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 21:58

[QUOTE=moira] Уште само ова фали...сега во овој момент споменативе одметници да ...

Ne si mi jasna, vo sekoj napis go napagas Branko kako za se da e kriv vo drzavata, a za Grujo mnogu nemas komentari...Kakov e takov e ,sami si go izbravme i nego i grujo...nikoj ne ni e kriv...krivi sme sami

...читај го целиот пост и ќе ти се разјасни...не вади решеници од контекст...јас поврзано ги пишувам работите и ги објаснувам моите размислувања и ставови...ниедна реченица во постовите не ми е сама за себе, секогаш има дообјаснување на истата...
и еве што нашишав:
Уште само ова фали...сега во овој момент споменативе одметници да дигнат галама и нормално европските бранители на демократијата да дадат уште една негативна оцена за Македонија...не им доаѓа памет и на едните и на другите, само си ги бетонираме лошите позиции по кој сме познати...вакви работи не се решаваат со јавни апели преку медиуми...постојат други мерки и тактики во политиката, пософистицирани...но со оглед дека кај нас сите групно работат против интересите на државата на сметка на своите лични и партиски интереси и рејтинг, се поминува...и ние така ќе си го прочитаме ова, ќе го проголтаме, кој ќе се разгневи и ќе ја исплука партијата на власт, која секако стои позади овој апел, кој ке се израдува и ќе го одобри апелов...а суштинското повторно никој не го гледа...

...објаснето е зошто е непромисено и непотребно на тој начин јавно да се апелира...
...и да секогаш го напаѓам Грујо кога не е во право (секако според моето поимање на работите) а папата...папата е најголемиот виновник за состојбиве...затоа е и папа...

Изменето од moira - 22.Ноември.2008 во 22:01
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 21:59
...cudo edno branko kaj lugjeto predizvikuva zelba da bide napadnat...  ko shto se napagja covek koj ne vozvrakja na ljubov... mu se prepishuvaat site grevovi vo politikata i ekonomijata vo Makedonija... ne deka covekot e bezgreshen... no vo mnogu neshta...i toj...i nekoi "nezavisni" analiticari za zal se vo pravo. Vo sporot so Grcija...kje se pomacime bajagi. Citav deka i amerikanecov...profesorov shto kje ne zastapuva prethodno bil konsultiran od Butros gali za mislenje pred da ne firomiziraat... togash dal mislenje deka ova treba da se reshava megju dvete zemji...sega kje vidime shto kje kaze... zatoa shto sega e na nash platen spisok...nash advokat...a advokatite nikogash ne bile eftini...i nikogash ne se trudele brzo da gi reshavaat sporovite...
Кон врв
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 22:06

Искрено не се љутам, секој си има право на свое мислење, па сега тоа е интересното и на крај поентата, различни мислења.

Значи:
Пред да дојдам до денешницава ќе направам мала ретроспектива/

1993 година успеа да се запре инфлацијата и после место развој на економијата, остана стутус кво, и без никаква економска политика, државата да води, природно економијата се развива, сама од себе, 1 2, 3% на годишно ниво. Тоа беше со години, години, години нананазад. Значи Кирче и Бранко, заради сопствен интерес, прво, донесоа такви закони, 95 или 96, за тогашните директори, ако ја упропастат фирмата, не одговараат кривично(ако при нивното работење, направиле или не кривично дело), значи упрапостување и неодговарање? Која е логиката, мал број на мокњици да се дограбат до што поголем имот, за ефтини пари, нормално обезвреднувајќи го имотот на фирмата. Кај нас прво и основно немало инвестирање во инфраструктура, основно, нешто за да може бизнисот да се развива, да не зборам во фабриките каде што место барем одржување да имаше, тотално деинвестирање. Значи политички немало воља, да се направи нешто, ддв-то ќе го земам за пример, од 1996 или 1997 требаше кај нас да се воведе, намерно се одолговлкуваше процесот. Никакви развојни студии се немаа носено, ХАОС. Иако има уште многу тука да се збори, али поентата на тоа што сакав да го кажам мислам дека е сватено.

Денешност

Кажи ми после сето тоа, за две години бум сакаат луѓето, нема шанси тоа, освен ако некој не инјектира 2 миљарди евра од чиста мира, во македонската економија. Значи едно е да почнеш однекаде, а друго е да продолжиш некаде каде што некој застанал, а не од 0, барем некаде и на позитивна 0 да беше... Јас реално пред 2015 година не очекувам стандард во Македонија и тоа е чист факт. Значи, некој не работел некогаш како што треба, и затоа е ситуацијата каква што е. Јас лично сум имал искуство за одредена работа на исто место пред 2006 и после 2006,
2 години, а после само 2 месеци да чекаш, нешто што законски ти следува, огромна разлика, но тоа е веќе бирократија.... И тоа ако знаеш како да ја истераш работата, а ко не знаеш, тогаш Господ нека ти е на помош. Значи треба време, неможе преку ноќ, не викам дека сега се е супер дека работат фабриките, но треба време, прво, Технологијата што пред 10 и више години се користела слободно сега како старо железо можеш да ја продадеш, инвестициите која државата требала да ги направи порано, не ги правела, да не се повторувам, инфраструк*ра, регулатива, стратегии, итн....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 22:07

pa i ne mozam da se slozam so se. za ekonomija nema vrska.kiro i nemase ingerencii vo toj domen.ingerencii na pretsedatelot ne se golemi.pogolemi se onie na premierot.a za nadvoresna i vnatresna politika mislam deka ne bese los.dovolno e samo toa so imase zrelost , pa i mudrost da ja izvede makedonija bez vojna.a toa ne e malku.drugite republiki site imaa "vojni previranja" i pak otidoa ponapred (osven bosna) mnogu diskutabilno.nekoj od republikite si bea dosta porazvieni i pred vojnata (slovenija i hrvatska)
i nemoj da mi pisis sega deka site se razvivale na nasi plesti oti nema da me ubedis. slovenija uste 1930 imase avtomat za kafe vo maribor, a struja vo seloto na tatkomi "stigna 1978" (Kosovo)

...кога читам вакви постови ...na pretsedatelot ne se golemi.pogolemi se onie na premierot.a za nadvoresna i vnatresna politika mislam deka ne bese los.dovolno e samo toa so imase zrelost , pa i mudrost da ja izvede makedonija bez vojna.a toa ne e malku... од такт се вадам...!!!

...до кога ке размислуваме дека Киро со неговата пре-мудрост и пре-зрелост ја извел Македонија без војна???!!!
За каква војна зборите и кој да војува со Македонија???
Ако мислите на оние на кој што јас мислам а тоа е Србија само да ве потсетам...во тоа време Србија војуваше, читај имаше окупаторски дејности, на два фронта...Хрватска и Босна и Херцеговина...и тоа беше премногу...на два фронта не се војува истовремено...а трет па воопшто не се размслува да се отвоти...затоа немаше војна кај нас и затоашто не не есапеа како дршава, беа убедени дека сме со нив и дека сме ситен залак...тоа е вистината, а не поради премудриот ни дедо!

Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 22:48

Грешка си и Босна отиде пред Македонија имаат поголема куповна моќ и од самите Македонци..тоа е резултат на мудрата политика на старецот со стакленото око.
За мудрата политика на овој старец можеме многу да зборуваме....типичен пример ти е ова со Босанциве..тек дури сега можеш да заклучиш, каква мудра политика водел Старецот со Стакленото Око, и неговата Бивша Комунистичка партија уште наречена денес Социјал Демократски Сојуз....

Изменето од Vladimir88 - 22.Ноември.2008 во 22:50
Кон врв
ohriganka44 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2008
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ohriganka44 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 23:09
Kolku sto gledam, temava e "Македонија покрена тужба против Грција"...a vie ojdovte........predaleku!

Makedonija trebase mnogu porano da se sprotistavit na tie gjubrinja! Dosta Makedonija molcese....vreme e da dignit glas! PS jas ziveam vo zemja kade sto (do "vcera" Makedoncite od Grcija ne smeeja da kazet deka se   Makedonci) a denes se izjavuvaat deka se Makedonci, ama Grci:-(.........

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 23:34
Не, Македонија воопшто не требаше да се стави во позиција за да треба да се спротивставува на некои "ѓубриња"
Кон врв
ohriganka44 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2008
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ohriganka44 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 23:52
Originally posted by moira moira напиша:

Не, Македонија воопшто не требаше да се стави во позиција за да треба да се спротивставува на некои "ѓубриња"

I jas, Draga moja, imam isto mislenje,... A sto trebase??? Da molci?? Pa do koga ke molci??
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2008 во 00:01
Што толку се жестиш?
Каде прочита мила моја дека треба да молчиме, реков дека воопшто не требаше да се доведеме во ситуација да треба да се спротивставуваме на "ѓубрињата"...односно, воопшто не требаше да влеземе во авантурата so called времена референца и преговори!!!
Но, пресветлите и премудрите наши господари си зедоа за право да манипулираат со нас и да не преименуваат.
Се фатија на орото без да не прашаат дали воопшто сакаме да го играме и секако не оставија да го играме!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.