IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Историја и учење на Баптистичката Црква
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Историја и учење на Баптистичката Црква

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 456
Автор
Порака
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 16:53
За Смит и неговите лудории зборувајте им на Смитовците, јас сум си Христијанин. Мене за Христос зборувајте ми!
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 18:03
Originally posted by AlDra AlDra напиша:

За Смит и неговите лудории зборувајте им на Смитовците, јас сум си Христијанин. Мене за Христос зборувајте ми!

Алдра, за Христос ти зборуваме во другите теми, а за историјата на христијаните во истоимената тема. Овде темата е за баптистите. Можеби некој го интересира оваа деноминација, па да знае како настанала.
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 18:30
Јас реагирав затоа што бев споменат претходно, па чувствував обврска да реплицирам.
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2009 во 06:37
Kaj Evangelos I Drugite Baptisti da ni Objasnat ova cudovo za Smit so go procitav i Baptistickiot Pat.
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2009 во 08:39
Мене многу ме интересира, како тоа тројца изворни - Рита, Изворен и Евангелос, кои што тврдат дека исповедаат иста “библиска“ вера, и дека Го имаат Светиот Дух Кој им открива како да се толкува Светото Писмо, имаат различно толкување на случајов. Имено, Рита и Изворен велат дека оние кои не се христијани, а имаат добри дела, ќе горат во пеколот, додека Евангелос вели дека не знае.

Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Дали оние кои не се Христијани од х-причини, а прават добри дела, ќе бидат спасени?

Originally posted by izvoren izvoren напиша:

Не. Nema spasenie! Пекол!

Originally posted by Rita.MD Rita.MD напиша:

И само со дела нема спасение, да се разбереме. Некој кажал: "За жал, има многу добри луѓе во пеколот!" Премногу е да се тврди дека само врз основа на делата ќе одиш во Рајот. Значи секој кој е добар, христијанин, муслиман, будист, атеист (?!), ќе оди на Небото?!! Чукни ја малку главата: еден будист кој ни мравка не гази, а не верува во Бога, туку во реинкарнација, карма или што и да е, ќе оди на Небото?!

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

ние не знаеме дали и кого Бог ќе го спаси преку делата

Малку е чудно ова „изворново“, ме збунија, едните „изворни“ велат дека за таквите нема спасение, а „изворниот“ Евангелос вели дека не знае (или има)? Очигледно „изворната“ вера не е толку извона колку што се претставува!

Заклучок: Баптистите и покрај тоа што велат дека ја исповедаат вистинската вера, сепак ниту нивните учења измеѓу не им се совпаѓаат.

Изменето од Maran Ata - 02.Октомври.2009 во 08:41
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2009 во 09:21
Ја прочитав темава сега од првата страница.
Имам чувство како сами со себе да си разговарате.

Ако некој не сака да ви одговори, тоа си е негово право.

Изменето од maria_magdalena - 02.Октомври.2009 во 09:22
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2009 во 13:14
Кој не сака да одговори - нека не одговара, ама може некој сака да си прави муабет сам со себе

Или мислите дека луѓе кои не „разговараат“ на форумов, не ги читаат темиве? Па ете, нека се запознаат малку и со баптистичката „изворна“ деноминација
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
ahmar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 712
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ahmar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2009 во 13:26
Многу работи се кажани за темава во претходните 6 страни,зар нема некој кој има слични или исти ставови(еве немора да е деклариран баптист) да каже дали е ова се e точно?!

Изменето од ahmar1 - 02.Октомври.2009 во 14:09
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2009 во 14:07
Ќе почекаме...чекање

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 456
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.